Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
89
Filmadatlap
 
26
Szereplők
147
Vélemények
27
Képek
Videók
Django elszabadul
 
Baranyai István Nézhetetlen  2020. 05. 04.

legújabb vélemény

Idegesítő egy film, a környezete a szinészek: Nem bírtam végignézni

 
Artemisia   2018. 03. 30.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Tarantino-tól megszokottan zseniális rendezés, izgalmas történet és mesteri, elvont cselekményszövés jellemzi a filmet. Remekül megalapozták a témához illő hangulatot,feszült légkört sikerült teremteni,amiből elsőre azt hinnénk a humor kizökkenti a nézőt, azonban az absztrakt humor, ami megjelenik a filmben nemhogy elvenne,de rengeteget hozzátesz a filmélményhez. A karakterek roppant elevenek, sziporkázóak, még Leonardo Dicaprio is élvezetes alakítást nyújt,ami a Titanic óta ritkán sikerül ugyan neki,de ezúttal fantasztikus volt. Egyedül ott volt számomra egy kérdőjel a történet kapcsán, hogy Dr. Schultz miért hal meg inkább, minthogy kezet rázzon Dicaprio-val?


 
Shelby07   2019. 04. 10.

Imádom a Tarantino filmeket, ez is zseniálisra sikerült, már vagy ötször megnéztem és még mindig nagyon tetszik. Szerintem az egyik legjobb filmje, a színészek is nagyon jól hozták a karakterüket.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 09.

Remek film, igazi QT film, több, mint két és fél óra, de egy perc unalom sincs benne. Christoph Waltzot nagyon kedveltem a Becstelen Brigantykban, de ebben a filmben még jobb (minden egyes mondata aranyat ér). Jamie Foxx és Leonardo DiCaprio is nagyszerű, de a mellékszereplők is a helyükön vannak. A vérfürdők pedig nemhogy elborzasztanak, hanem még szórakoztatóbbá teszik az összképet.

 
dulkap   2015. 01. 22.

Többszöri megtekintés után (eredeti nyelven és szinkronizáltan) ez a film zseniális. Ponyvaregény óta nem csinált ennyire jó filmet QT, pedig azóta sem csinált rossz filmet. Elsőre még éreztem benne egy-két üres járatot vagy gyengébb színészi alakítást. Ám mire véget ért a film, tudtam, hogy a következő megtekintéskor már minden e helyén lesz és így is lett. Zseniális színészi játékok, különösen Waltz és Jackson. Foxx és Di Caprio kihozta azt, amit a karakterük engedett. A rendezés és a forgatókönyv több, mint zseniális. A dialógusok nagyon eltaláltak és eredeti nyelven a különböző akcentusokkal az igazi. ("I count six shots nigger! - I count two guns nigger!") Ráadásul a humor sem hiányzik a filmből (Don Johnson), ahogy a hihetetlen lazaság is árad szinte minden percben. QT film esetében a zene külön kategória. Nem egyszerűen aláfestésként használja, hanem szerves része a filmnek és a zene választásaival már önmagában ad egy stílust a filmjeinek. Rég találkoztam olyan filmmel, amit rövid időn belül ennyiszer megtudtam volna nézni, pláne, ha ilyen hosszú, mint ez. De igazából nem is tűnik fel a hossza. Főleg, hogy az első egy óra a zseniálisnál is több. Szóval egy szinte tökéletes film, egy minimális hibával. De ha azt vesszük, hogy az első egy óra egy tízes skálán simán 15-ös, akkor még az a kis hiba sem húzza le a filmet 10/10 alá.

Kerry Washington
Leonardo DiCaprio
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Jamie Foxx
Leonardo DiCaprio
Franco Nero
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Jamie Foxx
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Christoph Waltz
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Samuel L. Jackson
Kerry Washington
Jamie Foxx
Kerry Washington
Don Johnson
Kerry Washington
Leonardo DiCaprio
Jamie Foxx
Franco Nero
Quentin Tarantino
 
A film kulcsfontosságú mészárlós jelenetében annyi vér folyik, ami egy kisebb falu komplett vérbankjának is sok lenne. A morbid humor is kellően megcsillan a dialógusokban. Összességében élvezetes a film, de nem lett kedvenc, viszont az ördögszekereket fújó utcajelenetes westernektől azért igencsak távol áll. Aki a Clint Eastwood-os westerneken szocializálódott, annak nem biztos, hogy jó választás, de ha nem tipikus vadnyugati hangulatot várunk tőle, akkor azért igen élvezhető film, habár a vér szerintem már kissé túlzás még Tarantinotól is. több»

A film összbevétele 425 368 238 dollár volt (imdb.com).

 

Tarantino kétszer is feltűnik a filmben. Egyszer nem azonosítható be, mert ő az egyik lovas, aki a "testvériségével", zsákkal a fején megtámadja Djangoékat.

(AngelCass)
 

A jelenetben, melyben Dr. Schultz felszabadítja Djangot, az egyik rabszolgát Áfonyának hívják. Ez egy utalás az Áfonya című képregényre, melyben a főszereplő rasszistaként indul, de miután megmenti az életét egy afroamerikai, a faji megkülönböztetés ellen küzd.

(AngelCass)
 

A Dr. King Schultz által használt puska, a Buffalo Sharp csak 20 évvel a film idősíkja után jelent meg.

(AngelCass)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.