Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
89
Filmadatlap
 
26
Szereplők
143
Vélemények
27
Képek
1
Videók
Django elszabadul
 
Shelby07   2019. 04. 10.

Imádom a Tarantino filmeket, ez is zseniálisra sikerült, már vagy ötször megnéztem és még mindig nagyon tetszik. Szerintem az egyik legjobb filmje, a színészek is nagyon jól hozták a karakterüket.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 09.

Remek film, igazi QT film, több, mint két és fél óra, de egy perc unalom sincs benne. Christoph Waltzot nagyon kedveltem a Becstelen Brigantykban, de ebben a filmben még jobb (minden egyes mondata aranyat ér). Jamie Foxx és Leonardo DiCaprio is nagyszerű, de a mellékszereplők is a helyükön vannak. A vérfürdők pedig nemhogy elborzasztanak, hanem még szórakoztatóbbá teszik az összképet.


 
dulkap   2015. 01. 22.

Többszöri megtekintés után (eredeti nyelven és szinkronizáltan) ez a film zseniális. Ponyvaregény óta nem csinált ennyire jó filmet QT, pedig azóta sem csinált rossz filmet. Elsőre még éreztem benne egy-két üres járatot vagy gyengébb színészi alakítást. Ám mire véget ért a film, tudtam, hogy a következő megtekintéskor már minden e helyén lesz és így is lett. Zseniális színészi játékok, különösen Waltz és Jackson. Foxx és Di Caprio kihozta azt, amit a karakterük engedett. A rendezés és a forgatókönyv több, mint zseniális. A dialógusok nagyon eltaláltak és eredeti nyelven a különböző akcentusokkal az igazi. ("I count six shots nigger! - I count two guns nigger!") Ráadásul a humor sem hiányzik a filmből (Don Johnson), ahogy a hihetetlen lazaság is árad szinte minden percben. QT film esetében a zene külön kategória. Nem egyszerűen aláfestésként használja, hanem szerves része a filmnek és a zene választásaival már önmagában ad egy stílust a filmjeinek. Rég találkoztam olyan filmmel, amit rövid időn belül ennyiszer megtudtam volna nézni, pláne, ha ilyen hosszú, mint ez. De igazából nem is tűnik fel a hossza. Főleg, hogy az első egy óra a zseniálisnál is több. Szóval egy szinte tökéletes film, egy minimális hibával. De ha azt vesszük, hogy az első egy óra egy tízes skálán simán 15-ös, akkor még az a kis hiba sem húzza le a filmet 10/10 alá.

 
Deku   2017. 07. 15.

Jamie Foxx-ot mint színészt kedvelem nagyon is, viszont ez az alkotás nem tartozik a legjobb filmjei közé szerintem. A végéig elég gyenge volt a film ráadásul szerintem baki is volt benne így nekem nem jött be.

 
Mavil   2016. 06. 09.

Mikor bemutatták moziban a filmet és megnéztem, rögtön vettem még egy jegyet másnapra és újra elmentem rá, annyira tetszett. Quentin Tarantino legjobb filmjének tartom.

Kerry Washington
Leonardo DiCaprio
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Jamie Foxx
Leonardo DiCaprio
Franco Nero
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Jamie Foxx
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Christoph Waltz
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Samuel L. Jackson
Kerry Washington
Jamie Foxx
Kerry Washington
Don Johnson
Kerry Washington
Leonardo DiCaprio
Jamie Foxx
Franco Nero
Quentin Tarantino
 
A film kulcsfontosságú mészárlós jelenetében annyi vér folyik, ami egy kisebb falu komplett vérbankjának is sok lenne. A morbid humor is kellően megcsillan a dialógusokban. Összességében élvezetes a film, de nem lett kedvenc, viszont az ördögszekereket fújó utcajelenetes westernektől azért igencsak távol áll. Aki a Clint Eastwood-os westerneken szocializálódott, annak nem biztos, hogy jó választás, de ha nem tipikus vadnyugati hangulatot várunk tőle, akkor azért igen élvezhető film, habár a vér szerintem már kissé túlzás még Tarantinotól is. több»

A film összbevétele 425 368 238 dollár volt (imdb.com).

 

56 halott van a filmben.

(Norbi)
 

A nyitójelenet alatt ugyanaz a zene szól, amelyet az 1966-os Django elején is hallhatunk.

(Miska bácsi)
 

DiCaprio-nak nehezére esett a vacsora jelenetben a sok rasszista megjegyzés, amit mondania kellett. Samuel L. Jackson ekkor félrehívta, és lefordítva kb. azt mondta neki: Rá se bassz, öreg, ez csak ez átlagos kedd nekünk.

(Miska bácsi)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.