Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Nincs bocsánat (1992)

Unforgiven
Filmadatlap
 
26
Szereplők
19
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Clint Eastwood
Clint Eastwood

Videók (1)

 
stewie_griffin_2005   2021. 05. 02.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó kis western film, de ez a lassabb, drámaibb fajta. Nekem nagyon tetszett. Eastwood nemcsak főszereplő, hanem ő is rendezte. 9/10

 
HE7EDIK   2018. 08. 31.

2

Eastwood a western által lett világsztár, így hát minden szakértelmét belepakolta a filmbe, ami nem véletlenül lett abban az évben a legjobb film, Clint pedig a legjobb rendező. A Nincs bocsánat nem egy lövöldözős pisztolypárbaly, mint mondjuk Raimi ... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 07. 12.

1

Hosszú,lassan csordogáló,de mégis nagyon jól sikerült western egy olyan embertől,akinek ez a stílus a kisujjában van.Eastwood egy korszakos zseni,minden filmje felülmúlja a másikat...Jobbnál jobbak,és ez is az élvezetes kategóriába tartozik.

 
stevepisti   2021. 02. 06.

1

Nagyon jó western, nem kis drámai cselekménnyel vezetve. Egyfajta bosszúallás a megváltásért.

 
Aki_megmondja_a_tutit   2021. 03. 21.

2
Bosszúállás a vadnyugaton

Clint Eastwood talán jobb rendezőnek, mint színésznek (legalábbis ezután a film után elgondolkozom rajta). Lehet, hogy ha lett volna előzménye, akkor nagyobbat ütött volna, de így is elegendő élményt nyújt.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

1

Olyan volt ez, mint egy karácsonyi meglepetés. Tele volt a meglepetés doboz minden széppel. Pörgős akcióval tarkított tömör szórakozás. Pontosan ezt várom egy filmtől, hogy bármikor is üljek le elé, elszórakoztasson.

 
Deku   2017. 08. 28.

0

A történet itt nem igazán elragadó de egynek megteszi éppen csak, amivel elér egy nagyon elégséges kategóriát. Nagy élményt nem kell tőle várni, egyszer megnézhető és annyi.

A film összbevétele 159 157 447 dollár volt (imdb.com).

 

Az 1993-as Oscar-gálán, amikor is a film vihette haza a Legjobb filmnek járó díjat (s mellé még 3 másikat) részt vett Frances Fischer is, aki az egyik prostituáltat játszotta a Nincs bocsánatban. Fischer ekkor már 4 hónapos terhes volt Eastwood lányával, Francescával. A színész-rendező és Fischer a film forgatása során jöttek össze, de a gálán szándékosan nem mutatkoztak együtt, nehogy a bulvársajtó elterelje a figyelmet a filmről.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ezután a film után jelentette ki Clint Eastwood, hogy soha többé nem játszik olyan filmben, amelyet ő rendez. Ezt az ígéretét azonban nem tartotta be. Egy másikat viszont igen: soha többé nem fog westernt rendezni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Annál a jelenetnél, amikor William Munny a pajtában gyógyul, egy váratlan havazás jött közbe. Bár havazás nem szerepelt a forgatókönyvben, s a stáb is inkább esős időt szeretett volna, a jelenet mégis benne maradt a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben látható eső java része mesterségesen, esőgépek által lett előállatva, mert Kanada azon részén, ahol a stáb dolgozott, épp akkor nagy szárazság volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A főbb szereplők közül érdemes megemlíteni, hogy Morgan Freeman maga jelentkezett Ned Logan szerepére, míg Gene Hackmant csak hosszú idő elteltével sikerült rábeszélni, hogy játssza el Little Billt.

(ArpiHajdu és Réci)