Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
89%

Django elszabadul (2012)

Django Unchained
Filmadatlap
 
26
Szereplők
152
Vélemények
27
Képek
1
Videók
Django elszabadul
 
moviemafia   2021. 02. 27.

legújabb vélemény

1

A brutalitása és történetfelvezetése is ízig-vérig Tarantino, még annak is garantáltan élvezetes lesz, aki nincs oda a western műfajért. A szereplők is zseniálisan játszottak benne.

 
Shelby07   2019. 04. 10.

2

Imádom a Tarantino filmeket, ez is zseniálisra sikerült, már vagy ötször megnéztem és még mindig nagyon tetszik. Szerintem az egyik legjobb filmje, a színészek is nagyon jól hozták a karakterüket.


 
Artemisia   2018. 03. 30.

4

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tarantino-tól megszokottan zseniális rendezés, izgalmas történet és mesteri, elvont cselekményszövés jellemzi a filmet. Remekül megalapozták a témához illő hangulatot,feszült légkört sikerült teremteni,amiből elsőre azt hinnénk a humor kizökkenti a... több»

1
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 09.

1

Remek film, igazi QT film, több, mint két és fél óra, de egy perc unalom sincs benne. Christoph Waltzot nagyon kedveltem a Becstelen Brigantykban, de ebben a filmben még jobb (minden egyes mondata aranyat ér). Jamie Foxx és Leonardo DiCaprio is nagys... több»

 
dulkap   2015. 01. 22.

0

Többszöri megtekintés után (eredeti nyelven és szinkronizáltan) ez a film zseniális. Ponyvaregény óta nem csinált ennyire jó filmet QT, pedig azóta sem csinált rossz filmet. Elsőre még éreztem benne egy-két üres járatot vagy gyengébb színészi alakítá... több»

 
Deku   2017. 07. 15.

0

Jamie Foxx-ot mint színészt kedvelem nagyon is, viszont ez az alkotás nem tartozik a legjobb filmjei közé szerintem. A végéig elég gyenge volt a film ráadásul szerintem baki is volt benne így nekem nem jött be.

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

Mikor bemutatták moziban a filmet és megnéztem, rögtön vettem még egy jegyet másnapra és újra elmentem rá, annyira tetszett. Quentin Tarantino legjobb filmjének tartom.

Galéria (27)

Kerry Washington
Leonardo DiCaprio
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Jamie Foxx
Leonardo DiCaprio
Franco Nero
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Jamie Foxx
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Christoph Waltz
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Samuel L. Jackson
Kerry Washington
Jamie Foxx
Kerry Washington
Don Johnson
Kerry Washington
Leonardo DiCaprio
Jamie Foxx
Franco Nero
Quentin Tarantino

Videók (1)

A film összbevétele 425 368 238 dollár volt (imdb.com).

 

Tarantino kétszer is feltűnik a filmben. Egyszer nem azonosítható be, mert ő az egyik lovas, aki a "testvériségével", zsákkal a fején megtámadja Djangoékat.

(AngelCass)
 

A jelenetben, melyben Dr. Schultz felszabadítja Djangot, az egyik rabszolgát Áfonyának hívják. Ez egy utalás az Áfonya című képregényre, melyben a főszereplő rasszistaként indul, de miután megmenti az életét egy afroamerikai, a faji megkülönböztetés ellen küzd.

(AngelCass)
 

A Dr. King Schultz által használt puska, a Buffalo Sharp csak 20 évvel a film idősíkja után jelent meg.

(AngelCass)
 

Habár mindenki előszeretettel mondja, hogy ez egy westernfilm, a rendező, Quentin Tarantino jobban szereti a "southern" megnevezést, mivel a film Amerika déli részén játszódik, ahol még virágzott a rabszolgaság.

(AngelCass)
 

Mikor Jamie Fox és Christoph Waltz karaktere Texasban, egy szalonban tartózkodik, a szalon neve jól kiolvasható: "Minnesota Clay's Saloon" – ez egy utalás az 1964-es Minnesota Clay filmre, melynek rendezője Sergio Corbucci, aki az eredeti, 1966-os Django filmet is rendezte.

(AngelCass)
 

A filmet a kínai kormány késleltette; kérték, hogy sötétebb színnel ábrázolják a vért, vagy a vérfröccs magassága legyen alacsonyabb.

(AngelCass)
 

Trantino egyik védjegye, hogy bizonyos neveket újrafelhasznál a filmjeiben. Ilyen a Gerlad Nash; ez a név feltűnik a Született gyilkosokban és a Kutyaszorítóban is.

(AngelCass)
 

Dr. King Schultz karakterét valós személyről, Doc Holliday-ről mintázták, aki fogorvosból lett pisztolyhős.

(AngelCass)
 

Dr. King Schultz át akarja nevezni az Eskimo Joe nevű mandingót Fekete Herculesre. Ez egy utalás volt az 1975-ös Mandingo filmre, melyben a főszereplő, Ken Norton beceneve szintén Fekete Herkules volt.

(AngelCass)
 

Mikor Candi azt magyarázza, hogy frenológiai tanulmányainak köszönhetően meg tudja találni Ben koponyáján a három dudort, ami az alázatosságért felelős, egy áltudományról, a frenológiáról beszél, ami 1810 és 1840 között virágzott, míg meg nem cáfolták.

(AngelCass)
 
A film kulcsfontosságú mészárlós jelenetében annyi vér folyik, ami egy kisebb falu komplett vérbankjának is sok lenne. A morbid humor is kellően megcsillan a dialógusokban. Összességében élvezetes a film, de nem lett kedvenc, viszont az ördögszekereket fújó utcajelenetes westernektől azért igencsak távol áll. Aki a Clint Eastwood-os westerneken szocializálódott, annak nem biztos, hogy jó választás, de ha nem tipikus vadnyugati hangulatot várunk tőle, akkor azért igen élvezhető film, habár a vér szerintem már kissé túlzás még Tarantinotól is. több»