Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
75%

A szabadság útjai (2008)

Revolutionary Road
Filmadatlap
 
28
Szereplők
18
Vélemények
22
Képek
1
Videók
A szabadság útjai
 
Berto49   2019. 06. 29.

legújabb vélemény

0
A házasság buktatói

Hogyan válik egy többre hivatott fiatalasszony élete elviselhetetlenné a kisvárosi létezés unalmas, egyhangú körülményei között? Ez a tárgya Sam Mendes 2008-ban készült filmjének. Főhősnek két kitűnő színészt választott, a női főszereplő személye nem is volt kérdéses, hiszen az akkori Mrs. Mendesre, vagyis Kate Winsletre gondolt. A házaspár férfi tagjául pedig Leonardo DiCapriot választotta. Játszottak ők már együtt korábban is, a világsikert elért „Titanic” című filmben. A választás remekül bevált, két felejthetetlen alakítással lett gazdagabb, akik megnézték ezt a filmet. Nem könnyű szórakozás nézni ezt a filmet, mert a nyilvánvaló különbségek ellenére, nemétől függően mindenki a saját személyes problémáival találkozik benne. A témája azonossága okán joggal tekinthető az „Amerikai szépség” párdarabjának, bár az nekem egy fokkal jobban tetszett. Az utolsó jelenet cinikus csattanó; jelzi, hogy általános, mindenkire vonatkozó helyzetről van szó. A „legbölcsebb” dolog, amit tenni lehet: a hallókészüléket a minimumra állítani.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 12.

1
Az amerikai kisvárosi álom kritikája

Ha a Titanic a leggyakrabban emlegetett és legszebb romantikus történet, amelyben mellesleg Kate Winslet és Leonardo DiCaprio szerepel, akkor A szabadság útjai ennek a tökéletes ellentéte. Egészen elképesztő eszközöket ragad meg arra a film, hogy az ... teljes kritika»


 
Deku   2017. 10. 25.

0

Amúgy se volt jó kedvem de ez még tovább rontotta annyira sületlenség volt. Rém unalmas lett a film. Semmi jó nem jut eszembe róla azon kívül, hogy legalább ennek is van egyszer vége.

 
Zsceeeka   2015. 04. 20.

0

A könyv is nagyon tetszett, de filmre víve kapott teljes színt. A két főszereplőre szinte ráöntötték a szerepet (bár tény, hogy elfogult vagyok, mert mindkettőt kedvelem). Többször nézős film nálam.

 
Loborg   2015. 02. 13.

0

Szerencsere nem sokban hasonlit a Titanicra. :-) erett film, tizeneveseknrk nem ajanlom, hiteles tortenet, nagyszeru alakitasokkal es emlekezetes jelenetekkel. Nem mondom, hogy nem lehangolo. Nagyon az, de ilyen (is) az elet.

 
Adepto   2016. 01. 27.

0

Őszintén szólva nem voltam elragadtatva ettől a filmtől és nem a sötét hangulat,vagy történet miatt, hanem mert korábban láttam egy kicsit hasonló témájú filmet (legalábbis számomra az alaptörténet kapcsán az volt), méghozzá a Blue Valentinet, ami zs... több»

 
Siriusalias   2015. 10. 15.

0

Egy igazi lélekromboló film, nagyon nehezen emészthetőnek gondolom, és csak annak ajánlom aki rossz hangulatban van. Nem igazán nem ajánlom semmilyen hangulathoz, de mégis. Szóval.. na mindegy. A jó hangulatot elrontja a rosszat pedig még rosszabbá t... több»

Galéria (22)

Videók (1)

A film összbevétele 79 564 960 dollár volt (imdb.com).

 

(1926–1992) 1961-ben megjelent könyvét Kate Winslet ajánlotta akkori férjének, Sam Mendes-nek megfilmesítésre.

(Berto49)
 

Ez Kate Winslet, Leonardo DiCaprio és Kathy Bates második közös filmje a Titanic óta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Matt Damon esélyes volt Frank szerepére, ám egyeztetési problémák miatt visszalépett a szereptől.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet Mianak és Joe-nak ajánlják. Mia Kate Winslet Jim Threapletontól született lánya, Joe pedig Winslet és Sam Mendes, a film rendezőjének közös fia.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben ugyan nem hangzik el, de regényéből kiderül, hogy a színdarab, amiben April játszik Robert E. Sherwood, 1935-ben íródott, The petrified forrest című munkája, amelynek a női főszereplője arról álmodozik, hogy feladja Usa-beli életét és Franciaországba költözik, akárcsak April.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A könyv megfilmesítésének jogait már 1967-ben eladták, de csak negyven évvel később készült el belőle a film.

(SódóGA)
 

A film az ötvenes években Amerikájában játszódik. Ekkoriban még a legtöbb államban tilos volt az abortusz.

(SódóGA)
 

Ez az első film, amiben Kate Winslet April, a második, amiben Leonardo DiCaprio Frank, és a harmadik, amiben Kathy Bates Helen nevű karaktert játszik.

(SódóGA)
 

A való életben a rendező, Sam Mendes és a női főszereplő, Kate Winslet házasok.

(SódóGA)
 

A Frank és April gyermekeit játszó gyerekszínészek, Ty Simpkins és Ryan Simpkins a való életben is testvérek.

(SódóGA)