Büszkeség és balítélet (2005)

Pride & Prejudice

Rosamund Pike

JRD   2022. 08. 30.

Amolyan hollywoodi rövidített, lesarkított változat, néhány túlértékelt vagy alulértékelt színésznővel, színésszel. De alapjaiban nem rossz film. Néha bárgyú, ez tény, de romantikus... Jane Austen egyik remekének adaptációja. Számos elismerésben rés... több»

indingo   2017. 07. 02.

Tetszett a film és még Keira Knightleynak is jól állt, mint úgy a kosztümös filmek általában, nem tűnik annyira egyszerűnek ezekben a szerepekben.

Deku   2017. 07. 11.

Keira Knightly meglepő módon hiteles volt számomra. A történet is elég figyelemfelkeltő és frappáns módon dobták össze a filmet ráadásul szeretni valóak lettek a karakterek is.

MKristijan   2016. 11. 18.

Eredeti nyelven néztem, de egyszerűen imádtam, mind a nyelvezetét mind a színészeket. A főszereplők nagyon el lettek találva, és szeretünk kacagni is. :))

Dodi   2015. 06. 10.

Gyönyörűen fényképezett film. A BBC-s sorozatot is láttam és olvastam a könyvet is, de ennek ellenére tetszett. Azt hittem majd a sorozat befolyásolja a véleményem és az olvasott negatív kritikák is, de nem ez történt. Jól rakták össze a sztorit ahhoz képest, hogy kevesebb időbe kellett beleszorítani.

Timcsi   2019. 03. 19.

Gyönyörű film. Remek a hangulata, hiteles a színészi játék benne és a szerelmi szál is nagyon izgalmas.

Bizsu82   2015. 02. 01.

A romantikus filmek kedvelőinek látniuk kell, elragadó, érzelmes, látványos. A történetbe beleélheti magát az ember. Klasszikus, jó darab, nekem nagyon tetszett.

Bingley lánykérése mindössze improvizáció volt a filmben, valójában a forgatókönyvben nem volt benne.

(Shelby07)

A Vágy és vezeklésben Keira húgát alakította Romola Garai.

(mamiéstöti2)

Romola Garai jelentkezett Elizabeth Bennet karakterének megformálására.

(mamiéstöti2)

Keira a film forgatásakor már fel volt készülve a Domino című filmjére, ezért parókát és hosszú ujjú ruhákat viselt, amik eltakarták izmait.

(mamiéstöti2)

Ez a film a legtöbb adaptációval ellentétben 1787-ben játszódik, amikor Austen az első jegyzeteket készítette a regényhez.