Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Sikoly (2022)

Scream
Filmadatlap
 
23
Szereplők
11
Vélemények
17
Képek
4
Videók
Sikoly

Galéria (17)

Neve Campbell
Courteney Cox
Mason Gooding
Sonia Ben Ammar
Jenna Ortega
Dylan Minnette
Matt Bettinelli-Olpin
Tyler Gillett
Marley Shelton
Sonia Ben Ammar
Melissa Barrera
Kyle Gallner
Jasmin Savoy Brown
David Arquette
Melissa Barrera
Jack Quaid
Mikey Madison
Neve Campbell
Courteney Cox

Videók (4)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2022. 01. 27.

legújabb vélemény

1
A múlt és a jelen harca, avagy egy remek előadás vagy csak paradoxon...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Gyilkos Halloween (a legfrissebb negatív élmény volt) után nem vártam sokat a Sikoly folytatásától. A mozi előtt olvastam róla és az IMDb oldalán is megnéztem az értékelést, ahogy minden adott filmnek a megnézése előtt. A jó értékelés és a sok pozi... teljes kritika»

 
Lubi   2022. 01. 21.

a nap véleménye

3
Melyik a kedvenc horrorfilmed?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Wes Craven rendező nevéhez többek között olyan ikonikus horrorklasszikusok kötődnek, mint Az utolsó ház balra, a Sziklák szeme vagy a Rémálom az Elm utcában. A Sikoly-franchise Craven karrierjének kései nagy sikere, ami a slasher, azaz "kaszabolós" h... teljes kritika»

 
Gábor390920   2022. 01. 14.

a nap véleménye

3
Mindent a rajongóknak?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Olvastam interjút a rendezőpárossal, valamint láttam az eredeti triót egy talk-show-ban, ahol mindannyian éltették a filmet, hogy méltó folytatása lett az előzőeknek. Mivel nagy rajongó vagyok, így reméltem, hogy nem csak üres szavak voltak, hanem té... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2022. 01. 15.

2

Ez a felvonás maximum azok számára nyújt majd újdonságot, akik nem látták a korábbi részeket. A gyilkos kiléte hamar kitalálható, néhány véresebb hentelés, régi arcok meg a szokásos finálé a végére, ahol elhangzik, hogy az álomgyárban mennyire nincs ... több»

 
jfruzsi97   2022. 01. 18.

1

Nem igazán láttam a régebbi Sikolyokat, talán 1 részt. Mostanit nem hagytam ki. Nem is csalódtam, rendben volt. Fordulatokkal, véres jelenetekkel. Lekötötte végig a figyelmem.

 
stevepisti   2022. 01. 15.

0

Teljesen rendben van, a régi szereplők jól tudnak együttműködni az újakkal, Sidney-ék hozzák a nosztalgikus hangulatot. Jól adagolják a humort, mellette tud jó horror maradni, jól szórakoztam rajta, jöhet a folytatás.

 
Mantracz   2022. 01. 15.

1

Annak idején imádtam az első Sikolyt, úgyhogy nagyon vártam, viszont féltem is a csalódástól, ami szerintem természetes. De szerencsére nagyon jól sikerült, nagy szükség volt már végre egy olyan folytatásra, ami nem esik szét és tényleg van benne elképzelés.

A film 34 581 105 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 36 192 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Sikoly 5 a franchise első filmje, melyet nem Wes Craven rendezett. A direktor 2015. augusztusában hunyt el rákban.

(hp)
 

A film munkacíme Parkside Alpha volt.

(hp)
 

Bár korábban felmerült a reboot és a remake lehetősége is, a film a 2011-es Sikoly 4. történetének egyenes folytatása.

(hp)
 

A film eredetileg a The Weinstein Company égisze alatt készült volna el, azonban Harvey Weinstein szexuális zaklatási botrányai miatt hosszú időre kérdésessé vált a Sikoly 5 sorsa.

(hp)
 

Wes Craven 2011-ben elmondta, hogy szerződése van az ötödik és a hatodik Sikoly-film megrendezésére, de a forgatókönyv miatti problémák miatt végül a fiókban kerültek a projektet, a rajongóknak pedig több mint tíz évet kellett várniuk, hogy elkészüljön a folytatás.

(hp)
 
Nem szabadna azonban nem elismerni, hogy a mostani egy sokadik folytatás egy kimerített témában, így korábbi műfajtársai arra utalnának, hogy a szórakoztató szintet sem kéne megütnie. A széria új darabja ennek fényében jobb teljesítménynek mondható, és bár közel sem tökéletes folytatás, mégis kellemes mozi marad. több»
 
A film kétféleképpen értelmezhető. Egyrészt a lehető legnegatívabb értelemben vehető másolat, helyszínekkel, szereplőkkel, történeti csavarokkal. Másrészt viszont őszinte tisztelgés Craven zsenije és munkássága előtt. Én ez utóbbit érzem helyesnek és ennek szól az alábbi pontszám is… több»
 
Tisztán látszik, hogy az alkotók imádják az eredeti Sikolyt, és mindenképpen bizonyítani szerették volna a sequel létjogosultságát. Véleményem szerint teljes sikert arattak, Wes Craven biztosan büszke lenne. több»