Bármennyire is rájárt a rúd az utóbbi hónapokban Johnny Deppre, a rajongói továbbra is kiállnak mögött, ez az elszántság azonban mintha abszurd formát kezdene ölteni az idei Oscaron.

Idén ugyanis lehetőség nyílik arra, hogy maguk a filmrajongók is megszavazhassák a kedvenc filmjüknek egy Oscart. Ez persze egészen nagyvonalúnak hangzik Filmakadémia részéről a jelenlegi mezőnyben az olyan valódi közönségkedvencek mellett, mint Dűne, A halottak hadserege, Eleven kór, Tick, Tick... Boom, Az Öngyilkos osztag, Énekelj! 2, A kutya karmai közt, Hamupipőke és a Pókember 3 - Nincs hazaút mellett helyet kapott a Minamata is.

Félreértés ne essék, Johnny Depp kétségtelenül nagyszerű alakítást hoz a filmben, ám tekintve, hogy a Minamata elenyésző amerikai moziban került forgalmazásra, nagyon kevés néző látta a filmet, nehéz elhinni, hogy nem a rajongók nem pusztán kedvenc színészüket szeretnék csupán előtérbe helyezni.

A szavazási rendszer ráadásul csakugyan abszurd módon azt is lehetővé teszi, hogy egy online platformon vagy a Twitteren keresztül akár 20 voksot is le lehessen adni egy produkcióra.

Természetesen minden rajongótábor igyekszik egyesíteni erejét, Camila Cabello rajongói például összefogtak, hogy kedvencük filmes debütálása, a Hamupipőke az első helyre kerüljön.

A Zack Snyder rendezésében készült Halottak hadserege a Netflix egyik legnézettebb tartalma volt, a Nincs hazaút 1,8 milliárd dollár bevétele pedig gyakorlatilag önmagáért beszél. Ezzel szemben a Minamatát két évvel a Berlinalén tartott világpremierje után még a legtöbb országban még mindig nem mutatták be.

84 Minamata  (2020)

dráma

W. Eugene Smith egy háborús fényképész, aki Japánba utazik, hogy az ázsiai ország partvidékén képeivel dokumentálja, milyen tragikus következményekkel járt a területet... több»