60% 41 szavazat
Se barátság, se szerelem

Se barátság, se szerelem

We Don't Live Here Anymore
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
18
Szereplők (18)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Jack és Terry, illetve Hank és Edith középosztálybeli házaspár. Sok közös vonásuk van. Jack és Hank egyetemi tanár, Terry és Edith főállású anya, az előbbinek két, az utóbbinak egy gyereke van. A két család jó barátságban van egymással, gyakran összejárnak. Edith úgy érzi, hogy a férje elhanyagolja, és viszonyba keveredik Jackkel. Az érzelmes és sebezhető Terry pedig Hankkel szűri össze a levet. Az érzések teljesen összegabalyodnak, a négy ember arra kényszerül, hogy szembenézzen önmagával, átértékelje az életét, házasságát, a másikhoz és a gyerekekhez fűződő kapcsolatát.

Rendező: John Curran
Forgatókönyvíró: Andre Dubus, Larry Gross
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier (HU): 2007.02.13.
 
2024.01.02 Frekvency Ferenc

legújabb vélemény

Ez az a művészi szint, amikor már nem filmet nézel, hanem valami csak úgy megtörténik előtted, a színészek játéka, a jól ismert érzések, a történetvezetés szála mind egy egy realisztikus gyöngyszem, és amikor beszippant a történet, már nem is tudod, ... Több

0
 
2021.02.03 De Matt

Se veled, se nélküled...

A film sajátos módon érzékelteti azt a helyzetet, amikor egy házasságban valami visszafordíthatatlanul elromlik, vagy legalábbis úgy érezhetjük. A „se veled, se nélküled nem lesz jó” típusú filmek közül az egyik legjobb, és meglepően jó ahhoz képest, ahogy az amerikai filmek többsége az ilyen helyzeteket kezeli. A színészek jók, a feszültség egyre nő, és a film javára válik, hogy nincs happy end, hanem mindenkinek megmarad a terhe, amit az élet rá rótt. Mark Ruffalo hozza a szokásos teljesítményt, Naomi Watts egyfajta bájt kölcsönöz a filmnek, és a többiek is jól teljesítenek. Szerintem az IMDB 6,3-as átlaga kevés, a film simán hozza a 7-es szintet.

0

A film összbevétele 2 037 545 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A Warner Independent Pictures stúdió 3. forgalmazott filmje.Szerző: mamiéstöti2

#2