Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Boba Fett könyve (2021)

The Book of Boba Fett
Filmadatlap
 
43
Szereplők
12
Vélemények
6
Képek
4
Videók

Galéria (6)

Temuera Morrison
Temuera Morrison
Ming-Na Wen
Temuera Morrison
Temuera Morrison
Temuera Morrison

Videók (4)

 
Jackynee   2022. 11. 26.

legújabb vélemény

0
Valahogy nem erre számítottam...

The Mandalorian sorozatban visszatért az ikonikus név, és ugyanebben a sorozatban be is lett harangozva ez a sorozat. Imádtam azt az erőt, és hevességet, amit képviselt, és miután elfoglalta Jabba palotáját, ebben a sorozatban ugyan ezt a hangulatot vártam. Az első pár rész után nem tudtam hova tenni azt a 180 fokos fordulatot, amivel a sorozat kezdett. Bár érthető, hogy be kellett mutatni a visszatérést, de én úgy éreztem, kissé túl sok időt elmímelt ezzel a cselekmény. Akartak valamilyen bölcs keresztapát faragni belőle, aki belül egy ölelnivaló kismackó, de ez nem igazán állt jól a szereplőnek. Érdekes módon "Boba Fett könyve" címmel azt várnám, hogy akkor az egész sorozat köré épül. Aztán a bevezető után kapunk két teljes epizódot, ahol még csak nem is szerepel a sorozat fényjelezett szereplője. Ráadásul ez lett a két legértékelhetőbb rész is. Végeredményében a Mandalóri miatt megéri megnézni, mivel szorosan kötődik annak cselekményéhez.

 
Timon   2022. 01. 07.

5
Mesél a messzi-messzi galaxis

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Mandalorian gyakorlatilag forradalmi áttörést hozott a Star Wars történetében, főleg vizualitás terén, ezért is volt várható a Lucasfilmtől, hogy a sorozatokkal sem állnak le. Első élőszereplős sorozata (de főleg a brilliáns második évada) sok új é... teljes kritika»

 
Yosihiro   2022. 08. 01.

3
Boba Fett története Mandalórival és Groguval

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Had kezdjem azzal, hogy mivel a részeket külön nem tudtam véleményezni ezért itt most megteszem. Addig is leírom a véleményem mert hátha túl unalmas lenne végigolvasni a részek tartalmait. Szerintem egy remek sorozatot kapunk ami remekül illeszkedik... teljes kritika»

1
 
Robinson76   2022. 04. 09.

1
Ez a könyv nem a címszereplőtől lett színesebb

A legendás fejvadászról szóló széria nekem összességében tetszett, bár az némileg beszédes, hogy pont a sorozat 5. és 6. része nyerte el a tetszésem a legjobban. Ezek ugyanis azok az epizódok, amikor egyáltalán nem szerepel Boba Fett. Ahogy a The Mandalorian főszereplője meghatározó volt a maga sorozatában, itt a címszereplő sajnos korántsem volt az. Így viszont pont, hogy az értelmét veszíti el a széria, mert Boba Fett ebben se érdekes, se fontos nem tud lenni. Ettől függetlenül az utolsó 3 rész miatt felfelé kerekítve adom az 5 zöld csillagot!

 
flankezredes   2021. 12. 30.

3
A mandalori nyomdokain

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az első részt megnéztem. Túl sok minden nem történik benne, de van hangulata, ami beszippant. A mandalori nyomdokain haladva szerintem egész jó kis sorozat lehet ebből is. Minden adott hozzá tulajdonképpen, a szereplők, a rendezők hozzák a megszokott színvonalat. Külön kiemelném az aláfestőzenéket, amik nekem nagyon tetszettek! Mindenképp nézni fogom a teljes évadot, Star Wars-rajongóknak ajánlanám a sorozatot! Közben ahogy telt az idő, le is ment az évad. A 7 epizód azért elég vegyes lett, de ez nem feltétlen jelent rosszat! Remek pillanatokat élhet át, aki megnézi az évadot, és engem például nem zavart, hogy nem egy nagy volumenű, epikus sztorit mutattak be. Persze semmi sem tökéletes, szerintem A mandalori két évada sem volt mindig az. Cad Bane feltünésének kifejezetten örültem, eltalálták nagyon. Zárszóként csak annyit tudok írni, hogy egy esélyt mindenképp megérdemel a sorozat, továbbra is azt írom, rajongóknak kötelező!

 
Emmersson   2022. 03. 17.

1
Űrwestern

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon korrekt minisorozatot raktak össze Boba Fettről. Két fő idősíkon vezetik a történeteket. Az egyikből megtudjuk, hogy keveredett hősünk a másikba. A Sarlacc halálos gyomrának savasságát a beskar acélpáncélban túlélve kiszabadul, majd a buckalakók találnak rá. Náluk előbb fogoly, de érdemesnek találják arra, hogy sivatagi harcost faragjanak belőle. Családra lel köztük Boba Fett. Ezt az előzményt akkor látjuk, amikor a baktakamrában gyógyítja magát. Később ugyanis megtudjuk - másik idősík -, hogy megölte Bib Fortunát, aki a Jabba halála utáni zűrzavarban ül a város trónjára, így Boba Fett lesz Mos Espa ura. Csakhogy egy fejvadásznak nehéz uralkodni, egy helyben maradni, politizálni. Egy szindikátussal összetűzésbe keveredik a város, és régi ismerősök, új barátok bukkannak fel... Ahogyan a Mandalorian esetében, úgy itt is remek zene kíséri a sztorit.

 
Képkockák   2022. 02. 05.

0
Azok a fanok...

Bár az évad még nem ment le, több nagy igazságot is el lehet mondani a sorozattal kapcsolatban. Igen, ez egy Boba Fett-folytatás, a sarlacc-verem után, és igen, Boba elég megviselt, ahogy bárki az lenne egy savas verembe esés és a sivatagban lévő tengődés után. Igen, Fett nem egy tökéletes vezető a bűnbirodalom élére, hiszen ő egy keménylegény, aki a munkát maga végzi el, nem másokat küld el elvégezni azt. Hétről hétre azt érzem, hogy a fanok minden egyes mondatot és jelenetet darabokra szednek, csak azért, mert ez nem Din Djarin története, pedig ők azt várták. Ettől függetlenül igazat kell részben adnom, hiszen az évad vége felé közeledve egyre több volt a fanservice, amire inkább nem térek most ki, hiszen ha láttad, akkor tudod, miről beszélek, ha pedig még nem láttad, akkor a spoilerektől mentesen tudod olvasni ezen sorokat. A Boba Fett egy minőségi sorozat, nem olyan szinten, mint volt a Mandalorian, de bőven az elmúlt évek TOP 5 Star Wars-alkotása között tudható. Én kifejezetten örültem, hogy új, mélyebb dolgokat is megismerünk, például a Tatooin őslakóiról vagy a bolygó bűnhálózatáról. A fanservice számomra kifejezetten ellenszenves volt, hiszen Boba Fett karakterét kiszorították a saját sorozatából, de még így is egy élvezetes alkotás. Remélem, hogy majd kapunk élőszereplős Klónok Háborúja-sorozatot Dave Filoni rendezésében, a klónokkal a főszerepben, hiszen amin ő dolgozik a Star Wars világában, az mindig érdekes és új.

 

SPOILER: Cad Bane első élőszereplős változata az első évadban szerepel.

(Képkockák)
 

A buckalakók/tuskenek egy vonalban közlekednek, hogy elrejtsék pontos számukat, ahogyan azt az eredeti trilógiában is mondta Obi Wan.

(Képkockák)
 

A sorozatban több, a Boston Dynamics által fejlesztett robot is szerepel.

(Képkockák)
 

Az első részben három Boston Dynamics robotot is láthatunk Mos Espa utcáin.

(Képkockák)
 

Boba Fett és a Krayt sárkány is megölt egy emberevő sarlaccot.

(Képkockák)