Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Star Wars: Obi-Wan Kenobi (2022)

Obi-Wan Kenobi
Filmadatlap
 
27
Szereplők
22
Vélemények
53
Képek
3
Videók

Galéria (53)

Ewan McGregor
Ewan McGregor
Rupert Friend
Joel Edgerton
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Joel Edgerton
Moses Ingram
Moses Ingram
Ewan McGregor
Moses Ingram
Ewan McGregor
Hayden Christensen

Videók (3)

 
EP   2022. 12. 21.

legújabb vélemény

1

Remek lett a sorozat. Sok embernek nem tetszik a széria, mert már ismerjük, hogy fog végződni Obi-Wanék, később Luke Skywalkerék harca a sötét oldallal, és emiatt felesleges volt legyártani ezt a sorozatot. Szerintem nagyon jó, hogy elkészítették,... több»

 
Timon   2022. 06. 22.

a nap véleménye

2
Hello there, General Kenobi!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

This is where the fun begins. Végre elérkezett a legendás Ewan McGregor főszereplésével az Obi-Wan Kenobi sorozat, amelyben nagyon jelen van az Erő. Az csak még királyabb, hogy Hayden Christensen alakítja benne Darth Vadert, a fénykard párbajaikról n... teljes kritika»

 
Master   2022. 06. 16.

a nap véleménye

12
Az első 3 rész nagyon jó

Az első 3 rész után kijelenthető, hogy az Obi-Wan Kenobi sorozat nagyon színvonalas és van olyan jó, mint a Mandalorian series volt. A rendező mindenesetre ugyanaz a Deborah Chow, aki több Mandalorian részt is rendezett. A legelső epizódban Ewan McGregor még kicsit megfáradt alakítást nyújt, de aztán belejön és a harmadikra végre harciassá válik. Reméljük a későbbiekben is megmarad küzdelemre kész figurának. Külön tetszett nekem, hogy a harmadikban felbukkan Darth Vader, amit nagyon hiányoltam a Mandalorianban. Egyelőre nálam az Obi-Wan Kenobi sorozat 75-80%-os.

 
Hupka Adrián   2022. 08. 05.

3

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az első gondolatom, amikor elkezdtem nézni a sorozatot, az volt, hogy rettenetes bugyuta és olcsó. Mintha a forgatókönyvírók magasról tettek volna arra, hogy logikusan gondolkodjanak, ennek eredményeként pedig értelmes dolgok történjenek a cselekmény... több»

 
HE7EDIK   2022. 06. 17.

2

A Disney Wars Boba és Han Solo után most Obi Want is bevonta a végtelen bőrlehuzás folyamatába, több kevesebb sikerrel. Persze Vaderrel mindent el lehet adni, de ezt leszámítva egy unalmas erőlködés az egész. Legalábbis az első öt rész után.

 
Emmersson   2022. 07. 03.

2
Kár érte...

Lehetett volna ez jó is, de gyenge sztorit írtak Ewan McGregor visszatéréséhez. :( Inkább lett volna 10 epizód, hogy legyen idő kifejteni az inkvizítori szálat, bemutatni, kik ők. A gyerekek ikrek, de mégis olyan, mintha a fiú 2x olyan idős volna, mint leánytestvére. Egyébként egy szőke srácot nem találtak?! Darth Vader sokszor úgy beszél - gondolom, ez elcseszett szinkron -, mint Davy Jones a Karib-tenger 2-ben. :) Több szót nem ér a sorozat, jövő hétre felejtem a sztorit...

 
Tonyka   2022. 05. 27.

1
Első benyomás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Frissen, még melegében. Túl vagyok az első két részen, így az első benyomásaimról tudok beszámolni. Már a bemutatókból kiderült, mire számíthatunk. Buta is lenne a Disney, ha nem készített volna sorozatot az előzmény és a klasszikus trilógia közti id... teljes kritika»

 

Ewan McGregor elmondása szerint szeretné a szerepet Alec Guiness eredeti Obi-Wan interpretációjára építeni, hiszen már korban is közelebb jár hozzá.

(Hupka Adrián)
 

Előreláthatóan újra találkozhatunk Darth Vaderrel, akit ismét Hayden Christensen alakít majd.

(Hupka Adrián)
 
Az Obi-Wan Kenobi első két része alapján még élt bennem a remény, bár hogy mire vonatkozóan, annak a megfogalmazásával még mindig küzdök. A hatodik, évadzáró epizód végére mindenesetre arcul csapott a valóság: hiába lengettek be néhány éve több projektet is Kathleen Kennedy-ék, ami eddig megvalósult közülük nagyjából annyira kívánt személyre szabott lenni, mint a McDonald’s étlapja. Pedig adott lenne a lehetőség a piacszegmentálásra: lehetne minden bőrszínnek, korosztálynak és felekezetnek saját csillagháborúja, de inkább ugyanabba a galaxisfaluba próbálja a Disney/Lucasarts beköltöztetni a Föld nevű bolygó érintett lakosságát, a náluk behízelkedni próbáló installációk pedig legjobb esetben is csak egész szórakoztatóak. Az Obi-Wan sem más, mint némileg kikövetelt jutalomfalat: kérdés, kinek-hogy ízlik. több»
 
Az Obi-Wan Kenobi ékes példája annak, hogy mi történik egy sikeres franchise-zal, ha a pénz utáni sóvárgás marad az egyetlen motivációs tényező: a legújabb Disney-dobás jellegtelen, banális, rövidsége ellenére is vontatott, sőt még a minimálisan elvárt nosztalgia-faktor is fájóan hiányzik belőle. több»