Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

A professzor és az őrült (2019)

The Professor and the Madman
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
20
Képek
3
Videók

Galéria (20)

Sean Penn
Mel Gibson
Mel Gibson
Sean Penn
Mel Gibson
Natalie Dormer
Mel Gibson
Steve Coogan
Steve Coogan
Mel Gibson
Sean Penn
Sean Penn
Sean Penn
Mel Gibson
Mel Gibson
Sean Penn
Jennifer Ehle
Mel Gibson
Mel Gibson
Natalie Dormer
Mel Gibson
Natalie Dormer
Sean Penn
Sean Penn
Sean Penn
Mel Gibson

Videók (3)

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 15.

legújabb vélemény

3
Mel Gibson tiszteletére!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szegény öreg barátunknak van ezer, meg ezer problémája. Állítólag már Hollywood sem csípi a búráját Mr.Gibsonnak. Az elmúlt években volt pár rasszista kijelentése, és bizony a fiatalabb nőket sem igen vetette meg az asszonypajtás mellett. Farhad Safi... teljes kritika»

2
 
Artemisia   2022. 01. 29.

10
Őrület és zsenialitás mezsgyéjén

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Több éves késéssel ugyan, de végre megérkezett a hazai mozikba Mel Gibson hányarott sorsú szerelemprojektje. A színészből lett direktor ugyanis már megjelenése idején, 1998-ban szerette volna megfilmesíteni Simon Winchester igaz történeten alapuló re... teljes kritika»

 
Klauka89   2022. 02. 03.

0

Egy újabb könyvadaptáció, amelynél hab a tortán, hogy megtörtént eseményeket dolgoz fel a cselekmény. Szerintem nagy áttörés a film, mert visszarepít minket a 19. századi Londonba, és mert Gibson és Penn első közös alakítása, ahol mindketten hihetetl... több»

 
stevepisti   2022. 02. 04.

0

Nagyon jó életrajzi dráma, pazar alakításokkal. Sean Penn sosem tartozott a kedvenc színészeim közé, viszont amit itt művelt, az nagyon meggyőző volt számomra. Mel Gibson mindig is a kedvencek között volt, most sem csalódtam benne, sőt, ha lehet, még... több»

 
Fikatours_blogger   2022. 02. 08.

0
Mint egy görög dráma

A tragédiát inkább a jellemek ábrázolásával jeleníti meg, semmint egy ütős történettel. Sean Penn-nek akár kioszthatták volna a harmadik Oszkárját is ezért az alakításért.

 
Moze   2019. 11. 10.

0

Kedves film, mondhatni bájos és egyben kellően drámai. A két főszereplő hozza a kötelezőt. Az, hogy igaz történet - hab a tortán.

 
Mozéria   2019. 05. 03.

0
The Professor and the Madman

Egy szótár készítése alapvetően nem a legizgalmasabb, körömlerágós téma, de nem is teljesen érdektelen, főleg, ha ez a szótár az első oxfordi. Természetesen mint mindig, a történet titkát és ízét most is az emberek, emberi sorsok adják, amihez remek társaságot szedtek össze, Gibson és Penn a főbb szerepekben most sem okoztak csalódást. Nyelvészet iránt érdeklődőknek is ajánlott, az emberi dráma mellett természetesen rengeteg nyelvi csemegével szórakoztat, a 19. századi brit angol különböző dialektusaival fűszerezve. Férfiasan bevallom, hogy Gibson skót akcentusa néhányszor bizony kifogott rajtam elsőre és felirat hiányában kétszer-háromszor vissza kellett tekerjek. Penn sem sokkal jobb, ő a film nagy részében csak hörgi a szavakat beszéd helyett, de amerikai lévén sokkal egyszerűbb a megfejtés. Mindezek miatt avagy ellenére, én jól szórakoztam, nem katartikus vagy világmegváltó darab, de sajnálnám ha kimaradt volna.

A film összbevétele 4 975 931 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 2 700 260 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 977 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Natalie Dormer és Stephen Dillane mindketten szerepeltek az HBO nagysikerű Trónok harca című sorozatában.

(csd)
 

David O'Hara és Mel Gibson korábban az 1995-ben megjelent A rettenthetetlen című filmben szerepeltek együtt.

(csd)
 

A rendezői pozíció kapcsán korábban Luc Besson és John Boorman neve is felmerült.

(csd)
 

Mel Gibson és Sean Penn első alkalommal szerepelnek együtt közös produkcióban.

(csd)
 

A forgatás 2016-ban zajlott Dublinban.

(csd)
 
Kétségkívül részletes a két karakter önálló bemutatása: látjuk, miért kerül elmegyógyintézetbe az orvos, és milyen barbár módszerekkel rontanak tovább az állapotán; ahogy a nyelvész munkahelyi konfliktusaiba és családi életébe is részletes betekintést nyerhetünk. több»