Tick, Tick... Boom (2021)

Tick, Tick... Boom

Jordan Fisher
Vanessa Hudgens

himi85   2022. 02. 11.

2021 egyik legjobb filmje

Zseniális rendezés, feszes vágás, hiperkreatív megvalósítás, mindez gyönyörű, nem szokványos dalokkal és a főszerepben lubickoló Andrew Garfielddel. Az év musicalfilmje. Mindig is szerettem a Rent című musicalt, színházban is nagyon bejött, s a 2005-ös filmváltozat is jól sikerült. Ez a mostani film a Rent megalkotójáról, Jonathan Larsonról szól, a 30-35 éves időszakáról, szakmai felemelkedéséről, s a Rent premierje előtti hirtelen haláláról és annak következményeiről. Nem ismertem a főszereplő történetét, így minden esemény izgalmasnak hatott. Andrew Garfield kifogástalanul hozza Larson harcát a szürke középszerből való meneküléssel, minden érzelmet hitelesen ad át, sehol sem mű és giccses a játéka, és a hangja is meglepően jó. Teljesen megérdemelt az Oscar-jelölése. Szinte egyedül viszi a hátán ezt a tökéletes produkciót, ez az Ő filmje, s a musical-fenegyerek Lin-Manuel Mirandáé, aki első rendezésében hatalmas fába vágta a fejszéjét, de a maximumot hozta ki az alapanyagból. Kreatív vizuális megoldásokkal, dinamikus tempóval és profi színészvezetéssel tiszteleg egy fiatal musicalíró sorstársa előtt, rendezésével egy újabb klasszikust hozott létre, melynek 'musical a musicalben' koncepciója nem mindennapi élményt ad a nézőnek. Izgalmas, megindító, érzelmes, érdekes, vérprofi mozi ez, a Netflix tavalyi legjobb filmje. Mindenkinek ajánlom. 10/10

Lubi   2021. 11. 21.

a nap véleménye

Szorongó hangjegyek

Lin-Manuel Miranda jelenleg a legnépszerűbb amerikai musical dalszerző/színész-énekes. Világsikerű Broadway-darabja, a Hamilton egyik előadásának videóra rögzített verziója hatalmas szenzációt keltett tavalyi streaming debütálásakor. Idén nyáron pedi... teljes kritika»

Zoltán384279   2021. 11. 20.

Kijárna egy Oscar Andrew Garfieldnak

20 éves koromban az akkori párom karácsonyra kapott egy páros belépőt az Operettszínházba, amire kénytelen-kelletlen elmentem vele. A szépség és a szörnyeteg c. musicalt néztük meg, és amit ott láttam és hallottam, egy életre megváltoztatta a musical... teljes kritika»

elekm90   2022. 01. 31.

Szubjektív dolog, de sajnos a legtöbb musicalt nem kedvelem (tisztelet a kivételnek, mint pl. a zseniális La La Land). Na ez a film is az az igazi, giccses, túltolt musical, amikor a jelenet közepén mindenki elkezd énekelni és táncolni. Ez az első fe... több»

dandelion1983   2021. 11. 28.

A film nagyon szépen állít emléket Jonathan Larsonnak. Andrew Garfield egyszerűen zseniális volt ebben a szerepben is, jogos lenne neki a díj az alakításért. Színházban szeretem a musicaleket, a vásznon kevésbé, de még így is megvett magának. Nézzétek meg, érdemes!

Csillagpor   2021. 11. 23.

Már jó rég láttam egy ilyen zseniális musicalt. Gyönyörűek a számok, melyek az egész történetet sorbafűzik Jonathan életéről. Igazán megérdemelt egy ilyen megemlékezést a munkája.

Képkockák   2021. 11. 23.

Lejár a homokóra

A musicalfilmeket bár nem szeretem, az életrajzi filmek a kedvenceim közé tartoznak, így muszájnak éreztem megnézni ezt az alkotást, főleg Andrew Garfield főszereplése miatt, akit a Hacksaw Ridge miatt nagyon megkedveltem. A film minden zenéje nagyon jó és a történetvezetés is remek, de szerintem a színészek és a képi világ viszik a hátukon a filmet, amit amúgy ajánlok, hogy eredeti hanggal nézz meg, hiszen az énekek miatt úgyis csak így adhat teljes élményt. A történet a saját gondolkodásommal is párhuzamba állítható, hiszen remélem, hogy egyszer én is valami maradandót alkothatok, ami fennmarad majd a halálom után, és ez az az üzenet, amit nagyon jól megragad és bemutat a film az első perctől fogva. Hiszen egy ilyen folyamatnak nem csak a könnyed, érzelmes és szép részei vannak meg, hanem a stresszes, kifacsart pillanatok, mikor nem tudjuk, hogy mit tegyünk, hol legyünk, vagy egyáltalán mire gondoljunk. Összességében a musical és életrajzi filmek kedvelőinek bátran ajánlom ezt az alkotást, azok, akik nem kedvelik a musicalt, pedig bátran tegyenek egy próbát, mert bőven van mondanivalója a filmnek.

Egy intenzív licitilás következményeként nyerte meg a jogokat a Netflix, hogy az adaptációt elkészítse.

(Képkockák)

Andrew Garfield első énekes szerepe.

(Képkockák)

Andrew Garfield első netflixes filmje.

(Képkockák)

Andrew Garfield egy évig tanult énekelni a szerep kedvéért.

(Képkockák)

A "Why" című dal szövegében utalás történik a "Let´s go Fly a Kite" című dalra a Mary Poppins című filmből. A film rendezője, Lin-Manuel Miranda megjelent a Mary Poppins folytatásában, ami a Mary Poppins Returns címet viselte.

(Hupka Adrián)

Ugyanakkor kiváló példája annak, hogy egy film világmegváltó kiindulási alap nélkül, pusztán kellő szívvel, lélekkel és az önmagában való kételkedés leküzdésével is teremthet értéket – valahogy úgy, ahogyan Jonathan Larson is tette. több»