Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Gran Torino (2008)

Gran Torino
Filmadatlap
 
30
Szereplők
70
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Galéria (25)

Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Bee Vang
Clint Eastwood
Bee Vang
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Bee Vang
Ahney Her
Clint Eastwood
Bee Vang
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Bee Vang
John Carroll Lynch
Clint Eastwood
Bee Vang
Clint Eastwood
Ahney Her
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Bee Vang
Christopher Carley
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood

Videók (1)

 
Di Canio   2021. 08. 05.

legújabb vélemény

0

Milyen, ha bevándorlók költöznek a házad mellé? Akár valóság is lehetne ez a film, az öreg Eastwood odatette ezt nagyon. Van itt minden, ami kell, meglepődni senki nem fog az egyszerű, de nagyszerű történeten. Egyedül talán a fiatal lelkész lóg ki a filmből, de nem zavaró. Többször is nézhető.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 18.

2

Clint Eastwood eddigi legjobb rendezése szerintem. Nagyon intelligens film rengeteg érzelemmel. Ajánlani tudom.

 
indingo   2019. 01. 06.

0

Clint Eastwood karakterét nagyon csíptem a filmben. Remek páros alkotott a kis rizsfelfújttal. Vérbeli dráma, de a humor faktor is jó ízléssel ragadták meg.

 
Norbert93   2020. 07. 22.

3
Érett, komoly

Sokáig vártam a megnézésével és már bánom, hogy nem néztem meg hamarabb. Nem túlzás azt állítani, hogy Clint Eastwood egyike korunk legnagyobb filmrendezőinek. Egy egyszerű cselekményből, minimális költségvetéssel, a rendező/producer/forgatókönyv író/főszereplő Eastwoodon kívül gyakorlatilag teljesen ismeretlen színészgárdával és alig több, mint egy hónapnyi forgatással sikerült kihozni egy hibátlan filmet. A film sok mindenről szól: rasszizmusról, előítéletekről, elfogadásáról, gyónásról és mindenek előtt a barátságról. A film olyan témákban mozog, amikkel könnyen elcsúszhatott volna vagy nyálas, PC szerű ömlengésbe fordulhatott volna, de kendőzetlen, őszinte nyelvezete és valószerű konfliktusait miatt olyan eredeti és kézzelfogható a mű és annak tanulságai, amilyet nagyjából minden évtizedben egyszer-kétszer látni, főleg korunk filmjeiben.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

2

Nem bonyolult történet,sőt,,de hatalmas rendezés,kiváló színészi játékok,nagyszerű film.Nincs 3d ,nincsenek speciális effektusok,nincs számítógéppel alkotott jelenet,nincs hatalmas költségvetés,nem azt kell folyamatosan a hozzászólásoknál olvasni,hog... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Clint Eastwood miatt vágtam bele a filmbe és ő igazán pöpec módon hozza is a figuráját. Azt mondom, hogy nem volt rossz bár túl jónak sem mondanám. Egynek elmegy és kész.

 
7ETEDIK   2020. 06. 12.

1
A legenda

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Vannak emberek, akiket nem lehet pótolni. Clint Eastwood is ezen szűk csoportba tartozik. Már életében legendává vált, olyan életművel a háta mögött, amihez fogható talán nincs is az álomgyár történetében. Ezen filmje is a zsenialitását tükrözi. Sz... teljes kritika»

A film összbevétele 269 958 228 dollár volt (imdb.com).

 

Annak ellenére, hogy Clint Eastwood más filmjeihez hasonlóan itt is olyan karaktert alakít, aki dohányzik, ő maga valójában sosem gyújtott rá. A filmekben leégett cigarettákat használtak ezért.

(Bogi87)
 

Clint Eastwood bíztatta a Hmong származású színészeket, hogy improvizáljanak az anyanyelvükön.

(kázsé)
 

Clint Eastwood két gyereke is részt vett a film készítésében, egyikük színészként, másikuk a zenét szerezte.

(kázsé)
 

A filmet mindössze 33 nap alatt forgatták le.

(kázsé)
 

Walt szájából összesen 53 sértés hangzott el.

(kázsé)