Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

Millió dolláros bébi (2004)

Million Dollar Baby
Filmadatlap
 
31
Szereplők
39
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
Ed   2020. 03. 24.

legújabb vélemény

0

Nem tudnék sok mindent elmondani erről a filmről, azon kívül, hogy az egyik legjobb film, ami valaha elkészült. Már megnéztem vagy hatszor, de biztosan meg fogom még nézni. Köszönjük Clint Eastwood!

 
indingo   2019. 03. 24.

0

Drámai film, ami több Oscar-díjat is besöpört és nem is csoda, mert Hilary Swank lenyűgözőn és olyan természetességgel alakítja a bokszolót, mintha mindig is ezt csinálta volna. És persze Clint Estwood nemcsak mint rendező, de mint edző is bemutatkozik.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 19.

0
Két történet

Aki megnézi a filmet, az lényegében két történetet kap egyszerre. A film első felét értelmezhetnénk akár egy karriertörténetnek is. Egy fiatal lány, akinek van egy álma, amit minden erejével próbál megvalósítani. A különlegesség abban rejlik, hogy Ma... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Clint Eatswood-ból nem feltétlen néztem volna ki ilyen filmet. Viszont nagyon jól állt neki és így nem panaszkodhatok. Nem egy egyszerű átlagos történetet mesél el.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

1

Ez a film ha a felénél nem történne egy huszáros vágással egy óriáscsavar akkor is sima 8as lenne, annyira érdekfeszítő benne az összes karakter és a színészi játék! De amit a film második felében művelnek arra nagyon nehéz szavakat találni! Nagyon k... több»

 
dailyfilmsan   2019. 07. 08.

0

Nem dobtam tőle hátast. Az a heyzet hogy a szereplők idegesítettek. Nem volt jól megírva a forgatókönyv, az lehet itt a gond, ugyanis voltak jó képek és a szereplők is eléggé oda tették magukat, mégis nem vitt magával a film. A munka látszik rajta ez... több»

1
 
HETEDIK   2018. 11. 19.

0

Eastwood legjobb filmje a Nincs bocsánat mellett. Hillary Swank méltó partnere, a film legfőbb üzenete pedig az, hogy sosem késő belefogni valamibe. Így hát főszereplőink összefognak és megy is a szekér, még be nem üt a tragédia és jön a film legerős... több»

Galéria (11)

Clint Eastwood
Morgan Freeman
Hilary Swank
Morgan Freeman
Hilary Swank
Hilary Swank
Clint Eastwood
Hilary Swank
Hilary Swank
Clint Eastwood
Hilary Swank

Videók (1)

A film összbevétele 216 763 646 dollár volt (imdb.com).

 

Az Egyesült Államokban hat és fél hónapig játszották a mozik a filmet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Hilary Swank kapott egy súlyos bakteriális fertőzést, amely elterjedt a lábán, miközben forgattak. Ezt három heti kórházi ápolással tudták volna kikezelni, ám a színésznő inkább nem szólt Clint Eastwood-nak erről, hogy ne kelljen felfüggeszteni a forgatást.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Morgan Freeman-nak kezdetben Frankie Dunn szerepét ajánlották fel, de később mégis úgy döntött, hogy Eddie szerepébe bújik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Warner Bros stúdió 250. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Hilary Swank a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az Egyesült Àllamokban a mozik 6,5 hónapon keresztül vetítették a filmet.

(Bogi87)
 

Hilary Swank a forgatàst megelőzően több mint 5 óràn àt edzett naponta, hogy tökéletes legyen az alakja és megfelelő izomtömeggel rendelkezzen.

(Bogi87)
 

Clint Eastwood lànya, Morgan Colette is feltűnik egy rövid jelenet erejéig, ő az aki Swank karakteréneknek integet az egyik benzinkútnàl.

(Bogi87)
 

Los Angeles-ben a Warner Bros stúdióban zajlott a forgatàs.

(Bogi87)
 

Clint Eastwood a forgatókönyvet elolvasva kezdetben nem akarta elvàllalni a film rendezését, így azt Arnold Schwarzeneggernek is felajànlottàk, aki szintén visszautasította a lehetőséget. Végül azonban Clint Eastwood mégis rendezője lett a Millió dollàros bébinek.

(Bogi87)