Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
NGN   2020. 01. 25.

legújabb vélemény

Igazi érett, felnőtteknek szóló western, kiváló színészgárdával. Eastwood zseniális és a rendezés is fantasztikus. Megérdemelte a díjakat!

 
Deku   2017. 08. 28.

A történet itt nem igazán elragadó de egynek megteszi éppen csak, amivel elér egy nagyon elégséges kategóriát. Nagy élményt nem kell tőle várni, egyszer megnézhető és annyi.


 
dailyfilmsan   2018. 03. 21.

Nem a kedvenc filmem Clint Eastwoodtól, de ez is nagyon jól mutatja hogy kitűnő szeme van a filmekhez. Hosszú a fim és nem a legfordulatosabb, viszont jól fel vannak építve a karakterek. A narratíva pedig mindent megmagyaráz ami nem kúszik a felszínre időközben magától.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

Olyan volt ez, mint egy karácsonyi meglepetés. Tele volt a meglepetés doboz minden széppel. Pörgős akcióval tarkított tömör szórakozás. Pontosan ezt várom egy filmtől, hogy bármikor is üljek le elé, elszórakoztasson.

 
HETEDIK   2018. 08. 31.

Eastwood a western által lett világsztár, így hát minden szakértelmét belepakolta a filmbe, ami nem véletlenül lett abban az évben a legjobb film, Clint pedig a legjobb rendező. A Nincs bocsánat nem egy lövöldözős pisztolypárbaly, mint mondjuk Raimi Gyorsabb a halálnál-a, itt a párbeszédeken van a hangsúly. Megismerhetjük Eastwood karakterét, aki próbál farmerkedésből megélni, de múltja újra és újra kísérti, folyton az általa kioltott emberek jutnak eszébe és próbálja régi énjét elfojtani és elfelejteni. Míg nem kap egy megbízást, amire nem tud nemet mondani, hiszen jó és a farmerkedéshez képest könnyű pénz. Így hát felkerekedik, hozzá csapódik egy fiatal hencegő suttyó meg régi "bajtársa" és elmennek teljesíteni a feladatukat. Közben bejön a képbe a mindig, de főképp ezen gonosz, rohadék szerepekben tündöklő Gene Hackman, aki előbb jól elintézi angol Bob-ot, amit szintén zseniális jelenetekkel old meg Eastwood, majd kegyetlenül megkínozza és megöli Eastwood fekete barátját, aminek következtében elszakad benne a cérna és a sokk visszahívja régi, valódi énjét, a kegyetlen bérgyilkost aki bárkit megölt, ha csak rosszul nézett rá. A végső, kocsmás jelenet pedig a film csúcspontja.

Clint Eastwood
Clint Eastwood

A film összbevétele 159 157 447 dollár volt (imdb.com).

 

Az 1993-as Oscar-gálán, amikor is a film vihette haza a Legjobb filmnek járó díjat (s mellé még 3 másikat) részt vett Frances Fischer is, aki az egyik prostituáltat játszotta a Nincs bocsánatban. Fischer ekkor már 4 hónapos terhes volt Eastwood lányával, Francescával. A színész-rendező és Fischer a film forgatása során jöttek össze, de a gálán szándékosan nem mutatkoztak együtt, nehogy a bulvársajtó elterelje a figyelmet a filmről.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Ezután a film után jelentette ki Clint Eastwood, hogy soha többé nem játszik olyan filmben, amelyet ő rendez. Ezt az ígéretét azonban nem tartotta be. Egy másikat viszont igen: soha többé nem fog westernt rendezni.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Annál a jelenetnél, amikor William Munny a pajtában gyógyul, egy váratlan havazás jött közbe. Bár havazás nem szerepelt a forgatókönyvben, s a stáb is inkább esős időt szeretett volna, a jelenet mégis benne maradt a filmben.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.