Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
74%

Eleven kór (2021)

Malignant
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
19
Képek
6
Videók

Galéria (19)

Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
James Wan
George Young
Annabelle Wallis
Maddie Hasson
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Maddie Hasson
James Wan
George Young
Annabelle Wallis
Maddie Hasson
Annabelle Wallis
Jacqueline McKenzie
James Wan
James Wan
James Wan
Annabelle Wallis
James Wan
Annabelle Wallis
James Wan
Annabelle Wallis

Videók (6)

 
Artemisia   2021. 09. 22.

legújabb vélemény a nap véleménye

3
Hátra arc!

James Wan neve a 2004-es Fűrész óta megkerülhetetlen a horror műfaján belül. Bár munkásságát lehet szeretni és nem szeretni is, ingadozó minőségű műveiből egyvalami vitathatatlanul kikristályosodik: James Wan egy zseni. Minden egyes rendezésében ott ... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 09. 11.

2
Zseniális borzongás

James Wan igazán kitett magáért. Sajnos spoiler nélkül nehéz bármit is írni, de annyit elárulhatok, hogy rendkívül hangulatosra sikerült. Olyan, mintha Cronenberg korai testhorrorjait keverték volna a modern akció és bűnügyi filmekkel, illetve a démonos horrorokkal. Ügyesen lavírozik a műfajok közt, folyamatosan adagolva a feszültséget, és korábbi munkáihoz képest meglehetősen véresen tálalja az egyébként remek történetet. Kifejezetten darkos, néhol a nyolcvanas éveket idéző látványvilága picikét a néhol ügyetlen CGI miatt döccen meg, de ettől eltekintve nem találni benne hibát, jó néhány emlékezetes jelenettel gazdagítja a műfajt. Számomra a közelmúlt legjobb horrorfilmje.

 
GabrielSloane   2021. 09. 15.

2
Nem a megszokott ösvényen haladva

James Wan a Démonok között franchise után ismét horrort rendezett, de most nem érte be egy egyszerű kísértetes/démonos történettel, így történhetett az, hogy egy egészen fura hibridet alkotott, amiben több műfaj is megelevenedik. A történet szerint ... teljes kritika»

 
elekm90   2021. 09. 15.

1

James Wan ismét horrorban utazik, és nem a Démonok között vagy Insidious sorozat újabb részéről van szó? Ezzel egyből felcsigázott a film, elég magasra helyeztem az elvárásaimat, amiket sajnos nem sikerült megugrania. A rejtély feloldása, a végső mag... több»

 
Sabnock Sanatory   2021. 09. 15.

a nap véleménye

3
Ez lenne James Wan visszatérése? Nagyon halovány

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ripoff ez a javából. És bizony a tolvajoknak metsszék le egy ujjukat, ha a máséhoz nyúlnának, valahogy így szóltak az ősi magyar törvények. Mielőtt mindenki elítélné a mondandómat, azért hadd említsek meg Wan (jó) filmjeiből egy néhányat... A Saw kez... teljes kritika»

2
 
BRANTON   2021. 09. 16.

1

Wantól nagy csalódás, horrorszinten eddig ez a leggyengébb tőle. Nagyon vártam a filmet, de keveset kaptam, úgy érzem. Van benne mindenfajta horror alműfaj, viszont ezek összemosása nem lett túl szerencsés. A történet nem lenne rossz, inkább érdekesn... több»

1
 
Gauss   2021. 09. 13.

0

Jó kis film. Vannak benne sablonos dolgok, mint pl. a rendőrpáros viselkedése , de ez elfér. Amúgy a film maga izgalmas, fordulatos, és egy nagyon jó, érdekes kis sztorija is van. Tetszett. A filmről konkrétabbat nem akarnák mondani, mert akkor "lelőném a poént". Horrorkedvelőknek ajánlom, jól fognak szórakozni.

A film összbevétele 2 200 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 34 049 985 forintot termelt. A hazai mozik összesen 21 301 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Deadline magazin 2020 márciusában számolt be arról, hogy James Wan több év kihagyás után ismét horrorfilmet rendez.

(csd)
 

A Malignant Annabelle Wallis és James Wan második közös filmje.

(csd)
 
Összességében az Eleven kór egy videótékás sztori igényes kivitelezése, ami aligha lesz mérföldkő a horrorban, mint Wan korábbi húzásai, de az így is látszik, hogy a rendező még igyekszik magát kihívások elé állítani, és ha más nem is, ez mindenképp elismerést érdemel. több»
 
James Wan ért ahhoz, hogyan futassa fel a különböző mainstream horror-témákat. Először az évezred elején hozta el a pszichológiai thriller köntösébe bújtatott kínzás-pornót (Fűrész), majd használta a sokkeffekteket úgy, mintha a horror legmenőbb hatás-eszköze lenne (Insidious) és kötötte össze a családi drámát a paranormálissal (Démonok között). Nem csoda, hogy legújabb filmjét hatalmas várakozás és titkolózást övezte. Az Eleven kór mégis olyan lett, mintha a rendező gyűlölné kedvenc zsánerét. több»
 
Mindenkinek ajánlom, aki kedveli a kísérletezős alkotásokat, még akkor is, ha a direktor korábbi munkáit nem szereti, mert ez egy igazán szívvel-lélekkel készített darab a horror szerelmeseinek egy igazi horrorrajongótól. Becsüljük, ha valaki letér a járatlan útról és újba fog, különösen a folytatások és újrafilmek tengerében. Az Eleven kór nem véletlenül szerepelt az idei év legjobban várt horrorfilmjei között nálunk, irány a mozi! több»