2022.08.04 19:56 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 581x
1

Még hogy nem horror?

Damien Power jól eltalálta a helyszínt, a zsánert és a sztorit, bár már ez is ezerszer lerágott csont, de a home invasion szabályainak tökéletesen megfelelt, és ennyi.

Semmi extra, de mégis ütős kis mozi lett belőle!

Még hogy nem horror?

Bár a tengerentúli kritikusok popcorn horrornak becézik ezeket a mozikat, de valamiért nekem bejött.

Talán a szépen fotózott táj, a szokásos extreme long shot-ok, two shot-ok, close up-ok, dutch angle-k, szépek a BG-k, magyarul az operatőr teszi rendesen a dolgát.

A sztori egy zűrös csajról, Darby-ról ( Havana Rose Liu) szól, aki már sokadszorra van elvonón, de most ennél is nagyobb baj van, hiszen édesanyja egy kórházban haldoklik, és az intézetből nem engedik el.

Sebaj, mindenhol nyitva az ajtó, a szerszámos kamra is, hajrá!

Beindítja a kocsit egy csavarhúzóval és uzsgyi!

Megszökik, és elindul Salt Lake City-be, de az út harmadánál hihetetlen hóesés zárja el az utat, és a rendőrség letereli egy látogatóközpontba, vagy felajánlja, hogy forduljon vissza, ami ugye lehetetlen, hiszen szökés közben megfújta az egyik ápoló telefonját (a kocsija mellett), azzal telefonálgat éppen.

Mondjuk az előzmények nem kifejezetten tényfeltárók és reálisak, a lecsóba hamar belecsapunk.

Ami nem gond, de már így sejthető, hogy néha-néha lelassul majd a sztori.

Ami igaz, az igaz, nincs friend-zone, ahogy bemegy a melegedőbe, csak fura fazonok. Ash (Danny Ramirez), aki alszik, Lars (David Rysdahl), aki kissé zavart és egy házaspár, Sandi (Dale Dickey) és Ed a veterán (Dennis Haysbert)

Így öten ülnek, Ed kinyögi, hogy szerinte van térerő kint az egyik fánál.

Darby felöltözik, és kimegy telefonálni, majd valami zajra lesz figyelmes és nemsokára egy elrabolt lányt talál szájpecekkel egy furgonban.

Na bumm!

De vissza kell menni, és innentől kezdve egy rémálom van kialakulóban.

Egy kamu nevű kártyajátékot játszanak, eközben Darby próbál mindenkiből (persze finoman) infót kiszedni, hogy kié a nevadai rendszám?

Kissé összekeveredik minden, és azért itt már van egy-két érthetetlen mozzanat, ami nekem kérdéses, de ezzel együtt is egy tisztességes iparos munka, ami nem eget rengető, de nézhető és a jumpscare-k, a gore jelenetek is rendben vannak.

Van benne csavar is (bár nekem már leesett előre) , egyszóval nézzük meg nyugodtan, nem fogunk csalódni benne!

A szögbelövő jó kis fegyver, azt már láthatjuk.

A hó rabja/ No Exit

Egynek elmegy!

Kedvenc fotelem és egy kis kesudió.

Messze még a hóesés!


68 A hó rabja  (2022)

dráma | thriller

Hóvihar idején, egy elszigetelt hegyvidéki autópihenőhelyen rekedve, egy főiskolai hallgató felfedez egy elrabolt gyermeket, aki egy autóban rejtőzik, amely az egyik bent... több»

1