Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
12
Vélemények
25
Képek
2
Videók

Vélemények: Büszkeség és balítélet (1995)

 
MP170506   2019. 05. 30.

legújabb vélemény

Ez az a film, ami hű marad a könyvhöz. Megéri megnézni és elolvasni, olyan értékeket közvetít, amit már majd elfeledtünk. Gyönyörű kosztümös film, romantikával és Colin Firth-el!

 
Deku   2017. 08. 22.

Ami nagy pozitívum, hogy végig könyv hű marad a történet. Emiatt többször megtekintős fajta lett, tele van romantikával és a szereplőket nem nehéz kedvelni. Szerintem nagyon igényes lett.


 
e-batta   2016. 10. 17.

Legkedvencebb feldolgozásom, és kell még száz év, mire valaki olyan átütő erővel alakítaná megint Darcy-t, mint Colin Firth. De! Az mindig kiveri nálam a biztosítékot, ha valaki Jane Austen nevét Austinnak írja!

 
Galway   2016. 02. 09.

Egy az egybe ugyanaz mint a könyv.. Nagyon tetszett.. és hát a vizespólós Darcy miatt kötelező látni;)

 
Timcsi   2019. 02. 19.

Gyönyörű kosztümös film. Colin Firth remek a karakterben. A legjobb romantikus történetek egyike.

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

Olvastam magát a könyvet is, és azt mondhatom, hogy nagyon jól lett adaptálva a mű. A történet méltán híres, a karakterekre jó színészeket választottak, így az is élvezheti/megismerheti a sztorit, akinek a könyv túl vontatott.

 
Panda   2016. 04. 07.

Klasszikus és időtálló alap romantikus film magával ragadó szereplőkkel . Bármikor, akár többször is nézhető igazi dráma karakteres és igényes szereplőkkel, élethű előadásmóddal.

 
kadvan95   2017. 08. 04.

Lehet, hogy valaki kissé hosszúnak találja, viszont ezt a történetet nem lehet, vagyis nem ajánlott rövidebben elmesélni. Mert akkor veszítene a szépségéből és a tartalmasságából. Remek szereplőválasztás, minden és mindenki megfelelően lett eltalálva.

 
marica   2015. 01. 27.

Tökéletesen visszaadja Jane Austen regényének világát, Colin Firth pedig minden idők legjobb Mr. Darcy-ja.

 
szlica   2015. 03. 01.

Klasszikus regény feldolgozása. Nem annyira jönnek be a kosztümös filmek, de ebben van valami varázsos. A szerelem, a bonyodalmak, a társadalmi elvárások. A könyvet sajnos nem olvastam, így nem tudom mennyire adja vissza, de önmagában a film biztosan szuper.

 
CsNika   2019. 02. 23.

A film könyvhűségéért eleve jár a piros pont, a táj gyönyörű, a legtöbb karakter is jól el lett találva (Lizzy, Mr. Darcy, a Bennet szülők), bár Jane kicsit idegesítőre sikeredett. Hibája talán az, hogy túlságosan el van nyújtva, de aki ráér, és szereti Jane Austen világát, annak abszolút megéri végignézni. Ez az egyik legjobb romantikus történet, nagyon ajánlom!

 
Brigitta Kereszturi   2019. 03. 29.

Nagyon jó

Több feldolgozás közül is ez a legjobb és a leghűségesebb a könyvhöz képest is.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.