Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Django elszabadul (2012)

Django Unchained
Filmadatlap
 
26
Szereplők
154
Vélemények
28
Képek
1
Videók
Django elszabadul

Galéria (28)

Kerry Washington
Leonardo DiCaprio
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Jamie Foxx
Leonardo DiCaprio
Franco Nero
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Jamie Foxx
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Christoph Waltz
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Samuel L. Jackson
Kerry Washington
Jamie Foxx
Kerry Washington
Don Johnson
Kerry Washington
Leonardo DiCaprio
Jamie Foxx
Franco Nero
Quentin Tarantino
Jamie Foxx

Videók (1)

 
Zoltán384279   2022. 01. 07.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

10 éves film... Mintha ma lett volna, hogy először láttam. Az első gondolatom az volt, hogy Tarantino? DiCaprio? Biztos, hogy nem lehet rossz. De ebben a filmben mindenki nagyot alakít, a főszereplőktől kezdve, az utolsó mellékszereplőig. Szerencse, ... több»

 
Artemisia   2018. 03. 30.

5

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tarantino-tól megszokottan zseniális rendezés, izgalmas történet és mesteri, elvont cselekményszövés jellemzi a filmet. Remekül megalapozták a témához illő hangulatot,feszült légkört sikerült teremteni,amiből elsőre azt hinnénk a humor kizökkenti a... több»

1
 
Shelby07   2019. 04. 10.

2

Imádom a Tarantino filmeket, ez is zseniálisra sikerült, már vagy ötször megnéztem és még mindig nagyon tetszik. Szerintem az egyik legjobb filmje, a színészek is nagyon jól hozták a karakterüket.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 09.

1

Remek film, igazi QT film, több, mint két és fél óra, de egy perc unalom sincs benne. Christoph Waltzot nagyon kedveltem a Becstelen Brigantykban, de ebben a filmben még jobb (minden egyes mondata aranyat ér). Jamie Foxx és Leonardo DiCaprio is nagys... több»

 
dulkap   2015. 01. 22.

0

Többszöri megtekintés után (eredeti nyelven és szinkronizáltan) ez a film zseniális. Ponyvaregény óta nem csinált ennyire jó filmet QT, pedig azóta sem csinált rossz filmet. Elsőre még éreztem benne egy-két üres járatot vagy gyengébb színészi alakítá... több»

 
Deku   2017. 07. 15.

0

Jamie Foxx-ot mint színészt kedvelem nagyon is, viszont ez az alkotás nem tartozik a legjobb filmjei közé szerintem. A végéig elég gyenge volt a film ráadásul szerintem baki is volt benne így nekem nem jött be.

 
Sabnock Sanatory   2019. 02. 01.

0

Tarantino film, és Di Caprio játszik benne. Összejött, és zseniális. Jamie Foxx is hatalmasat alakít ebben az összetett szerepben. Szép a képi világ, van benne humor, igaz, fanyar, izgalom és sok-sok vér. Jó mozi.

A film összbevétele 425 368 238 dollár volt (imdb.com).

 

Tarantino kétszer is feltűnik a filmben. Egyszer nem azonosítható be, mert ő az egyik lovas, aki a "testvériségével", zsákkal a fején megtámadja Djangoékat.

(AngelCass)
 

A jelenetben, melyben Dr. Schultz felszabadítja Djangot, az egyik rabszolgát Áfonyának hívják. Ez egy utalás az Áfonya című képregényre, melyben a főszereplő rasszistaként indul, de miután megmenti az életét egy afroamerikai, a faji megkülönböztetés ellen küzd.

(AngelCass)
 

A Dr. King Schultz által használt puska, a Buffalo Sharp csak 20 évvel a film idősíkja után jelent meg.

(AngelCass)
 

Habár mindenki előszeretettel mondja, hogy ez egy westernfilm, a rendező, Quentin Tarantino jobban szereti a "southern" megnevezést, mivel a film Amerika déli részén játszódik, ahol még virágzott a rabszolgaság.

(AngelCass)
 

Mikor Jamie Fox és Christoph Waltz karaktere Texasban, egy szalonban tartózkodik, a szalon neve jól kiolvasható: "Minnesota Clay's Saloon" – ez egy utalás az 1964-es Minnesota Clay filmre, melynek rendezője Sergio Corbucci, aki az eredeti, 1966-os Django filmet is rendezte.

(AngelCass)