Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
62%

Post Mortem (2021)

Post Mortem
Filmadatlap
 
25
Szereplők
23
Vélemények
26
Képek
3
Videók

Galéria (26)

Reviczky Gábor
Klem Viktor
Klem Viktor
Hais Fruzsina
Schell Judit
Klem Viktor
Klem Viktor
Klem Viktor
Klem Viktor
Hais Fruzsina
Klem Viktor
Anger Zsolt
Hais Fruzsina
Klem Viktor
Klem Viktor
Klem Viktor
Schell Judit
Klem Viktor
Bergendy Péter
Klem Viktor
Bergendy Péter
Hais Fruzsina
Bergendy Péter
Nagy András
Schell Judit
Hais Fruzsina
Bergendy Péter
Hellebrandt Gábor
Klem Viktor
Klem Viktor
Hais Fruzsina

Videók (3)

 
drg0602   2022. 12. 31.

legújabb vélemény

1
Számomra nem horrorfilm

Elég merész dolog egy ilyen szintű filmet elkészíteni. Átlagos értékelést csak azért kapja tőlem ez a film, mert a rendező, Bergendy Péter elég merészen vágott bele ebbe a magyar (számomra nem horror) misztikus horror thrillerbe. A történet azért elég jó, helyeként elég ötletes is. A helyszín, ahol játszódik a film, kimondottan tetszett, nagyon eltalálták. Viszont a párbeszédek, színészi teljesítményekkel és a feszültséggel vannak még problémák. Igen, nem akarom a hollywoodi horrorfilmekkel összehasonlítani, de azért tényleg: egy amerikai horrorfilmben van feszültség, izgalom, és dráma, brutalitás, amik sajnos a Post Mortem filmből hiányoznak. Ezzel együtt nézhető. Értékelés: 6/10

 
Monesz   2021. 12. 11.

a nap véleménye

2
Vicckategória

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kár, hogy nem lehet külön értékelni a beállítások, képi effektek hatásait, azok tökéletesek voltak, nagyon jó megoldásokat láthattunk, jó szögekből, jó megvilágításból. A sztori maga nem lett volna rossz, ha érezhető is. Ha nem olvasom el előre, mir... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 04. 04.

a nap véleménye

4
Szellemekkel suttogó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon kíváncsi voltam Bergendy Péter filmjére, és hát csalódtam is meg nem is. Nagyon szeretem a hazai alkotásokat, különösen az utóbbi évek filmtermésében találni gyöngyszemeket, és bár a Post Mortem egyáltalán nem rossz film, azért találni benne n... teljes kritika»

 
Gábor390920   2021. 12. 01.

4

Az alapötlet jónak tűnt, az előzetes is izgalmas filmet ígért, a film megnézése után mégis kettős érzéseim voltak. A film első felében nagyon jól hozta a a sztori a misztikumkot, majd a film második fele valahogy nagyon elment egy nagyon más irányba,... több»

 
Sabnock Sanatory   2022. 08. 19.

3
Ez csak rossz, semmi más!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Defekt 1977... A legelső, magyar horrorfilmként aposztrofálható alkotás, Márkus Lászlóval. Na az valamit lerakott az asztalra... De lássuk ezt a mozit! Kifejezetten megörültem, amikor végre bejelentették, hogy nagy költségvetésű (magyar mértékkel... teljes kritika»

6
 
Crystaldeer   2021. 02. 19.

3
Kiemelkedő magyar alkotás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Akkor hadd legyek én az első, aki zseniálisnak találta ezt a filmet, mint magyar thrillert a korábbi magyar, hasonló kategóriás filmekhez képest. Horrornak nem nevezném; ugyan van két benne egy-két jelenet, ami egész horrorisztikusra sikeredett, péld... teljes kritika»

1
 
F79   2021. 07. 17.

3
Üdv a horrorklisék panoptikumában!

Magyar horror. Már csak ezért is érdemesnek találtam arra, hogy megnézzem. Félretéve a magyar filmekkel szembeni ellenérzéseimet, győzött a horror iránti érdeklődésem, és kíváncsian vártam a sztorit. Ez a várakozásom aztán a film végéig fennmaradt, m... teljes kritika»

1

A film 46 726 306 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 31 939 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film a svájci Bruggban rendezett Brugggore Horrorfilm Fesztiválon elnyerte a közönségdíjat.

(hp)
 

A film 10 díjat nyert a világ egyik legnevesebb horror, sci-fi, akció és kultfilmfesztiválján, a 15. Toronto After Dark Filmfesztiválon.

(hp)
 

Magyarország nevezte a filmet a 94. Oscar-gálára „nemzetközi film” kategóriában.

(csd)
 

A kísértetek mozgásait Egon Schiele rajzai inspirálták.

(csd)
 

Bár a film a marketingje alapján az első magyar horrorfilm, valójában már készültek korábban is magyar horrorfilmek (Defekt, Kárhozat, Hasfalmetszők...), még ha ezek kevésbé ismertek is.

(F79)
 
Bergendy alkotásában tehát hiába rejlik potenciál, az kihasználatlan marad, a vázolt problémák miatt pedig a végeredmény horrorfilmként sem képes megállni a helyét. több»
 
Az alapötlet remek, és a látványvilág, az atmoszféra is működik, viszont a készítők nem tudtak vagy nem is próbáltak hozzátenni a kísértethorror zsáneréhez azon túl, hogy népies magyar környezetbe helyezik a történetet. több»
 
A külcsín hiába van nagyon rendben, ha üres belül az egész. Pedig tényleg megérdemelnénk, hogy legyenek magyar horrorok, de a Post Mortemnél azért több járna a hazai creepy műfajok szerelmeseinek. Bízom benne, hogy ez csak a kezdeti megbicsaklás és Bergendy Péter volt az, akinek az a hálátlan feladat jutott, hogy ki kellett nyitnia ezt az ajtót, hogy aztán vagy ő vagy mások végre bemenjenek rajta és jó horrorokat csináljanak nekünk. több»