Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
theVilandry   2020. 05. 04.

legújabb vélemény

0
Egy realista Western

Talán a legerősebb western, amit valaha láttam. A karakterek motivációi nagyon mélyek, izgalmas hősöket és antihősöket vonultat fel a film. Clint Eastwood zseniálisan alakítja a megkeseredett vadnyugati banditát, aki már visszavonult a lóháton történő fosztogatástól és kalandozástól. Az "antihős" sheriff nagyon izgalmas karakter: habár a filmben a főhőssel szemben áll, ő végig csak rendet és nyugalmat szeretne városában. A főhős két társa is zseniálisan eltalált karakterek: a családjával nyugodt életet élő Ned és a kalandvágytól izzó fiatal Schofield remek hármast ad, a kölyök karakterfejlődése nagyon izgalmas. Nem egy heroikus western, de mégis szerintem kategóriájában a legerősebb.

 
Deku   2017. 08. 28.

0

A történet itt nem igazán elragadó de egynek megteszi éppen csak, amivel elér egy nagyon elégséges kategóriát. Nagy élményt nem kell tőle várni, egyszer megnézhető és annyi.


 
dailyfilmsan   2018. 03. 21.

0

Nem a kedvenc filmem Clint Eastwoodtól, de ez is nagyon jól mutatja hogy kitűnő szeme van a filmekhez. Hosszú a fim és nem a legfordulatosabb, viszont jól fel vannak építve a karakterek. A narratíva pedig mindent megmagyaráz ami nem kúszik a felszínre időközben magától.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

1

Olyan volt ez, mint egy karácsonyi meglepetés. Tele volt a meglepetés doboz minden széppel. Pörgős akcióval tarkított tömör szórakozás. Pontosan ezt várom egy filmtől, hogy bármikor is üljek le elé, elszórakoztasson.

 
HETEDIK   2018. 08. 31.

0

Eastwood a western által lett világsztár, így hát minden szakértelmét belepakolta a filmbe, ami nem véletlenül lett abban az évben a legjobb film, Clint pedig a legjobb rendező. A Nincs bocsánat nem egy lövöldözős pisztolypárbaly, mint mondjuk Raimi ... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 07. 12.

0

Hosszú,lassan csordogáló,de mégis nagyon jól sikerült western egy olyan embertől,akinek ez a stílus a kisujjában van.Eastwood egy korszakos zseni,minden filmje felülmúlja a másikat...Jobbnál jobbak,és ez is az élvezetes kategóriába tartozik.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 10.

0

Az egyik legjobb nem Leone western... Itt már Clint megmutatta oroszlánnkörmeit és azt, h mennyire ért a lassú folyású, de mélyre markoló alkotásokhoz, meg akkor is, ha az western. Morgan Freeman itt is remek Eastwood mellett, ketten a hatukon viszik az amúgy sem rossz filmet.

Galéria (13)

Clint Eastwood
Clint Eastwood

Videók (1)

A film összbevétele 159 157 447 dollár volt (imdb.com).

 

Az 1993-as Oscar-gálán, amikor is a film vihette haza a Legjobb filmnek járó díjat (s mellé még 3 másikat) részt vett Frances Fischer is, aki az egyik prostituáltat játszotta a Nincs bocsánatban. Fischer ekkor már 4 hónapos terhes volt Eastwood lányával, Francescával. A színész-rendező és Fischer a film forgatása során jöttek össze, de a gálán szándékosan nem mutatkoztak együtt, nehogy a bulvársajtó elterelje a figyelmet a filmről.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ezután a film után jelentette ki Clint Eastwood, hogy soha többé nem játszik olyan filmben, amelyet ő rendez. Ezt az ígéretét azonban nem tartotta be. Egy másikat viszont igen: soha többé nem fog westernt rendezni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Annál a jelenetnél, amikor William Munny a pajtában gyógyul, egy váratlan havazás jött közbe. Bár havazás nem szerepelt a forgatókönyvben, s a stáb is inkább esős időt szeretett volna, a jelenet mégis benne maradt a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben látható eső java része mesterségesen, esőgépek által lett előállatva, mert Kanada azon részén, ahol a stáb dolgozott, épp akkor nagy szárazság volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A főbb szereplők közül érdemes megemlíteni, hogy Morgan Freeman maga jelentkezett Ned Logan szerepére, míg Gene Hackmant csak hosszú idő elteltével sikerült rábeszélni, hogy játssza el Little Billt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Clint Eastwood ötlete az volt, hogy a 35 napos forgatást a teljes stáb együtt töltse mindentől távol. Szintén ő tiltotta meg, hogy a felépített Big Whiskey-be bárki is behajtson autóval.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A díszlettervezőknek 32 napja, vagyis alig több mint egy hónap idejük volt arra, hogy a semmiből felépítsék Big Whiskey városát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film költségvetése nagyjából 14 millió dollár volt, s világszinten több mint 159 millió dolláros bevételt produkált.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatókönyvet Clint Eastwood 1984-ben kapta kézhez Megan Rose-tól, aki a Warner sztorielemzője (s egyben a színész-rendező akkori szeretője) volt. Ahhoz viszont, hogy Eastwood egyáltalán elolvassa könyvet, éveknek kellett eltelni (ezt részben azzal magyarázta, hogy a forgatókönyv-olvasója szerint nem is volt igazán jó a szkript, részben pedig azzal, hogy nem kíván westernt rendezni). Később, amikor rászánta magát az elolvasásra, annyira megtetszett neki a történet, s egyből nekiállt elkészíteni a filmet (ráadásként pedig a forgatókönyvön is alig változtatott).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A '80-as években Francis Ford Coppola is meg akarta filmesíteni Peoples szkriptjét méghozzá úgy, hogy John Malkovich-ra osztja William Munny szerepét. Később maga a színész nyilatkozott úgy, hogy ez lett volna minden idők legostobább szereposztása.

(ArpiHajdu és Réci)