Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
13
Képek
1
Videók
Délidő
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Berto49   2017. 10. 14.

legújabb vélemény

Egy igazi zseniális film! A western nem a kedvenc műfajom, sokat is gondolkodtam a megőrzésén, de ez a film szinte kiabál, hogy kedvem szerint, bármikor megnézhessem. Két apróságot jegyzek csak meg; az egyik, hogy Gary Cooper nem lett a kedvencem, szegényen annyira látszik a gyomorfekély. Érdekes, hogy egy belgyógyászati betegség fizikailag is ennyire látható. A másik: akármilyen szép is volt Grace Kelly, alkatilag nem őt kellett volna feleségként Will Kane mellett szerepeltetni. Ismerve a hollywoodi szokásokat biztos volt valamilyen rejtett oka.

 
Deku   2017. 08. 30.

Úgy érzem ez a film tök kidolgozatlan lett. Az alap koncepció ritka jó és izgalmasnak tűnt, azonban ahogy tálalták nem tetszett. Nem tudta megragadni a figyelmem egy percig sem.


 
citizenfour99   2016. 08. 06.

Nemrégiben kezdtem el Fred Zinnemann-tól nézni filmeket, és akkor bukkantam erre a gyöngyszemre. Ilyen okos drámát, amely elképesztő mélységekig elmegy és nagyon fontos kérdéseket feszeget... hát nem semmi, csak most, hogy leírtam ezt a véleményt már kedvet kaptam megnézni újból. Ajánlom mindenkinek.

 
dps   2015. 06. 24.

Fred Zinnemann zord és szomorú western-klasszikusában az elejétől a végéig a nyeregben marad a félelem és az elkerülhetetlen végzet érzése. A látványos akciókat szándékosan kerülő fekete-fehér film egy kiöregedő serifről szól, aki számos kellemetlen összetűzéssel szembesül épp azon a napon, amikor szegre akarta akasztani fegyverét, hogy egy új életet kezdjen. Gary Cooper ikonikus alakítása mint Will Kane, felejthetetlenné teszi a filmet.

 
fazsuzso   2015. 03. 28.

A film a gyávaság és a bátorság kérdéseit firtatja, túlmutat a westernek megszokott kliséin, a zenéje emlékezetes, fülbemászó. A maga nemében nagyon jó film.

A film összbevétele 18 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Habár Lee Van Cleef első szerepe, egyetlen mondata sincs a filmben.

(Bogi87)
 

2004-ben ismét bemutatták, ekkor a Metacritic oldalán 89/100 pontot kapott 7 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Teljes egészében Kaliforniában, az USA-ban vették fel.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.