Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

A hó rabja (2022)

No Exit
Filmadatlap
 
18
Szereplők
12
Vélemények
3
Képek
2
Videók

Galéria (3)

Havana Rose Liu
Havana Rose Liu

Videók (2)

 
Patafi Zikus   2022. 10. 31.

legújabb vélemény

0
Meglepően jó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem vártam tőle sokat, ehhez képest szinte hibátlan filmélménnyel ajándékozott meg. Jó tempójú film, ami végig fenn tudja tartani a feszültséget. Jók a színészek, a képek, a zene. Életszerű, élő dialógusok, kellően csavaros történet. Három kisebb hibája van, amiért egy 10-es skálán csak 9-et adnék neki, de itt simán öt csillagos. Spoiler! Az első hibája a szirupos befejezés a nővérével. Simán elhagyható lett volna. A második, amikor Jayjel menekülni akarnak ,és Ash kilövi a kereküket, ők pedig oszlopnak hajtanak. Az ütközés következményit olyannak mutatják, mint ha legalább 100-zal frontálisan karamboloztak volna, ehhez képest még éppen csak elindultak, nem mehettek többel 25 Km/óránál. Az a jelenet nagyon el van túlozva. A harmadik, legnagyobb hibája, hogy a történet bizony megbicsaklik pár ponton. Ki keres emberrablókat névtelenül a neten, akikkel meg is állapodik, és el is várja, hogy majd fizetnek neki a váltságdíjért? A gyerekkereskedők miért netes kereséssel választanak áldozatot, akit majd eladhatnak? És kinek terveznek eladni egy 10 éves gyermeket, pláne, aki beteg is?

 
BRANTON   2022. 08. 01.

3
Tisztességes iparosmunka, megfelelési kényszerrel agyonlőve

Összefoglalom a sztorit gyorsan! Hóvihar van, egy pihenőhelyen járunk pár emberrel, akik nem szeretnének A hó rabjai lenni. Tökéletes, és bevált thriller-alaphelyzet ez, melyből tényleg ki lehetett volna hozni egy székbe szegező másfél órát. Helyenké... teljes kritika»

1
 
Sabnock Sanatory   2022. 08. 04.

2
Még hogy nem horror?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Damien Power jól eltalálta a helyszínt, a zsánert és a sztorit, bár már ez is ezerszer lerágott csont, de a home invasion szabályainak tökéletesen megfelelt, és ennyi. Semmi extra, de mégis ütős kis mozi lett belőle! Bár a tengerentúli kritikusok pop... teljes kritika»

4
 
HE7EDIK   2022. 07. 25.

2

Jó látni, hogy még manapság is készül ilyen csavaros és feszült thriller, a végére pedig már-már átment horrorba is. Hasonlít a szintén kiváló Tarantino mozihoz, az Aljas nyolcashoz. Akinek az bejött, ajánlom megtekintésre.

 
MoviesChris   2022. 03. 17.

0

Szeretem az olyasfajta filmeket, amik fű alatt érkeznek, nem kapnak akkora hype-ot és nézőközönséget, de mégis ütnek. Igazából valamilyen szinten vadászom is ezeket. És egy ilyen alkotásra számítottam, mikor rátaláltam a No exitre. A film rögtön bele... több»

 
Caravaggio1978   2022. 03. 29.

1
Egyszerű, de annál érdekesebb

Már az elején agyalhat az ember a megoldáson, meg is jön, de a történet nem ilyen egyszerű... A főszereplő lány annyira, de annyira jól adja a szerepet, hogy tényleg öröm volt nézni, eszméletlenül visszaadja az érzelmeit a szeme is. Voltaképpen nagyon jól adják a szereplők a történetet, egy-egy pillanat azért icipicit gyerekesre sikeredett. Én nagyon jól szórakoztam rajta, agyalós, feszült és szövevényes történetnek bizonyult!

 
himi85   2022. 02. 28.

1
Nincs kiút - megállás nélküli akciókrimi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Darby évek óta szenved drogfüggőségétől, nem érzi a kiutat, nem hisz abban, hogy meg tudna változni. Mikor édesanyja rosszul lesz, megszökik intézetéből, hogy meglátogathassa. Útközben egy óriási hóvihar miatt egy autópihenő helyen reked néhány másik emberrel együtt, azonban az egyik furgonban egy kislányt talál megbilincselve, bezárva. Vajon ki ejtette túszul? Létezik kiút a kislány számára? És főhősnőnk számára? Van kiút a függőségéből? A film címe több síkon is értelmezhető, a történet komplexitása minden kérdésre választ ad. Az alapsztori faék egyszerű, de mégis működik. Főhősnőnk és a többi vendég közötti párbeszédek feszültek, minden szereplő kiváló alakítást hoz, nem tudni, hogy ki kicsoda, és ki kivel van. Az izgalom szépen, kimérten adagolt, az akciók a kis költségvetés ellenére is ütősek. Újdonságot ettől a thrillertől se várjunk, de egy korrekt szórakozást annál inkább. Damien Power rendező már előző filmjével /Killing Ground/ bizonyította, hogy nagyon ért a borzongatáshoz és a feszültség teremtéséhez, ez a filmje még jobban összerakottra és színvonalasabbra sikerült. Egyszeri nézésre mindenképpen ajánlott. 7/10.

 

A film egy azonos című, Taylor Adams által írt könyv alapján készült, aminek a történetét hajszálpontosan visszahozza a film. Magyar nyelven is fellelhető a könyv.

(Caravaggio1978)