A csodálatos Pókember sztárja hisz a method acting (amikor a színész szerepben marad a kamerákon kívül is) módszerében, olyannyira, hogy ezért még a szexuális életét is hajlandó volt feláldozni egy időre.

A színészet világában többféleképpen lehet megközelíteni egy filmszerepet és igazán beleélni magunkat egy karakterbe. Ezek közé tartozik a method acting, amelynek bőven vannak támogatói és kritikusai az iparágon belül.

Andrew Garfield védelmébe vette a módszert, és mely miatt hosszú időre lemondott a szexről.

"Nehezményezem a tévhitet, nehezményezem azt az elképzelést, hogy 'a method acting egy kamu szarság'" - mondta a színész Marc Maron 'WTF' podcastjében.

Garfield számára a method acting egyik kulcsa, hogy tudja, mikor kell abbahagyni és mikor kell elkezdeni: "Képesnek lenni elhagyni, amikor kell, és benne maradni, amikor benne akarsz maradni".

A kérdés aktualitása, hogy a közelmúltban a Stranger Things sztárja, David Harbour és Mads Mikkelsen kemény szavakkal illette a módszert.

Ami Garfield saját tapasztalatait illeti, a színész megosztotta, hogyan közelítette meg a szerzetes szerepét a 2016-os Némaság című filmben, amelyet Martin Scorsese rendezett.

A színészt James Martin, egy neves jezsuita író segítette a felkészülésben, emellett lelkigyakorlatokon vett részt, böjtölt és kerülte a szexet.

"Rengeteg lelkigyakorlatot végeztem minden nap" - mondta Garfield. "Új rituálékat alkottam magamnak. Hat hónapig nem szexeltem, és sokat böjtöltem, mert sokat kellett fogynom."

A színészt legutóbb a Tick, Tick... Boomban láthattuk drámai szerepben, melyért karrierjében másodszor jelölték Oscar-díjra, de szintén a közelmúltban debütált az Under the Banner of Heaven című sorozata, mely hangos sikert aratott a Disney+-on.

81 Némaság  (2016)

dráma | kaland | történelmi

A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat,... több»