Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Eleven kór (2021)

Malignant
Filmadatlap
 
30
Szereplők
24
Vélemények
19
Képek
5
Videók

Galéria (19)

Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
James Wan
George Young
Annabelle Wallis
Maddie Hasson
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Maddie Hasson
James Wan
George Young
Annabelle Wallis
Maddie Hasson
Annabelle Wallis
Jacqueline McKenzie
James Wan
James Wan
James Wan
Annabelle Wallis
James Wan
Annabelle Wallis
James Wan
Annabelle Wallis

Videók (5)

 
MoviesChris   2022. 03. 28.

legújabb vélemény

1

Egy fantasztikusan jó horrorfilm. Igazából egy akcióhorror. Pörgős, akciódús. Hátborzongató. Kellően véres is. Bár nem az a hentelős. Igaz, nem is mindegyik horrornak kell annak lennie. Ebből sem hiányzik. Viszont az akciójelenetekben kapunk olyan, i... több»

 
Artemisia   2021. 09. 22.

a nap véleménye

9
Hátra arc!

James Wan neve a 2004-es Fűrész óta megkerülhetetlen a horror műfaján belül. Bár munkásságát lehet szeretni és nem szeretni is, ingadozó minőségű műveiből egyvalami vitathatatlanul kikristályosodik: James Wan egy zseni. Minden egyes rendezésében ott ... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2021. 09. 15.

a nap véleménye

5
Ez lenne James Wan visszatérése? Nagyon halovány

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ripoff ez a javából. És bizony a tolvajoknak metsszék le egy ujjukat, ha a máséhoz nyúlnának, valahogy így szóltak az ősi magyar törvények. Mielőtt mindenki elítélné a mondandómat, azért hadd említsek meg Wan (jó) filmjeiből egy néhányat... A Saw kez... teljes kritika»

4
 
Timcsi   2021. 12. 30.

3

Izgalmas horror remek atmoszférával. Tetszett!

 
JRD   2022. 03. 11.

1
Elevenen falta fel a lelkem...

Ígéretes kezdet után erős visszaeséssel, majd kiütéssel győzött egy, a végére összefércelt horror. Pedig jó is lehetett volna. A potencia megvolt benne. Körülbelül a felénél már simán lehetett tudni, hogy merre vezet a történetszál és mi lesz a vége. Az elején a para megvolt, a kérdések beindultak... aztán egy langyos víznyi középjátszma és zsé kategória finálé következett. Annyira elrontották, hogy legszívesebben újraírnám a sztori végét, és leforgatnám, hogy egy jónak induló parából mi is lehetne. De mindenki mást keres egy horrorban, egy filmben. Én is. Ez a film nem lesz a kedvenceim egyik darabja, ez biztos. Viszont egyszer simán megnézhető. Szóval! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
jfruzsi97   2021. 10. 12.

3

Egészen emészthetőre sikerült. A cím tökéletesen elmondja, miről is szól a film. Kezdetben csak találgatni lehetett, hogy mi is történik, de nekem egyik tippem sem jött be. Mikor megláttam a "lényt", el se hittem, elég nyomasztóra sikerült.

 
elekm90   2021. 09. 15.

1

James Wan ismét horrorban utazik, és nem a Démonok között vagy Insidious sorozat újabb részéről van szó? Ezzel egyből felcsigázott a film, elég magasra helyeztem az elvárásaimat, amiket sajnos nem sikerült megugrania. A rejtély feloldása, a végső mag... több»

A film összbevétele 2 200 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 46 631 040 forintot termelt. A hazai mozik összesen 29 179 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A forgatás 2019. szeptember 24-én kezdődött el, és az utolsó napja 2019. december 19-én volt. Így mindenki otthon ünnepelhette a karácsonyt.

(Sabnock Sanatory )
 

A Seattle-i underground, ahol néhány jelenet játszódik, napjainkban is látogatható.

(qwer)
 

2020. augusztus 14-re tervezték az amerikai mozipremiert, de a COVID-19 járvány miatt a Warner Bros. Pictures a bemutató elodázása mellett döntött.

(qwer)
 

A film egyik plakátja egy arc nélküli női fejet ábrázol. A képet a Kihallgatás (1989) című lengyel film posztere ihlette, a két filmben számos közös motívum található.

(qwer)
 

A filmet Seattle-ben és Los Angelesben forgatták.

(qwer)
 
Összességében az Eleven kór egy videótékás sztori igényes kivitelezése, ami aligha lesz mérföldkő a horrorban, mint Wan korábbi húzásai, de az így is látszik, hogy a rendező még igyekszik magát kihívások elé állítani, és ha más nem is, ez mindenképp elismerést érdemel. több»
 
James Wan ért ahhoz, hogyan futassa fel a különböző mainstream horror-témákat. Először az évezred elején hozta el a pszichológiai thriller köntösébe bújtatott kínzás-pornót (Fűrész), majd használta a sokkeffekteket úgy, mintha a horror legmenőbb hatás-eszköze lenne (Insidious) és kötötte össze a családi drámát a paranormálissal (Démonok között). Nem csoda, hogy legújabb filmjét hatalmas várakozás és titkolózást övezte. Az Eleven kór mégis olyan lett, mintha a rendező gyűlölné kedvenc zsánerét. több»
 
Egy szó, mint száz: még több ilyet szeretnék látni. Stílusos, okos, kegyetlen, érzelmes, véres, néhol eltúlzott és öröm nézni. Ilyennek kell lennie egy horrornak. több»