2022.08.01 10:32 BRANTON Olvasottság: 1073x
4

Tisztességes iparosmunka, megfelelési kényszerrel agyonlőve

Összefoglalom a sztorit gyorsan! Hóvihar van, egy pihenőhelyen járunk pár emberrel, akik nem szeretnének A hó rabjai lenni. Tökéletes, és bevált thriller-alaphelyzet ez, melyből tényleg ki lehetett volna hozni egy székbe szegező másfél órát. Helyenként működik is a feszültség, de vannak itt azért apróbb-nagyobb zavarok. Az emberi fajnak diverzitása jelen van, ami engem általában nem zavar, ha a sokféle rasszból összehoznak egy jó kis színészgárdát. Nos, normál esetben meg sem említeném ezt a problémát, most viszont azt érzem, hogy szükséges! Írom is, hogy miért.

Azt érzem, hogy Damien Power rendező és a Disney, szándékosan ment rá a propagandára. Sokkal jobb döntés lett volna remek színészeket összehozni, egy ilyen jó kis sztorihoz, mintsem a politikai megfelelést választani. Ott a legnagyobb bibi, hogy hiába hangulatos, szépen filmezett alkotás A hó rabja című film, de erősen rányomja bélyegét a tehetségtelen színészbanda. Ettől függetlenül a feszkó néhol még működik is. Az egyetlen, akit talán ki tudnék emelni a bandából, az a kislány. Ő jól hozza az elrabolt, reszkető és ártatlan kishölgyet.

Tisztességes iparosmunka, megfelelési kényszerrel agyonlőve

A fentebb említett negatívumok egyébként nem kicsit dühítenek. Miért kell mindent feláldozni a propaganda oltárán? Miért nem szórakozhat jól az a fránya néző néha? A Netflix az éllovasa ennek a sötétségnek, de nyilván a Disney+ sem különb. Tudnak ők a nézők kedvére is tenni, hiszen a Netflixtől például A Szürke ember tetszett, bár talán kicsit (nagyon) túlpontoztam. A Disney+-nak is vannak jó filmjei, s ez is az lehetett volna.

Kár érte tényleg, hiszen az operatőri munka kiváló, lehet benne gyönyörködni. Az alapfelállás pedig hiába sablonos, de az egyik legerősebb thriller-hangulatot kiváltó dolog az, ha ismeretlen emberek össze vannak zárva, ráadásul éjszaka és télen. Kellene már egy jó kis thriller, mert rég láttam említésre méltót. Egyébként nem feltétlenül rossz film ez, csak kiölték a feszkót nálam, az a gyenge színészgárda és erőltetettségük. Egy esős estére ettől függetlenül éppen megfelelhet, de nem szabad túl nagy elvárással közelíteni. 2 csillag!

68 A hó rabja  (2022)

dráma | thriller

Hóvihar idején, egy elszigetelt hegyvidéki autópihenőhelyen rekedve, egy főiskolai hallgató felfedez egy elrabolt gyermeket, aki egy autóban rejtőzik, amely az egyik bent... több»

4