Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
88%

Egy maréknyi dollárért (1964)

Per un pugno di dollari
Filmadatlap
 
36
Szereplők
11
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Egy maréknyi dollárért
 
esef   2020. 06. 26.

legújabb vélemény

0

Ez az igazi western. A filmes hibák nem tudnak zavarni, nem zavaró az sem, hogy az éjszakai jeleneteket is nappal filmezték, így látszik az emberek árnyéka, nem zavar az sem, ha néha lassú a film, azért nem, mert ez egy meghatározó, korszakalkotó alkotás. Aki még nem látta volna, annak kötelező megnézni.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 07. 02.

0

A Dollár-trilógia nyitódarabja (amelyet röstellem ugyan, de még nem láttam), amely a filmezés térképére helyezett három ikonikus figurát: Sergio Leonét, Clint Eastwoodot és Ennio Morriconét. Számomra hihetetlen, hogy Leone egy ilyen egyszerű sztoribó... több»


 
NGN   2019. 08. 10.

0
Egy poncsó, egy kalap és egy marék dollár

Sokan tudják ,hogy a film Akira Kuroszava, A testőr című filmjének remakje. Ám, ez nem von le semmit az értékéből, tévedés ne essék, sőt kiválóan sikerült a történetet áthelyezni a vadnyugatra. Sergio Leone dollár-trilógiájának első darabja egy kultikus film, emlékezzünk csak Biff Tannenre, a Vissza a jövőbe második részében, ő is ezt nézte a medencében fürdőzve. Akkor rossz film nem lehet ugyebár. A történet szerint, hősünk egy kis pénzmag ellenében munkát vállal az egyik, majd később, a rivális bandánál, ezzel nem kis galibát okozva nekik. A végeredmény mi más lenne, mint leszámolások egymás után, végezetül az úriember, akin nem fog a puskagolyó sem, teszi fel az í-re a pontot a klasszikus jelenetben. A színészek kiválóak, mintha mindenki a vadnyugatra született volna, Eastwood remekül hozza a laza, magányos harcos szerepét, ikonikussá téve a figurát. Gian Maria Volonté is kiváló Ramón a bandavezérként, ő a tökéletes főgonosz. Egy szó mint száz, mindenki teszi a dolgát a filmben ezért működik ennyire jól. A por, az izzadság, a puskapor, az egész miliő tökéletesen össze van hangolva, egy igazi mocskos western a javából. Aki még nem látta az pótolja kérem, mert ha nem is szereti mindenki a "vadnyugatos" filmeket, azért van egy-kettő amit illik legalább egyszer megnézni. Ez ilyen film. És ez még csak a trilógia első darabja.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

0

Leone trilógiájának első része,ami fantasztikusra sikerült. Clint Eastwood a westernszerepekre született... Gyönyörű tájak,szép,megkapó képsorok,izgalom...Mi kell még? Popcorn, kóla, és nézni kifulladásig!!!

 
Norbert93   2019. 05. 02.

0

Nem tudok rá mást mondani, minthogy ugyanolyan magával ragadó és már-már művészi, mint a másik két "testvérfilmje", amiknek a címet is felesleges leírni, mert mindenki ismeri és merem állítani, hogy ennyi év után is a popkultúra szerves része.

 
TribeBubu   2018. 02. 07.

0

Eleinte nem nagyon értettem, miért olyan nagy szám ez a film. De a végére a sztori nagyon kiforrt és a plánok valami hihetetlenül hatásosak voltak az utolsó pár jelenetben. Óriási és roppant stílusos és hangulatos alkotás.

 
VK   2017. 05. 25.

0

Tipikus, klasszikus westernfilm, ami ugyan kategóriájában jó, de összességében a műfaj nekem túl vontatott, unalmas, így a film is nagyon elhúzottnak tűnt. Nem nézném újra.

Galéria (6)

Clint Eastwood

Videók (1)

A film összbevétele 14 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film magyaroroszági bemutatójára 22 évet kellett várni: 1986 májusában mutatták be a hazai mozik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 98%-os értékelést kapott 43 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció-, és kalandfilm kategória listájának 52.helyén áll.

(Bogi87)
 

Az 5. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1964-ben.

(dulkap)
 

Clint Eastwood ugyanazt a két pár pár csizmát viselte,amiket a Rawhide című tv-sorozatban is.

(dulkap)
 

A Clint Eastwood védjegyévé vált hunyorgást a tűző nap és a nagyteljesítményű lámpák okozták.

(ps)
 

A filmet némán vették fel, Clint Eastwood csak 1967-ben adta a hangját a filmhez.

(ps)
 

Egyedül Clint Eastwood, Mario Brega, Benito Stefanelli és Aldo Sambrell szerepel a trilógia mindhárom részében.

(ps)
 

Gian Maria Volonté teátrális játékát és makacs természetét Sergio Leone roppant ellenszenvesnek találta, nem is jöttek ki túl jól a forgatás alatt.

(ps)
 

A forgatás 1964-ben zajlott, de a filmet nem adták ki az USA-ban egészen 1967-ig.

(ps)