Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Post Mortem (2021)

Post Mortem
Filmadatlap
 
25
Szereplők
15
Vélemények
26
Képek
3
Videók

Galéria (26)

Reviczky Gábor
Klem Viktor
Klem Viktor
Hais Fruzsina
Schell Judit
Klem Viktor
Klem Viktor
Klem Viktor
Klem Viktor
Hais Fruzsina
Klem Viktor
Anger Zsolt
Hais Fruzsina
Klem Viktor
Klem Viktor
Klem Viktor
Schell Judit
Klem Viktor
Bergendy Péter
Klem Viktor
Bergendy Péter
Hais Fruzsina
Bergendy Péter
Nagy András
Schell Judit
Hais Fruzsina
Bergendy Péter
Hellebrandt Gábor
Klem Viktor
Klem Viktor
Hais Fruzsina

Videók (3)

 
Dorkateo   2022. 01. 14.

legújabb vélemény

1

Engem a Mozdulatlanul c. kanadai minisorozatra emlékeztet a története. Ugyanúgy a halottfényképezés van a középpontban. Csak míg az vígjátéki elemeket is hoz, addig itt a thriller-horror vonal lett a fő. A képi világa nagyon hatásos, a történet már nem annyira.

 
Monesz   2021. 12. 11.

a nap véleménye

3
Vicckategória

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kár, hogy nem lehet külön értékelni a beállítások, képi effektek hatásait, azok tökéletesek voltak, nagyon jó megoldásokat láthattunk, jó szögekből, jó megvilágításból. A sztori maga nem lett volna rossz, ha érezhető is. Ha nem olvasom el előre, mir... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 04. 04.

a nap véleménye

4
Szellemekkel suttogó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon kíváncsi voltam Bergendy Péter filmjére, és hát csalódtam is meg nem is. Nagyon szeretem a hazai alkotásokat, különösen az utóbbi évek filmtermésében találni gyöngyszemeket, és bár a Post Mortem egyáltalán nem rossz film, azért találni benne n... teljes kritika»

 
Crystaldeer   2021. 02. 19.

3
Kiemelkedő magyar alkotás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Akkor hadd legyek én az első, aki zseniálisnak találta ezt a filmet, mint magyar thrillert a korábbi magyar, hasonló kategóriás filmekhez képest. Horrornak nem nevezném; ugyan van két benne egy-két jelenet, ami egész horrorisztikusra sikeredett, péld... teljes kritika»

1
 
F79   2021. 07. 17.

3
Üdv a horrorklisék panoptikumában!

Magyar horror. Már csak ezért is érdemesnek találtam arra, hogy megnézzem. Félretéve a magyar filmekkel szembeni ellenérzéseimet, győzött a horror iránti érdeklődésem, és kíváncsian vártam a sztorit. Ez a várakozásom aztán a film végéig fennmaradt, m... teljes kritika»

1
 
Gábor390920   2021. 12. 01.

3

Az alapötlet jónak tűnt, az előzetes is izgalmas filmet ígért, a film megnézése után mégis kettős érzéseim voltak. A film első felében nagyon jól hozta a a sztori a misztikumkot, majd a film második fele valahogy nagyon elment egy nagyon más irányba,... több»

 
Timcsi   2021. 10. 24.

2

Az előzetes első osztályú, megfogja a nézőt, becsalogat a moziba. A történet jól indul, de a végére elfogyott a lendület és az ötlet.

A film 46 309 605 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 31 594 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film 10 díjat nyert a világ egyik legnevesebb horror, sci-fi, akció és kultfilmfesztiválján, a 15. Toronto After Dark Filmfesztiválon.

(hp)
 

Magyarország nevezte a filmet a 94. Oscar-gálára „nemzetközi film” kategóriában.

(csd)
 

A kísértetek mozgásait Egon Schiele rajzai inspirálták.

(csd)
 

Bár a film a marketingje alapján az első magyar horrorfilm, valójában már készültek korábban is magyar horrorfilmek (Defekt, Kárhozat, Hasfalmetszők...), még ha ezek kevésbé ismertek is.

(F79)
 

A filmet 2021. október 28-án tervezik bemutatni a hazai mozikban.

(F79)
 
Bergendy alkotásában tehát hiába rejlik potenciál, az kihasználatlan marad, a vázolt problémák miatt pedig a végeredmény horrorfilmként sem képes megállni a helyét. több»
 
Az alapötlet remek, és a látványvilág, az atmoszféra is működik, viszont a készítők nem tudtak vagy nem is próbáltak hozzátenni a kísértethorror zsáneréhez azon túl, hogy népies magyar környezetbe helyezik a történetet. több»
 
A külcsín hiába van nagyon rendben, ha üres belül az egész. Pedig tényleg megérdemelnénk, hogy legyenek magyar horrorok, de a Post Mortemnél azért több járna a hazai creepy műfajok szerelmeseinek. Bízom benne, hogy ez csak a kezdeti megbicsaklás és Bergendy Péter volt az, akinek az a hálátlan feladat jutott, hogy ki kellett nyitnia ezt az ajtót, hogy aztán vagy ő vagy mások végre bemenjenek rajta és jó horrorokat csináljanak nekünk. több»