Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
90%

Pár dollárral többért (1965)

Per qualche dollaro in più
Filmadatlap
 
31
Szereplők
20
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Pár dollárral többért
 
NGN   2020. 09. 08.

legújabb vélemény

2
Fejvadászok szövetségben

Sergio Leone nem sokat tétlenkedett, mert a spagetti-western trilógiájának második részét egy évvel az Egy maréknyi dollárért után már le is forgatta, és szerencsére nem megismételte, hanem továbbgondolta a megkezdett művet. Továbbcsiszolgatta, tökél... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 07.

0

Clint Eastwood ismét csak egy bitangosan jó western filmben szerepel és nem is akárhogy. A film hihetetlenül nagyszerű lett. Kétkedve fogadtam de szerencsére nem hagytam félbe és jól jártam hiszen egy eszméletlen alkotás.


 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

0

Sergio Leone és Ennio Morricone egy újabb gyöngyszeme, amit Eastwood Van Cleef tökéletesen izgalmassá, szerethetővé, és felejthetetlenné tette. Fantasztikus a film, a zene, és nem utolsósorban a magyar szinkron....hihetetlenül el tudták találni az adott hangokat! Pazar,felejthetetlen! Mindenkinek kötelező,és ajánlott!

 
LionelMessi10   2018. 07. 07.

0

Kíváló minőséget produkáló westernfilm, jó történettel, remek színészekkel, szép zenével és helyszínekkel. Clint Eastwood pazar alakítást nyújt, erre a műfajra(is) született.

 
Norbert93   2019. 05. 02.

0

Ugyanolyan klasszikus (minden tekintetben), mint a Jó, a rossz és a csúf, de kicsikét lassabb a film. Olyan élvezhetően és vadregényesen tálalja elénk a Vadnyugat hőskorát, hogy az gyakorlatilag már művészi. Teljesen más érzés fog el ha megnézem, mi... több»

 
TribeBubu   2017. 01. 21.

0

Talán a világ egyik legnagyobb westernalkotása. Hihetetlenül stílusos, a színészek egytől egyig erre a műfajra termettek, a rendezés, a zene, a helyszínek, minden óriási. Az első résznek talán a sztorija jobb volt, ez mégis jobban bejött, mert az ös... több»

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 10.

0

A tokeletes western. Leone rendezese hibatlan - gondolom, Morricone zeneje hozza azt a premium minoseget, amit mindig, a forgatokonyv es az operatori munka a kor legjobbja es hat Clint, az Clint. Ez az ember egyszeruen arra szuletett, hogy filmes l... több»

Galéria (10)

Lee Van Cleef
Clint Eastwood
Gian Maria Volonté
Lee Van Cleef
Klaus Kinski
Lee Van Cleef
Clint Eastwood
Clint Eastwood

Videók (1)

A film összbevétele 15 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Leone eredetileg Lee Marvin-t szerette volna Mortimer ezredes szerepére.

(dulkap)
 

Sergio Leone számos filmes szabályt megszegett, amit a hatvanas években mindenki szem előtt tartott Hollywoodban. Leone újításai közé tartozik, hogy egy képen mutatta a gyilkost és az áldozatot, hogy lovat lőttek le filmen, sőt, ő ábrázolta először nyíltan a marihuánafogyasztást és a nemi erőszakot is.

(ps)
 

Mivel Gian Maria Volonté nem beszélt angolul, a film forgatása során egy fordító segített neki abban, hogy meg tudja tanulni a szövegkönyvet, de a rendező utasításait is ő fordította a színésznek.

(ps)
 

A széfben, amit Indio társaival rabol ki, az Amerikai Konföderációs Államok dollárja található. A konföderációs állam 1861 és 1865 között állt fenn.

(ps)
 

A film elején látható börtönjelenetet egy madridi arénában forgatták, amely bikaviadaloknak ad otthont.

(ps)
 

Amikor Mortimer leszáll a vonatról, a háttérben egy pillanatra látható a La Calahorra kastély, amely Spanyolországban található.

(ps)
 

Ez volt Joseph Egger utolsó filmje.

(ps)