Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90

Pár dollárral többért (1965)

Per qualche dollaro in più
Filmadatlap
 
32
Szereplők
19
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Pár dollárral többért
 
Deku   2017. 07. 07.

Clint Eastwood ismét csak egy bitangosan jó western filmben szerepel és nem is akárhogy. A film hihetetlenül nagyszerű lett. Kétkedve fogadtam de szerencsére nem hagytam félbe és jól jártam hiszen egy eszméletlen alkotás.

 
LionelMessi10   2018. 07. 07.

Kíváló minőséget produkáló westernfilm, jó történettel, remek színészekkel, szép zenével és helyszínekkel. Clint Eastwood pazar alakítást nyújt, erre a műfajra(is) született.


 
Norbert93   2019. 05. 02.

Ugyanolyan klasszikus (minden tekintetben), mint a Jó, a rossz és a csúf, de kicsikét lassabb a film. Olyan élvezhetően és vadregényesen tálalja elénk a Vadnyugat hőskorát, hogy az gyakorlatilag már művészi. Teljesen más érzés fog el ha megnézem, mint egy "átlagos" film nézése során. Mind a vágás, mind a helyszín, mind az idealizált karakterek magukkal ragadják az embert.

 
sabnock666   2018. 12. 19.

Sergio Leone és Ennio Morricone egy újabb gyöngyszeme, amit Eastwood Van Cleef tökéletesen izgalmassá, szerethetővé, és felejthetetlenné tette. Fantasztikus a film, a zene, és nem utolsósorban a magyar szinkron....hihetetlenül el tudták találni az adott hangokat! Pazar,felejthetetlen! Mindenkinek kötelező,és ajánlott!

 
TribeBubu   2017. 01. 21.

Talán a világ egyik legnagyobb westernalkotása. Hihetetlenül stílusos, a színészek egytől egyig erre a műfajra termettek, a rendezés, a zene, a helyszínek, minden óriási. Az első résznek talán a sztorija jobb volt, ez mégis jobban bejött, mert az összkép ütősebb lett. Továbbá merem ajánlani mindenkinek a magyar szinkront. Ez még abból a korból származik, amikor a magyarok joggal voltak világhírűek a filmek fordításáról. Lehet, hogy szentségtörés ilyet állítani, de jobban tetszett, mint az eredeti hangsáv :D

Lee Van Cleef
Clint Eastwood
Gian Maria Volonté
Lee Van Cleef
Klaus Kinski
Lee Van Cleef
Clint Eastwood
Clint Eastwood

A film összbevétele 15 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Leone eredetileg Lee Marvin-t szerette volna Mortimer ezredes szerepére.

(dulkap)
 

Sergio Leone számos filmes szabályt megszegett, amit a hatvanas években mindenki szem előtt tartott Hollywoodban. Leone újításai közé tartozik, hogy egy képen mutatta a gyilkost és az áldozatot, hogy lovat lőttek le filmen, sőt, ő ábrázolta először nyíltan a marihuánafogyasztást és a nemi erőszakot is.

(ps)
 

Mivel Gian Maria Volonté nem beszélt angolul, a film forgatása során egy fordító segített neki abban, hogy meg tudja tanulni a szövegkönyvet, de a rendező utasításait is ő fordította a színésznek.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.