Meghalt William O'Connell, a Star Trek emlékezetes főgonosza, Clint Eastwood filmjeinek színészeA kép forrása: David Tomaseti on Unsplash

William O'Connell, aki az 1960-as és 70-es években számos tévé- és filmszerepet játszott, többek között az emlékezetes gonosztevő, Thelevként láthattuk a Star Trekben, 94 éves korában elhunyt.

Halálát a család egyik barátja jelentette be a Deadline-nak. Az okot nem közölték. A színész január 15-én halt meg otthonában, a kaliforniai Sherman Oaksban.

O'Connell 1929. május 12-én született Los Angelesben, és a koreai háborúban szolgált a 45. gyalogezred 1. hadnagyaként. Számos kitüntetést kapott, köztük a Bronzcsillagot.

O'Connell az 1960-as években gyakran tűnt fel televíziós epizódszerepekben, és hamar a kor egyik elfoglalt karakterszínészévé vált. Kisebb szerepeket kapott, gyakran névtelen karaktereket, akiket csak a munkakörük - Flagman, Cabbie, Field Rep...stb. alapján különböztettek meg. Olyan alkotásokban bukkant fel, mint a The Twilight Zone, a Bonanza vagy a Batman sorozat.

A legemlékezetesebb tévészerepét 1967-ben kapta, amikor a Star Trek 2. évadának "Utazás Bábelbe" című epizódjában Thelev, az andóriai nagykövetnek álcázott kétszínű orioni ügynök szerepét játszotta el. Az Enterprise elpusztítására irányuló küldetése sikertelen volt, de sikerült megsebesítenie William Shatner James T. Kirk kapitányát egy mérges késsel.

A nagyvásznon O'Connell leginkább barátja, Clint Eastwood 1960-as és 70-es évekbeli filmjeiben játszott gyakori, bár olykor kisebb szerepeiről volt ismert, köztük a Fesd át a kocsid!, a Fennsíkok csavargója vagy a Törvényenkívüli Josey Wales.

Hírességek, akiket 2024-ben veszített el a világ