Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
93

Volt egyszer egy vadnyugat (1968)

C'era una volta il West
Filmadatlap
 
29
Szereplők
32
Vélemények
14
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
drg0602   2020. 02. 13.

legújabb vélemény

Klasszikus....

Ez az a film ami igaz nagyon régi, de bármikor meg tudom nézni. Színészi teljesítmenyek és a légkör véget, nagyon időt álló. Aki szereti a western filmet és nem látta mindenképp néze meg, érdemes.

 
szaka123   2016. 01. 25.

Nagyon jó film. A nagybetűs Western. Klasszikus. Mindenkinek látnia kell legalább egyszer, utána pedig Ő maga akarja újranézni! Hosszú játékidő, ami csalóka, mert nagyon gyorsan elszalad az idő. Lassan csordogál a film a saját kis medrében, hogy aztán Harmonica lerántson a vízesésbe és fantasztikus zenéken, tájakon át zuhanva kidobjon a víz. Te pedig magadhoz térsz és újra kezded!


 
Dodi   2015. 06. 17.

Jó a történet, jók a karakterek, kiválóak a színészek, végig leköti a néző figyelmét!

 
Deku   2017. 07. 08.

Lehet kellett volna bele egy Clint Eastwood mert így nagyon gyér lett. Többet vártam volna ettől a filmtől. Nem lett teljesen rossz de nem is nagy szám. Azonban akik szeretik a könnyed western dolgokat talán bejöhet. Nem okozott maradandó élményeket.

 
MidoD7   2019. 04. 06.

Gyenguszka lett, talán ha kettest adhatnék neki, annyira rossz. Amolyan egyszerű sztori, amit már több filmnél megszokhattunk, keverve 1-2 jó poénnal. Azonban nem lett korszakalkotó a kategóriájában.

Claudia Cardinale
Claudia Cardinale
Keenan Wynn
Claudia Cardinale
Charles Bronson
 
Sergio Leone negyvenhét éves vadnyugati opus magnuma egy bealkonyuló régi és egy rohamosan közeledő új világ határán játszódik: az acélparipa érkezik, a revolverhősök távoznak. BÉKÉS BÁLINT KRITIKÁJA. több»
 
Habár a western műfajának alapvető vonásaitól nem tér el, mégis teljesen új, friss, egyedi stílusban meséli el nekünk egy vadnyugati bosszúállás történetét Sergio Leone. Kötelező darab! több»
 
Egyértelmű, hogy ennek az epikus filmnek a szélesvászon a lételeme – kihagyhatatlan a lehetőség, hogy ismét moziban látható. több»

A film összbevétele 5 321 508 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(Norbi)
 

A filmben látható díszletek többségét Rómában, a Cinecittá stúdióban, míg a külső felvételeket Spanyolországban vették fel, csakhogy ennél a filmnél Sergio Leone ragaszkodott hozzá, hogy az Egyesült Államokban is forgassanak, méghozzá a John Ford filmekben gyakran megjelenő Monument Valley-ben is. A problémát az jelentette, hogy a Valley vöröshomokos talaja elütött a spanyolországi, világosabb földektől, így a stábnak többzsáknyi homokot kellett magával vinni az USA-ba a kellő hatás elérése érdekében.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A forgatást beárnyékolta egy tragikus eset is: Al Mulock, aki a vasúti nyitójelenetben az egyik banditát alakította, a forgatási nap végén teljes kosztümével együtt kiugrott a hotelszobája ablakából és szörnyethalt. Sergio Leone praktikus, de eléggé kegyetlen gondolkodásáról sokat elmond, hogy amikor Mulokcot el akarták vinni a kórházba, a rendező inkább azzal volt elfoglalva, hogy visszaszerezze a kosztümöt, mert kellett még pár felvételhez.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.