Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Büszkeség és balítélet (1995)

Pride and Prejudice
Filmadatlap
 
16
Szereplők
14
Vélemények
25
Képek
3
Videók

Galéria (25)

Jennifer Ehle
Colin Firth
Colin Firth
Colin Firth
Jennifer Ehle
Colin Firth
Jennifer Ehle
Colin Firth
Jennifer Ehle
Jennifer Ehle
Colin Firth
Colin Firth
Colin Firth
Jennifer Ehle
Colin Firth
Colin Firth
Jennifer Ehle
Jennifer Ehle
Jennifer Ehle
Jennifer Ehle

Videók (3)

 
JRD   2022. 03. 08.

legújabb vélemény

2
A legjobb...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Számtalan feldolgozás született az évek alatt, de úgy érzem, hogy ez a brit sorozat viszi el a pálmát. Látványos, remek színészek alakította szerethető karakterek. Megmutatja a kor nőinek kiszolgáltatottságát, a társadalmi berendezkedést, a férfiági öröklés következményeit egy olyan család életén át, ahol nem kevesebb, mint 5 lány van. Pedig abban a korban egy lány is soknak számított. Már akkor is (és ez mostanság sem változott) a fiúkat preferálták. Igazi romantikus történet Jean Austin tollából, aki a maga korában regénybe oltva igyekezett felhívni a figyelmet a társadalmi hibákra. De bármi is szülte a történetet egy biztos! Ez a Büszkeség és balítélet egy olyan sorozat, melyet nem csak egyszer fog megnézni az ember! Szóval kalandorork! Hupp a fotelbe, filmre fel és jó szórakozást!

1
 
Deku   2017. 08. 22.

0

Ami nagy pozitívum, hogy végig könyv hű marad a történet. Emiatt többször megtekintős fajta lett, tele van romantikával és a szereplőket nem nehéz kedvelni. Szerintem nagyon igényes lett.

 
e-batta   2016. 10. 17.

0

Legkedvencebb feldolgozásom, és kell még száz év, mire valaki olyan átütő erővel alakítaná megint Darcy-t, mint Colin Firth. De! Az mindig kiveri nálam a biztosítékot, ha valaki Jane Austen nevét Austinnak írja!

 
MP170506   2019. 05. 30.

0

Ez az a film, ami hű marad a könyvhöz. Megéri megnézni és elolvasni, olyan értékeket közvetít, amit már majd elfeledtünk. Gyönyörű kosztümös film, romantikával és Colin Firth-el!

 
Timcsi   2019. 02. 19.

0

Gyönyörű kosztümös film. Colin Firth remek a karakterben. A legjobb romantikus történetek egyike.

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

0

Olvastam magát a könyvet is, és azt mondhatom, hogy nagyon jól lett adaptálva a mű. A történet méltán híres, a karakterekre jó színészeket választottak, így az is élvezheti/megismerheti a sztorit, akinek a könyv túl vontatott.

 
Erika Czeglédi   2021. 01. 20.

2
Tetszik

Nagyon szeretem, a könyv hű mása.

 

Az első igazi Jane Austen adaptáció olyan lavinát indított el, hogy a későbbiekben egymás után születtek meg a továbbiak. Ilyenek voltak az Értelem és érzelem, az Emma és még sorolhatnánk

(JRD )
 

A forgatást hihetetlen kutató munka előzte meg. A jelmeztervezéstől, a járáson át, a legutolsó aprónak tűnő pillanataig mind-mind kemény munka eredménye.

(JRD )
 

A sorozat készítői erősen ragaszkodtak a könyvben leírtakhoz. Úgy gondolom, hogy pontosan ez miatt mind a mai napig a legjobb adaptációja a regénynek! (Az amerikai változat, mely rá 10 évre látott napvilágot csak egy halovány próbálkozás volt.)

(JRD )
 

A sorozat epizódonként 1 millió fontos költségvetésből gazdálkodhatott, ami valljuk be ,egy BBC sorozat (vagy egyáltalán egy sorozat történetében) nem kevés pénzt jelentett. Hat epizódból áll a sorozat.

(JRD )
 

A film nem stúdióban készült, hanem előre és gondosan kiválasztott csodaszép tájakon.

(mamiéstöti2)