Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Sikoly (2022)

Scream
Filmadatlap
 
23
Szereplők
33
Vélemények
34
Képek
2
Videók
Sikoly

Galéria (34)

Neve Campbell
Courteney Cox
Mason Gooding
Sonia Ben Ammar
Matt Bettinelli-Olpin
Tyler Gillett
Marley Shelton
Sonia Ben Ammar
Melissa Barrera
Kyle Gallner
Jasmin Savoy Brown
David Arquette
Melissa Barrera
Jack Quaid
Mikey Madison
Neve Campbell
Courteney Cox

Videók (2)

 
Török389133   2023. 04. 16.

legújabb vélemény

0

Ez kiváló lett, pörgős, izgalmas, vicces, néhol véres, minden szempontból nagyon jó.

 
himi85   2022. 02. 22.

a nap véleménye

6
Kellemes meglepetés - profi requel

Az új Sikoly-film egyrészt méltó lezárása az eddigi részek történetének, másrészt friss és kreatív újraindítása a franchise-nak. Az első részt 12 évesen láttam moziban, az első tinihorror élményemként véresen és viccesen szórakoztató volt. Ennyire f... teljes kritika»

3
 
Lubi   2022. 01. 21.

a nap véleménye

5
Melyik a kedvenc horrorfilmed?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Wes Craven rendező nevéhez többek között olyan ikonikus horrorklasszikusok kötődnek, mint Az utolsó ház balra, a Sziklák szeme vagy a Rémálom az Elm utcában. A Sikoly-franchise Craven karrierjének kései nagy sikere, ami a slasher, azaz "kaszabolós" h... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2022. 01. 15.

2

Ez a felvonás maximum azok számára nyújt majd újdonságot, akik nem látták a korábbi részeket. A gyilkos kiléte hamar kitalálható, néhány véresebb hentelés, régi arcok meg a szokásos finálé a végére, ahol elhangzik, hogy az álomgyárban mennyire nincs ... több»

 
JRD   2022. 03. 03.

2
Hm, Zsé kategória

A Sikoly (nézzük bármely részét is) kultfilmmé vált a 90-es években. Érdekes módon a film még mai is tarol, noha nem különösebben kiemelkedőek a színészi teljesítmények, de még a sztori sem. Mégis, a 90-es évekbeli Sikoly klasszisokkal jobban sikerült, mint a 2022-es. A legendás sorozat 5. részét még a két ősszereplő sem tudta megmenteni. Gyenge. Harmatgyenge. Inkább röhejes, mint félelmetes (pedig pont a pszichés hatása miatt durrant anno akkorát a film a múlt században.) Ettől függetlenül még szórakoztató. Elő az üccsit, kukoricát a mikróba, és kezdődhet a moziest! Szóval filmkalandorok! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 07.

4
A publicista, aki velem versenyez bőszen!!!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Őszintén, ezt a filmet már annyira vártam, mint birka a nyírást. Ghost Face visszatér, hogy ötödször is lemészároljon egy pár (szinte) önként jelentkező halálra ítéltet. Woodsboro ismét él, lélegzik, és megmutatja magát az itt maradtakon keresztül, ... teljes kritika»

1
 
Gábor390920   2022. 01. 14.

a nap véleménye

3
Mindent a rajongóknak?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Olvastam interjút a rendezőpárossal, valamint láttam az eredeti triót egy talk-show-ban, ahol mindannyian éltették a filmet, hogy méltó folytatása lett az előzőeknek. Mivel nagy rajongó vagyok, így reméltem, hogy nem csak üres szavak voltak, hanem té... teljes kritika»

A film 109 399 363 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 61 861 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Sikoly 5 a franchise első filmje, melyet nem Wes Craven rendezett. A direktor 2015. augusztusában hunyt el rákban.

(hp)
 

A film munkacíme Parkside Alpha volt.

(hp)
 

Bár korábban felmerült a reboot és a remake lehetősége is, a film a 2011-es Sikoly 4. történetének egyenes folytatása.

(hp)
 

A film eredetileg a The Weinstein Company égisze alatt készült volna el, azonban Harvey Weinstein szexuális zaklatási botrányai miatt hosszú időre kérdésessé vált a Sikoly 5 sorsa.

(hp)
 

Wes Craven 2011-ben elmondta, hogy szerződése van az ötödik és a hatodik Sikoly-film megrendezésére, de a forgatókönyv miatti problémák miatt végül a fiókban kerültek a projektet, a rajongóknak pedig több mint tíz évet kellett várniuk, hogy elkészüljön a folytatás.

(hp)
 
Nem szabadna azonban nem elismerni, hogy a mostani egy sokadik folytatás egy kimerített témában, így korábbi műfajtársai arra utalnának, hogy a szórakoztató szintet sem kéne megütnie. A széria új darabja ennek fényében jobb teljesítménynek mondható, és bár közel sem tökéletes folytatás, mégis kellemes mozi marad. több»
 
A film kétféleképpen értelmezhető. Egyrészt a lehető legnegatívabb értelemben vehető másolat, helyszínekkel, szereplőkkel, történeti csavarokkal. Másrészt viszont őszinte tisztelgés Craven zsenije és munkássága előtt. Én ez utóbbit érzem helyesnek és ennek szól az alábbi pontszám is… több»
 
Tisztán látszik, hogy az alkotók imádják az eredeti Sikolyt, és mindenképpen bizonyítani szerették volna a sequel létjogosultságát. Véleményem szerint teljes sikert arattak, Wes Craven biztosan büszke lenne. több»