Prof. James Murray nekilát, hogy megalkossa az Oxfordi Angol Szótár első kiadását. Munkáját a 19. század közepén kezdi. Az egyik kollégájától, Dr. William Minor-tól nem kevesebb, mint 10,000 bejegyzést kap. Nem mellesleg Dr. William-t a Broadmoorban található elmegyógyintézetben kezelik.
(ps)Egy szótár készítése alapvetően nem a legizgalmasabb, körömlerágós téma, de nem is teljesen érdektelen, főleg, ha ez a szótár az első oxfordi. Természetesen mint mindig, a történet titkát és ízét most is az emberek, emberi sorsok adják, amihez remek társaságot szedtek össze, Gibson és Penn a főbb szerepekben most sem okoztak csalódást. Nyelvészet iránt érdeklődőknek is ajánlott, az emberi dráma mellett természetesen rengeteg nyelvi csemegével szórakoztat, a 19. századi brit angol különböző dialektusaival fűszerezve. Férfiasan bevallom, hogy Gibson skót akcentusa néhányszor bizony kifogott rajtam elsőre és felirat hiányában kétszer-háromszor vissza kellett tekerjek. Penn sem sokkal jobb, ő a film nagy részében csak hörgi a szavakat beszéd helyett, de amerikai lévén sokkal egyszerűbb a megfejtés. Mindezek miatt avagy ellenére, én jól szórakoztam, nem katartikus vagy világmegváltó darab, de sajnálnám ha kimaradt volna.
Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »