83% 51 szavazat
Az utolsó cowboy

Az utolsó cowboy

Lonely Are the Brave
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Jack Burns (Kirk Douglas),a régmúlt idok cowboyainak magányos életét éli. Egyszerűen nem hajlandó elfogadni, hogy azoknak az idoknek már vége és képtelen beilleszkedni a modern kori társadalomba. Lóval közlekedik, személyigazolványt és jogosítványt nem hord magánál és ellenáll minden változásnak, amivel csak találkozik. Amikor illegális bevándorlók megsegítése miatt, legjobb barátja, Bondi, börtönbe kerül, Burns szándékosan kiprovokálja a letartóztatását. Elhatározza, hogy ha törik, ha szakad kiszabadítja. A rácsok mögött azonban kiderül, hogy öreg cimborája nem képes szökevényként leélni hátralévo életét, ezért inkább a börtönt választja. Jack úgy dönt, hogy egyedül szökik meg. Élethalál harc kezdodik, aminek a kimenetele eldönti az utolsó igaz, vad, nyugati cowboy sorsát.

Rendező: David Miller
Író: Edward Abbey
Forgatókönyvíró: Dalton Trumbo
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1962
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Gena Rowlands
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Gena Rowlands
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Walter Matthau
Kirk Douglas
 
2016.09.30 lakilúk

legújabb vélemény

Nem egy konvencionális western, szerintem képes túlmutatni a műfaji kliséken. Azt sajnálom, hogy Walther Mathau alakítása kissé a háttérbe szorul, de Kirk Douglas szinte mindenért kárpótol. Aminek én nagyon örülök, talán nincs technicolor változat, a... Több

1
 
2015.03.01 Alphik

Az az érzésem, mintha a film inspirációt nyújtott volna a Rambohoz. Ebből a szempontból nagyon izgalmas, bár a film első fél órája eléggé érdektelenül indít. Ennek ellenére szerintem érdemes látni, mert izgalmas és jól összerakott története van.

1