Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

A feleségem története (2021)

The Story of My Wife
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
11
Képek
3
Videók

Galéria (11)

Gijs Naber
Léa Seydoux
Léa Seydoux
Gijs Naber
Enyedi Ildikó
Enyedi Ildikó
Léa Seydoux
Léa Seydoux
Gijs Naber
Gijs Naber
Léa Seydoux
Léa Seydoux
Gijs Naber

Videók (3)

 
HanGa   2022. 01. 22.

legújabb vélemény

0

Nekem jobban bejött, mint a Testről és lélekről. Emészthetőbb a története. Érdekes volt a férfi és a nő kapcsolata. A szinkron nem lett az igazi.

 
Nemecsek   2021. 09. 18.

0

Nem tudom megmondani, mi is volt a gondom lényegében ezzel a filmmel, szerintem egy kicsit túl lett spilázva, de ne legyen igazam. Mindenképpen érdemes beülni rá, de szerintem nem az a fajta film, amit valaha még egyszer meg akarunk majd nézni...

 
Dani   2021. 09. 23.

0

Szerintem Enyedinek nem sikerült felülmúlnia előző filmjét, de azzal magasra is tette a lécet. Mindenesetre azt gondolom, hogy A feleségem története is egy mestermű, csak épp másmódon az. Kihagyatatlan darab.

A film 40 244 944 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 30 968 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet beválogatták a 74. Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába.

(csd)
 

Füst Milán azonos című regényét közel 20 nyelvre fordították le, illetve irodalmi Nobel-díjra is felterjesztették.

(csd)
 

A feleségem történetét 1,18 milliárd forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
 

A koronavírus-járvány miatt a film operatőre, Rév Marcell nem tudott Magyarországra utazni, ezért távmunkában volt kénytelen dolgozni.

(hp)
 

Enyedi Ildikó a forgatás ideje alatt elkapta a koronavírust.

(hp)
 
Egy igazi, jó értelemben vett őskövület a produkció, amely a mai mozgóképes mezőnyben éppen annyira nincs elemében, mint hajóskapitánya a szárazföldön - de éppen ettől tartalmaz egy ősibb, tisztább, igazabb megközelítést. több»
 
Mintha Enyedi Ildikó rendezői énje – némiképp ellentmondva forgatókönyvírói énjének – nem az eredetinél hajszállal intellektuálisabbra formált, tűpontosan kidolgozott Störrt, hanem Léa Seydoux-t tenné meg főszereplőnek. Azt a szándékoltan félhomályban tartott, kitapinthatatlan karaktert, akiről nehéz eldönteni, milyen érzelmi szálak fűzik a férjhez. több»
 
Ebből a háttérből kellene elfogadni, hogy a mi tájainkon is el lehet gondolkodni olyan decens polgári érzeményeken is, mint a párkapcsolati féltékenység, a titkát nem tudom meg, és lehet, hogy Füst sem tudta, de abban a világban, amiben írta, még a szerelem pokla is jó kis eszképnek tűnhetett. több»