Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Fennsíkok csavargója (1973)

High Plains Drifter
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
30
Képek
2
Videók

Galéria (30)

Videók (2)

 
erahurka   2023. 02. 13.

legújabb vélemény

0
Amikor Eastwood spagettit főz

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sok filmben eljátsszák, hogy a főszereplőt nem érdekli semmi, de aztán mégis segít. Na hát itt tényleg nem érdekli őt a város. Kihasználja, kizsigereli az egész kolóniát. Egy dolgot sajnáltam, hogy mégis segít a kisemberen (szó szerint, hihi), és hogy azért a helyiek is bőven sárosak. Merészebb lett volna, ha teljesen beleállnak, és antihősünk ártatlanokkal viselkedik így. Talán Eastwood így is akarta, de a stúdió nyomására kénytelen volt enyhíteni rajta valamelyest. A történet picit ködös, van pár flashback, ami bosszúra utal, de nem mondják ki egyértelműen. Illetve kicsit túlnyújtották a készülődést szerintem, egy idő után úgy voltam, hogy oké, értem, kihasználja őket, megalázza őket, görbe tükör meg stb., de lássuk már mire megy ki a játék! Nem emlékszem, hol, de olvastam valahol vagy podcastban hallottam, hogy Eastwood saját állítása szerint is sokat tanult a Leonével töltött forgatások során. Nem véletlen, hogy második egész estés rendezése western, és az sem, hogy bár teljesen amerikai, én mégis éreztem rajta egy kis spagettiszószt, de ízlett, számomra bevált a recept.

 
Replay6   2021. 03. 05.

1

Klasszikus western Clint Eastwood rendezésében, várhatóan jó minőségű és Clint nagyot alakít a főszerepben. Ha western, akkor az ilyen film a válasz.

 
Lajos   2016. 02. 26.

1

A szokásos kötélidegzetű, gyorskezű Clint Eastwood egy kis természetfeletti csavarral. A western műfaj egyik remekműve.

A film összbevétele 15 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet már kezdetek óta dicsérték a kritikusok, bár néhányan nemtetszésüket fejezték ki a film dehonesztáló stílusa miatt.

(Bogi87)
 

A forgatókönyvet Ernest Tidyman írta, aki egy korábbi forgatókönyvéért, a (Francia kapcsolatok) ekkor már Oscar-díjat kapott.

(Bogi87)
 

A filmben John Wayne-nek is ajánlottak szerepet, ő azonban csak a film bemutatója után válaszolt: „A város lakossága nem mutatja be az amerikai úttörők igazi szellemét, ami Amerikát naggyá tette.”

(Bogi87)
 

A filmben Ducan békebírót Buddy Van Horn játssza, aki egyébként Eastwood kaszkadőreinek vezetője.

(Bogi87)
 

A film jeleneteit időrendben rögzítették.

(Bogi87)