Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Eleven kór (2021)

Malignant
Filmadatlap
 
30
Szereplők
15
Vélemények
19
Képek
5
Videók

Galéria (19)

Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
James Wan
George Young
Annabelle Wallis
Maddie Hasson
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Maddie Hasson
James Wan
George Young
Annabelle Wallis
Maddie Hasson
Annabelle Wallis
Jacqueline McKenzie
James Wan
James Wan
James Wan
Annabelle Wallis
James Wan
Annabelle Wallis
James Wan
Annabelle Wallis

Videók (5)

 
HannaK   2021. 12. 05.

legújabb vélemény

0

Meglepően egyedi története van. Jól hozza a feszültséget a film. Tetszett.

 
Artemisia   2021. 09. 22.

a nap véleménye

6
Hátra arc!

James Wan neve a 2004-es Fűrész óta megkerülhetetlen a horror műfaján belül. Bár munkásságát lehet szeretni és nem szeretni is, ingadozó minőségű műveiből egyvalami vitathatatlanul kikristályosodik: James Wan egy zseni. Minden egyes rendezésében ott ... teljes kritika»

 
GabrielSloane   2021. 09. 15.

4
Nem a megszokott ösvényen haladva

James Wan a Démonok között franchise után ismét horrort rendezett, de most nem érte be egy egyszerű kísértetes/démonos történettel, így történhetett az, hogy egy egészen fura hibridet alkotott, amiben több műfaj is megelevenedik. A történet szerint ... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 09. 11.

2
Zseniális borzongás

James Wan igazán kitett magáért. Sajnos spoiler nélkül nehéz bármit is írni, de annyit elárulhatok, hogy rendkívül hangulatosra sikerült. Olyan, mintha Cronenberg korai testhorrorjait keverték volna a modern akció és bűnügyi filmekkel, illetve a démonos horrorokkal. Ügyesen lavírozik a műfajok közt, folyamatosan adagolva a feszültséget, és korábbi munkáihoz képest meglehetősen véresen tálalja az egyébként remek történetet. Kifejezetten darkos, néhol a nyolcvanas éveket idéző látványvilága picikét a néhol ügyetlen CGI miatt döccen meg, de ettől eltekintve nem találni benne hibát, jó néhány emlékezetes jelenettel gazdagítja a műfajt. Számomra a közelmúlt legjobb horrorfilmje.

 
jfruzsi97   2021. 10. 12.

2

Egészen emészthetőre sikerült. A cím tökéletesen elmondja, miről is szól a film. Kezdetben csak találgatni lehetett, hogy mi is történik, de nekem egyik tippem sem jött be. Mikor megláttam a "lényt", el se hittem, elég nyomasztóra sikerült.

 
elekm90   2021. 09. 15.

1

James Wan ismét horrorban utazik, és nem a Démonok között vagy Insidious sorozat újabb részéről van szó? Ezzel egyből felcsigázott a film, elég magasra helyeztem az elvárásaimat, amiket sajnos nem sikerült megugrania. A rejtély feloldása, a végső mag... több»

 
Sabnock Sanatory   2021. 09. 15.

a nap véleménye

4
Ez lenne James Wan visszatérése? Nagyon halovány

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ripoff ez a javából. És bizony a tolvajoknak metsszék le egy ujjukat, ha a máséhoz nyúlnának, valahogy így szóltak az ősi magyar törvények. Mielőtt mindenki elítélné a mondandómat, azért hadd említsek meg Wan (jó) filmjeiből egy néhányat... A Saw kez... teljes kritika»

2

A film összbevétele 2 200 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 46 631 040 forintot termelt. A hazai mozik összesen 29 179 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A forgatás 2019. szeptember 24-én kezdődött el, és az utolsó napja 2019. december 19-én volt. Így mindenki otthon ünnepelhette a karácsonyt.

(Sabnock Sanatory )
 

A Seattle-i underground, ahol néhány jelenet játszódik, napjainkban is látogatható.

(qwer )
 

2020. augusztus 14-re tervezték az amerikai mozipremiert, de a COVID-19 járvány miatt a Warner Bros. Pictures a bemutató elodázása mellett döntött.

(qwer )
 

A film egyik plakátja egy arc nélküli női fejet ábrázol. A képet a Kihallgatás (1989) című lengyel film posztere ihlette, a két filmben számos közös motívum található.

(qwer )
 

A filmet Seattle-ben és Los Angelesben forgatták.

(qwer )
 
Összességében az Eleven kór egy videótékás sztori igényes kivitelezése, ami aligha lesz mérföldkő a horrorban, mint Wan korábbi húzásai, de az így is látszik, hogy a rendező még igyekszik magát kihívások elé állítani, és ha más nem is, ez mindenképp elismerést érdemel. több»
 
James Wan ért ahhoz, hogyan futassa fel a különböző mainstream horror-témákat. Először az évezred elején hozta el a pszichológiai thriller köntösébe bújtatott kínzás-pornót (Fűrész), majd használta a sokkeffekteket úgy, mintha a horror legmenőbb hatás-eszköze lenne (Insidious) és kötötte össze a családi drámát a paranormálissal (Démonok között). Nem csoda, hogy legújabb filmjét hatalmas várakozás és titkolózást övezte. Az Eleven kór mégis olyan lett, mintha a rendező gyűlölné kedvenc zsánerét. több»
 
Egy szó, mint száz: még több ilyet szeretnék látni. Stílusos, okos, kegyetlen, érzelmes, véres, néhol eltúlzott és öröm nézni. Ilyennek kell lennie egy horrornak. több»