Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
77

A szabadság útjai (2008)

Revolutionary Road
Filmadatlap
 
28
Szereplők
18
Vélemények
22
Képek
1
Videók
A szabadság útjai
 
Berto49   2019. 06. 29.

legújabb vélemény

A házasság buktatói

Hogyan válik egy többre hivatott fiatalasszony élete elviselhetetlenné a kisvárosi létezés unalmas, egyhangú körülményei között? Ez a tárgya Sam Mendes 2008-ban készült filmjének. Főhősnek két kitűnő színészt választott, a női főszereplő személye nem is volt kérdéses, hiszen az akkori Mrs. Mendesre, vagyis Kate Winsletre gondolt. A házaspár férfi tagjául pedig Leonardo DiCapriot választotta. Játszottak ők már együtt korábban is, a világsikert elért „Titanic” című filmben. A választás remekül bevált, két felejthetetlen alakítással lett gazdagabb, akik megnézték ezt a filmet. Nem könnyű szórakozás nézni ezt a filmet, mert a nyilvánvaló különbségek ellenére, nemétől függően mindenki a saját személyes problémáival találkozik benne. A témája azonossága okán joggal tekinthető az „Amerikai szépség” párdarabjának, bár az nekem egy fokkal jobban tetszett. Az utolsó jelenet cinikus csattanó; jelzi, hogy általános, mindenkire vonatkozó helyzetről van szó. A „legbölcsebb” dolog, amit tenni lehet: a hallókészüléket a minimumra állítani.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 12.

Az amerikai kisvárosi álom kritikája

Ha a Titanic a leggyakrabban emlegetett és legszebb romantikus történet, amelyben mellesleg Kate Winslet és Leonardo DiCaprio szerepel, akkor A szabadság útjai ennek a tökéletes ellentéte. Egészen elképesztő eszközöket ragad meg arra a film, hogy az April és Frank kapcsolatában bekövetkező érzelmi hullámvasutat hitelesen mutassa be. Ez a két ember ugyanis hol nagyon szereti egymást és tervezgeti a közös életét, hol gyűlöli és megveti egymást, ezek között a fázisok között pedig (akárcsak a könyvben), úgy a filmben sincsenek éles határok. Az emberi kapcsolatok és a házasság buktatói mellett, a film egy tökéletes kritikája az '50-es és '60-as évek, már-már kötelezően előírt amerikai kisvárosi "... több»


 
Deku   2017. 10. 25.

Amúgy se volt jó kedvem de ez még tovább rontotta annyira sületlenség volt. Rém unalmas lett a film. Semmi jó nem jut eszembe róla azon kívül, hogy legalább ennek is van egyszer vége.

 
Zsceeeka   2015. 04. 20.

A könyv is nagyon tetszett, de filmre víve kapott teljes színt. A két főszereplőre szinte ráöntötték a szerepet (bár tény, hogy elfogult vagyok, mert mindkettőt kedvelem). Többször nézős film nálam.

 
Loborg   2015. 02. 13.

Szerencsere nem sokban hasonlit a Titanicra. :-) erett film, tizeneveseknrk nem ajanlom, hiteles tortenet, nagyszeru alakitasokkal es emlekezetes jelenetekkel. Nem mondom, hogy nem lehangolo. Nagyon az, de ilyen (is) az elet.

A film összbevétele 79 564 960 dollár volt (imdb.com).

 

(1926–1992) 1961-ben megjelent könyvét Kate Winslet ajánlotta akkori férjének, Sam Mendes-nek megfilmesítésre.

(Berto49)
 

Ez Kate Winslet, Leonardo DiCaprio és Kathy Bates második közös filmje a Titanic óta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Matt Damon esélyes volt Frank szerepére, ám egyeztetési problémák miatt visszalépett a szereptől.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.