Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

A kutya karmai közt (2021)

The Power of the Dog
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch

Videók (2)

 
kabel   2022. 04. 03.

legújabb vélemény

0
Hihetetlen nyomasztó és komor

A Vadnyugat soha sem volt ennyire komor, mint ebben a filmben. A kutya karmai közt valójában egy lélektani dráma a pszichológiai abúzusról, melynek mi mint nézők is részese vagyunk. Nagyon érdekes film, ami csak egy kicsit túl vontatott számomra.

 
Artemisia   2022. 02. 02.

a nap véleménye

7
Farkasok báránybőrben

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jane Campion a lélektani folyamatok filmrevitelének szakértőjeként ezúttal Benedict Cumberbatch közreműködésével alkotta meg pszichológiai határokat feszegető, neowesternbe oltott drámai remekművét. A film középpontjában a Benedict Cumberbatch és Jes... teljes kritika»

 
elekm90   2022. 01. 10.

2

Egyáltalán nem azt kaptam, amit az előzetes alapján vártam, de a filmet látva ezt nem is bánom. Spoiler nélkül annyit mondok, hogy ez egy dráma, míg én sokkal inkább egy westernfilmre számítottam thriller elemekkel. Legnagyobb ereje a színészi játékb... több»

1
 
stevepisti   2021. 12. 05.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A western műfaj esetében én jobban szeretem a pisztolypuffogtatós, párbajozós jellegű filmeket, ahhoz képest ebben a filmben egy fegyver sem dördült el a 2 órás játékidő alatt, amit utólag nem bántam, mert ez most nem erről szólt. Benedict Cumberbatc... több»

 
Ms. Akárki   2022. 03. 29.

2

Húh, hát én ettől a filmtől kikészültem. Rendkívül nyomasztó az atmoszférája. Remek színészek és történet. Remek, hogy nem erőltetnek minden gondolatot erőszakkal a néző fejébe. A végén én teljesen meglepődtem. Mindenre kb. számítottam, de pont erre ... több»

 
HE7EDIK   2022. 03. 14.

1
Az unalom karmai közt

Tettem vele egy próbát, mert hallottam, milyen díjakat nyer mostanság, bár ne tettem volna. Ezt a semmiről sem szóló LMBTQ-vonalas baromságot még az amúgy remek Cumberbatch játéka sem tudta megmenteni, a vadnyugathoz meg annyi köze volt, mint Áder Jancsinak a grimaszoláshoz.

 
zoltyah   2021. 12. 12.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film elején BENEDICT CUMBERBATCH karaktere eléggé szókimondó figuraként jellemezte negatívumként a történéseket, de ahogy teltek-múltak a percek, úgy letisztultabbá vált a főszereplők az igazi arculatai, és Benedict sem lett már az a rosszindulatú,... több»

 

Benedict Cumberbatch és Kirsten Dunst egyaránt feltűnt a Marvel által készített szuperhősfilmekben. Cumberbatch játssza Doctor Strange-et az MCU-ban, Dunst pedig Mary Jane Watsonként szerepelt a Sony Pókember-trilógiájában (2002-2007). Cumberbatch Doctor Strange-ként is feltűnik egy Pókember-filmben, a Pókember: Nincs hazaútban (2021).

(Thibo84)
 

Thomasin McKenzie a Jojo Nyuszi (2019) című filmben játszott szerepéről ismert. Ebben a filmben karaktere egy sárgarépát visz, hogy megetesse Peter nyulát.

(Thibo84)
 

Kodi Smit-McPhee egy másik westernben, a Slow Westben (2015) is szerepel, amelynek szintén van egy Rose nevű karaktere.

(Thibo84)
 

A Kirsten Dunst által gyakorolt zongoradarab, amelyet aztán Benedict Cumberbatch bendzsón vesz át, a Johann Strauss-féle Radetzky-induló. A darab 1848-ban készült, A kutya karmai közt pedig 1925-ben játszódik, így ez a részlet történelmileg hiteles.

(Thibo84)
 

Geneviéve Lemon hatodik együttműködése Jane Campionnal.

(Thibo84)
 
A kutya karmai közt az év egyik legerősebb filmje a Netflix kínálatában, s ha félévente képesek előrukkolni egy ilyennel, akkor sok mindent képesek vagyunk megbocsátani. több»
 
A Zongoralecke rendezéséért 1993-ban Oscar-díjjal jutalmazott Jane Campion több mint tíz év után tért vissza a filmrendezéshez, de mintha egy percet sem hagyott volna ki. A kutya karmai közt (The Power of the Dog) elemi erejű drámával, remek színészi alakításokkal, pazar látványvilággal és a szó legklasszikusabb értelemben vett moziélménnyel vonja bűvkörébe nézőjét. több»
 
Ritkán készülnek mostanság elfojtásokra és gyötrő hallgatagságra húzott revizionista westernek, illetve áramvonalasra csupaszított melodrámák. Érdemes hát becsülni az efféle ínyencségeket. több»