Mel Gibson újra a csúcson? Magyar előzetest kapott A professzor és az őrült

Az utóbbi években “kegyvesztetté” vált Mel Gibson csillaga ismét felemelkedőben van Hollywoodban, megérkezett ugyanis A professzor és az őrült magyar előzetese, amely hosszú idő után Gibson egyik legjobban várt filmjének ígérkezik.

A film története szerint több éves levelezés után Dr. James Murray, az Oxford English Dictionary szerkesztője úgy dönt, hogy végre felkeresi a szótár egyik legtermékenyebb önkéntesét, aki az elmúlt években több tízezer szócikket küldött a számára.

Az illető nem más, mint William Chester Minor, akitől a Broadmoor Elmegyógyintézet címétől érkeztek a levelek. A gyanútlan Murray először az intézmény vezetőjéhez fordul, ám azzal kénytelen szembesülni, hogy a leveleket nem az igazgató, hanem az egyik ápolt küldte.

A professzor és az őrült főszerepeiben Mel Gibson mellett Sean Penn, Natalie Dormer, Steve Coogan, Jeremy Irvine, Ioan Gruffudd, Eddie Marsan és Anthony Andrews lesznek láthatóak. Farhad Safinia rendezése egyelőre nem kapott magyarországi premierdátumot, a jövőben azonban várhatóan bővebb információk is érkeznek a produkcióról.

dráma | életrajzi

Prof. James Murray nekilát, hogy megalkossa az Oxfordi Angol Szótár első kiadását. Munkáját a 19. század közepén kezdi. Az egyik kollégájától, Dr. William Minor-tól nem... több»