Clint Eastwood megkapja, amit megérdemelt, de ennek csak örülni tudunk

Clint Eastwood egyike Hollywood hőskorának utolsó még élő legendáinak, aki nem csak színészként, de rendezőként is örökre otthagyta kéznyomát a filmiparban. A színész jó fél évszázados karriert tudhat a háta mögött, és még most, 91 évesen sem feltétlenül biztos, hogy a napokban debütált legújabb filmje lesz a legutolsó.

Azt talán kevesen tudják, de szinte egész pályafutását a Warner Bros. stúdiónál töltötte. Ha eddig ez nem volt mindenki számára köztudott, hamarosan azzá válik, ugyanis a stúdió az együtt töltött 50 év tiszteletére több formában is megünnepli a színészt és rendezőt.

Egyfelől az HBO Maxon bemutatnak egy kilencrészes dokumentumfilm-sorozatot, amely Clint Eastwood pályafutását fogja bemutatni. Az első részt november 5-től lehet majd megnézni, de Blu-Ray formában is beszerezhető lesz majd. Emellett október 6. és november 29. között egy kiállítást is megnézhetnek majd a rajongók Dallasban. Itt olyan hozzá köthető ereklyéket lehet élőben megcsodálni, mint a Gran Torino autója, a Millió dolláros bébi bokszkesztyűje, az Amerikai mesterlövész egyik jelmeze, a Bird - Charlie Parker élete szaxofonja vagy épp Clint Eastwood rendezői széke.

De a mozikban is megemlékeznek majd róla. Néhány moziban ugyanis hat Clint Eastwood filmklasszikust fognak újra műsorra tűzni. Ezek az Amerikai mesterlövész, a Gran Torino, a Piszkos Harry, A törvényenkívüli Josey Wales, a Madison Megye hídjai (A szív hídjai) és a Nincs bocsánat lesznek.

Clint Eastwood pályafutása során összesen négyszer nyerte meg az Oscar-díjat, de összesen kilencszer jelölték.