Gran Torino (2008)

John Carroll Lynch
Ahney Her
Christopher Carley
Clint Eastwood

Julianna Máyné Hovanyecz   2022. 01. 04.

Szenzációs! C. Eastwood, ha sohasem játszott volna más filmben, ezzel a filmmel akkor is mindent letett az asztalra!

mamiéstöti2   2018. 01. 18.

Clint Eastwood eddigi legjobb rendezése szerintem. Nagyon intelligens film rengeteg érzelemmel. Ajánlani tudom.

Sabnock Sanatory   2018. 08. 19.

Eastwood fantasztikus színész és rendező...itt is brillírozni, szinte egyedül hozza az alkotást...persze a srác karaktere is ki van találva......szatíra, fanyar humor és érzelem, dráma és egy szuper egyvelege...Gran Torino...köszönjük Öreg!!! Szép volt!!!

Norbert93   2020. 07. 22.

Érett, komoly

Sokáig vártam a megnézésével és már bánom, hogy nem néztem meg hamarabb. Nem túlzás azt állítani, hogy Clint Eastwood egyike korunk legnagyobb filmrendezőinek. Egy egyszerű cselekményből, minimális költségvetéssel, a rendező/producer/forgatókönyv író/főszereplő Eastwoodon kívül gyakorlatilag teljesen ismeretlen színészgárdával és alig több, mint egy hónapnyi forgatással sikerült kihozni egy hibátlan filmet. A film sok mindenről szól: rasszizmusról, előítéletekről, elfogadásáról, gyónásról és mindenek előtt a barátságról. A film olyan témákban mozog, amikkel könnyen elcsúszhatott volna vagy nyálas, PC szerű ömlengésbe fordulhatott volna, de kendőzetlen, őszinte nyelvezete és valószerű konfliktusait miatt olyan eredeti és kézzelfogható a mű és annak tanulságai, amilyet nagyjából minden évtizedben egyszer-kétszer látni, főleg korunk filmjeiben.

ZeroHero   2015. 05. 05.

Nem bonyolult történet,sőt,,de hatalmas rendezés,kiváló színészi játékok,nagyszerű film.Nincs 3d ,nincsenek speciális effektusok,nincs számítógéppel alkotott jelenet,nincs hatalmas költségvetés,nem azt kell folyamatosan a hozzászólásoknál olvasni,hog... több»

indingo   2019. 01. 06.

Clint Eastwood karakterét nagyon csíptem a filmben. Remek páros alkotott a kis rizsfelfújttal. Vérbeli dráma, de a humor faktor is jó ízléssel ragadták meg.

HE7EDIK   2020. 06. 12.

A legenda

Vannak emberek, akiket nem lehet pótolni. Clint Eastwood is ezen szűk csoportba tartozik. Már életében legendává vált, olyan életművel a háta mögött, amihez fogható talán nincs is az álomgyár történetében. Ezen filmje is a zsenialitását tükrözi. Sz... teljes kritika»

Az egyik Hmong-bandatag felsőtestére kínai írásjelek vannak tetoválva, amik azt jelentik: "család".

(Képkockák)

Az eredeti menetrend szerint 35 napig tartott volna a forgatás, de 33 nap alatt sikerült mindent felvenni.

(Képkockák)

Clint karakterének neve egy birkózótól származik, aki Walter "Killer" Kowalski néven volt ismert.

(Képkockák)

Walt kutyája, Daisy a valóságban Eastwoodék családi kutyája.

(Képkockák)

Clint fia, Scott játszotta Trey-t.