Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
12
Képek
1
Videók
A törvényenkívüli Josey Wales
 
dailyfilmsan   2018. 11. 08.

Nagyon szeretem Clint Eastwood-ot de ez a film valamiért nekem nem jött át. A film rögtön in medias res a közepébe vág a történéseknek. Nem tudunk meg semmit senkiről csak egy kis bejátszásban megtudjuk mi a hajtóerő a főhős Josey Wales-ban. Utána jön a vándorlás ami kicsit egy oldalú és unalmas. Majd a végjáték ahol mindenki lő mindenkire majd egy kis indiánkodás. Számomra kicsit unalmas volt de az átlagnál nem rosszabb.

 
MMcFly2015   2019. 01. 14.

Elhatároztam, hogy leporolom a polcon lévő DVD-ket (amiből van egy nagy adag western is). Clint Eastwood rendezte filmekre külön figyelmet szenteltem, így kezdésnek egy igen elismert, jóra értékelt filmjét választottam: A törvényen kívüli Josey Walest. (RottenT: 95%) Sajnos rá kell jöjjek, hogy hiába voltak egykor nagyon menők a westernfilmek, mostanra elég ritka amire azt lehet mondani megállja a helyét egy mozifilmként. Jelen esetbe is így gondolom, Clint Papa nagyszerű rendező, de az itt látott akciójelenetek és vágások idejétmúltak, és nevetségesek. A nyitójelenetben megismerhetünk egy egyszerű farmert, akit megfosztanak mindenétől, majd csatlakozik a bosszú reményében a lázadókhoz. A film nem tér ki sehol, hogy Josey Wales miért olyan rettenthetetlen, közismerten hírhedt személyiség, ahogy azt a nézőknek be akarják adagolni. Annyira ez az alapja minden szituációnak, hogy a teljes játékidőbe végig kisért ez az érthetetlenség. Ez óriásit rombolt az élményen. Ami viszont kiemeli az átlagból, az a történelmi hatás - nem a megszokott spagettiwestern, hanem a polgárháború utóhatása. Vannak a műfajon belül igazi klasszikusok, de hiába a pozitív víz hang a filmről, ezt nem tudom egy átlagosnál jobbra értékelni.


 
anita9215   2016. 05. 08.

Imádom a western stílusú filmeket. Na és hála Clintnek nem is lehet rá rosszat mondani. Erre a filmre nem lehet panasz. Egyszerűen csodálatos lett, a hangulattal tökéletesen elkápráztattak és lekötöttek vele igazán jól. Imádtam és bátran ajánlom bárkinek. Oltári lett.

Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Will Sampson
Sondra Locke
Clint Eastwood
Chief Dan George
Clint Eastwood
Chief Dan George
Sondra Locke

A film összbevétele 38 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A country énekes George Strait kedvenc filmje.

(dulkap)
 

Josey Wales a film elején csatlakozik William T. Anderson csapatához, aki 1838 körül valóban élt. Hírhedt volt brutalitásáról. Felégette Lawrence-t, szörnyű tettének 200 civil áldozata volt. 1864. október 26-án Samuel P. Cox csapatai csapdába csalták, és megölték.

(Bogi87)
 

A film alapjàul szolgàló regény 1975-ben újra kiadtàk, ekkor már a "Gone to Texas" címet viselte.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.