2023.02.23 23:21 Zsolt Szabó Olvasottság: 727x
5

Végre egy minőségi horrorfilm

Aki követ engem és figyelemmel követi a hobbimat, vagyis a filmek iránti vonzalmamat, azt tudja, hogy a horror műfaj nem az kedvenceim közé tartozik, de az évek alatt azért van jó pár ilyen típusú film is ami belopja a szívembe az alkotás, amiből azért nincs sok, de ez a slasher műfajába tartozó film az X, az én elvárásomat megugrotta oly annyira, hogy egymás utánba 2X is rögtön megnéztem a filmet. A napokban néztem meg, hiába a film kb. 1 éve már a piacon van, hallani hallottam róla és csak pozitív kritikákat, de mint tudjuk horror film és azokat csak akkor nézem meg ha úgy mond nincs más a tarsolyomba, általában hatalmas a csalódásom mostanság eme műfaj iránt, mert totál erőltetettnek érzem és mindig kb. ugyan az ismétlődik csak más köntösben.

De ez a film felüdülés, hiába kezd a film lassú folyásúan, fel se tűnik, mert a nosztalgia a '70-es évek szaga megcsap minket és a vágás a filmnek minőségi, ahogy mostanság az A24 Stúdió is egyre jobb és jobb alkotásokat add ki a kezei közül lásd a Minden, mindenhol, mindenkor című alkotásukat is, de vissza térve a filmhez. A slasher műfajról picit beszélve, aki nem tudná, hogy mit is takar ez a horror műfaj alfaja. Egyszerűen megfogalmazva egy slasher szisztematikusan felhozza egy pszichopata gyilkos meggyilkolását, aki előtte módszeresen megöli a fiatalok csoportjának tagjait vagy más embereket, általában szúró eszközökkel. Így lehetne leírni eme műfajt.

Végre egy minőségi horrorfilm


A film hozza is ezt a tézist nem is akárhogy, bele szőve amit az akkori fiatal korosztály mellé hordozott. A film számomra jól fel lett vezetve cirka háromnegyed órában megismertük a fiatal párokat, miért is mentek el egy eldugott kis tanyára ott mi fogadta őket és hogyan és a végkifejlet is szerintem jó lett ami a felvezetés után jön, azért így írtam le a cselekményt, mert itt aztán tényleg semmit nem akarok el spoilerezni, mert ezt a filmet látni kell. Kegyetlen, átélhető, és az idős pár egyszerűen hátborzongató, Ti West ehhez ért, és ezt most is jól összedolgozza, igaz a színészi alakítások átlagosak, a történet vezetés a vágás kitűnő így én az egész filmet jónak értékelem, ahhoz képest, hogy horror műfaj. Ritkán írok pozitívan horrorfilmről úgy, hogy henteljétek a filmet ezerrel, erősen ajánlott.

72 X  (2022)

dráma | horror | misztikus | thriller

Egy filmes stáb egy eldugott texasi tanyára érkezik egy, hogy egy felnőttfilmet forgasson. A házigazdák, egy visszahúzódó idős házaspár, különös érdeklődést tanúsítanak... több»

5