Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Django elszabadul (2012)

Django Unchained
Django elszabadul
Tarantino-tól megszokottan zseniális rendezés, izgalmas történet és mesteri, elvont cselekményszövés jellemzi a filmet. Remekül megalapozták a témához illő hangulatot,feszült légkört sikerült teremteni,amiből elsőre azt hinnénk a humor kizökkenti a nézőt, azonban az absztrakt humor, ami megjelenik a filmben nemhogy elvenne,de rengeteget hozzátesz a filmélményhez. A karakterek roppant elevenek,...
87%187 rajongó2421 szavazat
Filmadatlap
 
26
Szereplők
155
Vélemények
28
Képek
1
Videók

Galéria (28)

Kerry Washington
Leonardo DiCaprio
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Jamie Foxx
Leonardo DiCaprio
Franco Nero
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Jamie Foxx
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Christoph Waltz
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Samuel L. Jackson
Kerry Washington
Jamie Foxx
Kerry Washington
Don Johnson
Kerry Washington
Leonardo DiCaprio
Jamie Foxx
Franco Nero
Quentin Tarantino
Jamie Foxx

FILMINFÓ

Amerikai Egyesült Államok
Szerintetek: 18+    |  165"
Premier (HU): 2013.01.17.
Dráma | Western

A déli államok területén, két évvel a polgárháború előtt a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos dr. King Schultz (Christoph Waltz) felszabadítja Djangót (Jamie Foxx), akivel nagy sikereket érnek el. Elhatározzák, hogy együttes erővel megkeresik Django feleségét, Broomhildát… több»

Videók (1)

 
Solo   2022. 03. 21.

legújabb vélemény

3
Tipikus Tarantino-film

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Django egy tipikus Tarantino-film, ráadásul a 10-ből az egyik legjobb, mert egyszerre véres, humoros, különleges és izgalmas. Egy rövid jelenetben maga Tarantino is felbukkan, jól szét is robban egy dinamittól. Christoph Waltz óriási, ahogy Jamie Foxx is. Mindkét színész tökéletes választás szerepeikre. Jó az alaptörténet is, és tetszetős a script. Nekem bejött a Candyland-téma is Dicaprióval, bár ő egy kicsit túljátssza a szerepét. Értékelésem: erős 85%, a rendezés és a két említett főszereplő miatt, akik zseniálisak.

 
Artemisia   2018. 03. 30.

5

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tarantino-tól megszokottan zseniális rendezés, izgalmas történet és mesteri, elvont cselekményszövés jellemzi a filmet. Remekül megalapozták a témához illő hangulatot,feszült légkört sikerült teremteni,amiből elsőre azt hinnénk a humor kizökkenti a... több»

1
 
Shelby07   2019. 04. 10.

2

Imádom a Tarantino filmeket, ez is zseniálisra sikerült, már vagy ötször megnéztem és még mindig nagyon tetszik. Szerintem az egyik legjobb filmje, a színészek is nagyon jól hozták a karakterüket.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 09.

1

Remek film, igazi QT film, több, mint két és fél óra, de egy perc unalom sincs benne. Christoph Waltzot nagyon kedveltem a Becstelen Brigantykban, de ebben a filmben még jobb (minden egyes mondata aranyat ér). Jamie Foxx és Leonardo DiCaprio is nagys... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 02. 01.

0

Tarantino film, és Di Caprio játszik benne. Összejött, és zseniális. Jamie Foxx is hatalmasat alakít ebben az összetett szerepben. Szép a képi világ, van benne humor, igaz, fanyar, izgalom és sok-sok vér. Jó mozi.

 
dulkap   2015. 01. 22.

0

Többszöri megtekintés után (eredeti nyelven és szinkronizáltan) ez a film zseniális. Ponyvaregény óta nem csinált ennyire jó filmet QT, pedig azóta sem csinált rossz filmet. Elsőre még éreztem benne egy-két üres járatot vagy gyengébb színészi alakítá... több»

 
Deku   2017. 07. 15.

0

Jamie Foxx-ot mint színészt kedvelem nagyon is, viszont ez az alkotás nem tartozik a legjobb filmjei közé szerintem. A végéig elég gyenge volt a film ráadásul szerintem baki is volt benne így nekem nem jött be.

A film összbevétele 425 368 238 dollár volt (imdb.com).

 

Tarantino kétszer is feltűnik a filmben. Egyszer nem azonosítható be, mert ő az egyik lovas, aki a "testvériségével", zsákkal a fején megtámadja Djangoékat.

(AngelCass)
 

A jelenetben, melyben Dr. Schultz felszabadítja Djangot, az egyik rabszolgát Áfonyának hívják. Ez egy utalás az Áfonya című képregényre, melyben a főszereplő rasszistaként indul, de miután megmenti az életét egy afroamerikai, a faji megkülönböztetés ellen küzd.

(AngelCass)
 

A Dr. King Schultz által használt puska, a Buffalo Sharp csak 20 évvel a film idősíkja után jelent meg.

(AngelCass)
 

Habár mindenki előszeretettel mondja, hogy ez egy westernfilm, a rendező, Quentin Tarantino jobban szereti a "southern" megnevezést, mivel a film Amerika déli részén játszódik, ahol még virágzott a rabszolgaság.

(AngelCass)
 

Mikor Jamie Fox és Christoph Waltz karaktere Texasban, egy szalonban tartózkodik, a szalon neve jól kiolvasható: "Minnesota Clay's Saloon" – ez egy utalás az 1964-es Minnesota Clay filmre, melynek rendezője Sergio Corbucci, aki az eredeti, 1966-os Django filmet is rendezte.

(AngelCass)