Az árva: Első áldozat (2022)

Orphan: First Kill

Erik Athavale
Isabelle Fuhrman

Zsolt Szabó   2023. 03. 13.

legújabb vélemény a nap véleménye

Az elsőre mindenki emlékszik

Esther (Isabelle Fuhrman) rémisztő története folytatódik az eredeti és sokkoló horrorsláger, az Orphan izgalmas előzményében. Egy észt pszichiátriai intézményből való zseniális szökés megszervezése után Esther Amerikába kerül, és egy gazdag család el... teljes kritika»

Ildikó Bacskai   2023. 01. 02.

Az árva: Első áldozat (2022)

Azt kell, hogy mondjam , hogy pozitívan csalódtunk. Leszámítva néhány banális bölcsességet, és az extra bamba apuka karaktert, azt gondolom, hogy nagyon fordulatos az alaptörténet. Kedvelem Julia Stilest, és ebben a filmben is jól hozza a szerepét. Sajnos a filmzene nem túl emlékezetes, és a rendezés sem az, de egy estét simán megér.

Kóborló   2022. 10. 06.

a nap véleménye

Az előzményfilmek készítése mindig kockázatos

Amikor megtudtam hogy 2022-ben érkezik a 2009-ben bemutatott Az árva előzményfilmje, egyik szemem sírt, a másik pedig örült. Sírt, mert annyira nem feltétlenül éreztem szükségszerűnek egy előzményfilm elkészítését, még akkor sem, hogyha a korábbi fil... teljes kritika»

stevepisti   2022. 12. 28.

A film első fele teljesen kiszámítható, a második felétől, amikor megtörtént az a bizonyos csavar, egy kicsit kezdett izgalmasabbá válni a történet. De ez sem tudta megmenteni a filmet az átlagosságtól. Gyenge alakítások, unalmas karakterek. Feleslegesnek érzem az egészet.

Lóri Ádámcsik   2022. 09. 03.

Olyan semmilyen

A korábbi részhez képest még a kanyarban sincsen. Kusza, buta, gagyi történet. Csak még egy bőrt le akartak húzni róla. Felesleges volt elkészíteni.

bart   2022. 08. 25.

Szeretem az előzményfilmeket - vagy inkább azt kellene mondanom, hogy szeretem az előzményfilmek koncepcióját. Volt néhány igazán jó, de volt néhány nagyon átlagos is az évek során. És azt mondanám, hogy az átlagosak túlsúlyban vannak a jókkal szembe... több»

stomachh   2023. 01. 16.

Amennyire piszok jó volt az első rész, ez csalódás lett. Nem rossz, de az első rész árnyékában ez csak egy közepes. Voltak benne jó pillanatok, tetszett a meglepetés.

A film összbevétele 103 651 dollár volt (imdb.com).

A film felvételeit 2020. október 26-án kezdték meg és 2020. december 11-el fejezték be.

(Kóborló )

A filmbéli Esther-t alakító színésznő (Isabelle Fuhrman) arcvonásait, pár jelenet erejéig digitális utómunkálatok során öregítették.

(Kóborló )

A filmben ismét Isabelle Fuhrman alakítja Esthert, smink mellett azonban CGI-technológiával fiatalították meg őt.

(csd)

A 2009-ben megjelent Az árva című film folytatása.

(csd)