2022.02.22 10:57 himi85 Olvasottság: 368x
6

Kellemes meglepetés - profi requel

Az új Sikoly-film egyrészt méltó lezárása az eddigi részek történetének, másrészt friss és kreatív újraindítása a franchise-nak.

Az első részt 12 évesen láttam moziban, az első tinihorror élményemként véresen és viccesen szórakoztató volt. Ennyire fiatalon még nem tudtam, a későbbi újranézések során jöttem csak rá, hogy mekkora alapmű ez, mely nemcsak a hetvenes-nyolcvanas évek klasszikus horrorjai előtt tiszteleg, hanem modernizálja is őket úgy, hogy még jó ízléssel poént is csinál az akkori horrorklisékből.

Kellemes meglepetés - profi requel

A 2. rész korrekt folytatás lett, a 3. rész izgalmas közepes. 15 évvel az első után a 4. rész elérte a lehetetlent: újraírta a szabályokat, a 21. század technikájához s a közösségi médiához frissítette a környezetet, izgalmasan újította meg a Sikoly-sorozatot. Talán ez a rész közelíti meg legjobban az első színvonalát. Ennek az elérése a mostani résznek sem sikerül, de majdnem: az új készítők sem vallottak szégyent. Az új rész méltón idézi meg s egyben el is búcsúzik az eddigi részektől, s a mindent túlélő eddigi szereplőktől, és új ötletekkel, modern karakterekkel viszi tovább a történetet, teszi ezt piszkosul ügyes módon. A gyilkosságok kellően meglepőek és véresek, az új szabályok végig kiszámíthatatlanná teszik a filmet.

Az 'Aki bújt..' rendezőpárosa ismét egy minőségi s elszállt horrort tettek le az asztalra, mely érzelmes hangulatával, s szépen megírt történetével méltósággal búcsúzik el eddigi hőseitől s szabályrendszerétől, mindezek mellett az új generációs nézők számára új generációs szereplőknek adja át a stafétabotot. Remek film, nem csak a sorozat rajongóinak. 8/10.

78 Sikoly  (2022)

horror | misztikus | thriller

A Sikoly 5 történetének főszereplője egy fiatal nő, aki visszatér szülővárosába, azonban a hazatérését szörnyű gyilkossági esetek árnyékolják be. A hírhedt álarcos... több»

6