Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
56%

Az üres ember (2020)

The Empty Man
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
16
Képek
2
Videók

Galéria (16)

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2022. 08. 05.

legújabb vélemény

3
Értékek közé zárva!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Megpróbálom elmagyarázni, miért is öt csillag. Az elsőfilmes David Prior igazi vagány multi-talentum. Rengeteg rövidfilmet készített, emellett producerként, íróként, operatőrként is ténykedett már, sőt, dolgozott egy bizonyos David Fincher mellett is... teljes kritika»

2
 
HE7EDIK   2021. 08. 15.

1

Jól kezdődik, van egy kis Evil Dead feelingje, aztán néhány paráztató jeleneten kívül unalmas vergődés. Bevallom, annyira untam, hogy a végéig sem jutottam el...

 
BoBamburg   2022. 01. 04.

1

Iszonyat jól kezd a film, a végére viszont sajnos nem tudta teljesen fent tartani a figyelmet. Amiért kár, de így is egész korrekt horror, legalábbis az ilyen slenderman/boogeyman-féle tinihorror vonalon. Sőt, ez kicsit komorabb is.

 
Eastern79   2021. 10. 11.

0
Metafizika és horror

Meglehetősen érdekes a metafizikai vonal, több spirituális tanítás is visszaköszön az üres ember legendájában, azonban a film végi csavar bár némiképp magyarázattal szolgál, mégis újabb kérdéseket generál. Hangulatos, ijesztő és egyben kusza pszichohorror.

 
elekm90   2022. 03. 28.

0

Ígéretesen indul a film, sajnos azonban úgy válik egyre bénábbá és erőltetettebbé, ahogyan a történet fokozatosan rántja le a leplet a kezdeti misztikumról. Szerintem egy hülyeség.

 
Caravaggio1978 Nézhetetlen  2021. 05. 09.

0
Aki a bemutatót megnézte, szerintem érje be ennyivel

Egy jó trailerrel végül is el lehet adni valamennyire egy mozit... Utána úgysem ül be még egyszer soha senki megnézni. Nem jöttem rá ennek a filmnek sem a mondanivalójára, vagy egyáltalán arra, hogy mi vezette a rendezőt, hogy megalkossa ezt a semmiről sem szóló kis filmet. A szereplőknek biztos jó kis poén volt ilyen tájon forgatni, de ebben ki is merült szerintem a művészet. Akcióra, izgalmakra ne nagyon számítson senki, egy-két talán horrorisztikusra sikeredett cselekmény pedig nem elegendő ahhoz, hogy horrorfilmnek nevezzünk egy mozit. Ez nagyon kevés.

 
Ildikó Bacskai   2021. 09. 19.

0

A film képi világa skandináv képvilágot idéző hideg és szürke elemeket váltakoztat. Nem tipikus horrornak mondanám ezt a filmet. Megjelenik egy csokor gagyi horrorfilmes elem és egy csokor – akár komolynak is mondható – okkultista elem, ezeknek a káo... több»

A film összbevétele 4 227 705 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet rendező David Prior korábban főképp DVD-kiadványok Hogyan készült? típusú dokumentumfilmjeiért volt felelős. Ebben a minőségben többek közt olyan, David Fincher nevéhez köthető alkotások megszületésének a hátterét segített megismertetni, mint a Pánikszoba és a Benjamin Button különös élete.

(Lazók György)
 

A film egy képregényen alapul, egész pontosan a Boom! Studios kiadásában megjelent The Empty Man, Cullen Bunn és Vanesa R. Del Rey írásában.

(jakedave)