2022.06.28 11:07 Harper Olvasottság: 508x
9

Nagyon vegyes minőségű

A Star Wars Univerzum kifogyhatatlan lehetőségeket tartogat a rajongók és filmkészítők számára egyaránt. Egy olyan világ, amelybe a filmesek bárhonnan benyúlhatnak. Előzményfilmeket, folytatásokat spin-off fejezeteket illesztgethetnek az alap-kánon részekhez.

Ennek a gondolkodásnak az eredménye A mandalóri is, amelynek cselekménye A Jedi visszatér eseménytörténete után 5 évvel játszódik. Az első évad 2019. végén, a második pedig 2020. novemberében jelent meg a Disney+ nevű streaming szolgáltatónál. A készítői csapatot Jon Favreau fogta össze, de nagyon tehetséges rendezőket bíztak meg az egyes epizódok elkészítésével is, egyikük Taika Waititi más filmekkel is bizonyította már kiváló filmes képességeit (pl. ő készítette a 2017-es Thor: Ragnarököt és a Jo Jo Nyuszit).

Nagyon vegyes minőségű

De ugyancsak színvonalas Mandalori-epizódokat rendezett Deborah Chow is. Az első évad 8. része közül a legutolsó, Megváltás címet viselő sikerült a legjobban (Taika Waititi rendezte). A második évadban a negyedik epizód a legjobb, címe: The Siege (Az ostrom), Carl Weathers rendezésében. Ugyancsak nagyon jó lett a záró epizód, melyet Payton Reed jegyez. Az egyes epizódokban közös a komor hangulat és a kissé ballada-szerű eseményfeldolgozás, melynek során a fő karakter Mandó (Din Jarrion), akit Pedro Pascal alakít sorra keveredik különböző kalandokba, miközben az aprócska béby Yodát, Grogut menekíti az őt üldözők elől. Az egyes részek nagyon vegyes minőségűek, egyesek szinte zseniálisak, mások unalmasak. Összességében értékelésem a két évadra: 70-75%.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A Birodalom már megbukott, az Első Rend pedig még nem alakult meg. Egy magányos pisztolyhős eközben az ismert galaxis legtávolabbi szegleteiben utazgat. több»

9