Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Andor (2022)

Andor
Filmadatlap
 
36
Szereplők
10
Vélemények
38
Képek
5
Videók
Andor

Galéria (38)

Diego Luna
Diego Luna
Fiona Shaw
Stellan Skarsgård

Videók (5)

 
kabel   2023. 01. 15.

legújabb vélemény

0
Az első Star Wars, ami nem úgy kezeli a karaktereit, mint egy mesefilm

Sajnos a Star Wars média nagyrésze nem az igazi a napjainkban. A Kenobi nevetségesen ostoba, a Boba Fett altató, a filmek pedig kaotikusak. Ez a sorozat azonban nem úgy néz a nézőkre, mint akik összepisilik magukat az első Baby Yoda láttán vagy egy X-Wingnél ugrálnak a kanapé előtt. Az igazat megvallva nagyon nagyon kevés utalás van az egész sorozatban bármilyen más Star Wars filmre. A karakterek végre nem egysíkú, rajzfilmesen jó-rossz oldalt képviselő szereplők. A történet központjában álló gerillaháború mindkét oldalán vannak olyanok, akik a maguk módján a legjobbat akarják. A birodalom például egy céltudatos bürokrácia, kiskapukkal, ahol az egyetlen törekvés az elnyomás gyakorlása. Ez ezerszer ijesztőbb, mint egy vödörsisakos csávó fekete ruhában, aki néha megfojt egy járókelőt. A sorozat második fele nem aprózza el az elnyomás érzését, a karaktereink folyamatosan olyan szituációkba kerülnek, hogy nem tudunk nem szorítani nekik. A sorozat egyetlen igazi hátránya, hogy kicsit túl sok szereplője van, akik 90%-ban sohasem találkoznak egymással, így bár történetük párhuzamosan fut, egyik sem válik igazán hangsúlyossá, és az az érzés, mintha két külön sorozatot néznénk. Sajnos ez kihat a történet konklúziójára is, ahol végre megvolt a lehetőség, hogy az összes szereplőnk találkozzon, de majdnem egyik szál sem lett elvarrva, és sztori lezáratlan maradt.

 
hp   2022. 10. 09.

2

Bár még nem ért véget az évad, innen már nem lehet elrontani. Az Andor magasan a legjobb Star Wars-sorozat, ami annyira rugaszkodik el a Star Wars világától, mint a Zsivány Egyes, de mindvégig érezzük, hogy mi adja a hátterét ennek a sorozatnak. Közb... több»

 
Timon   2022. 09. 21.

2

Meg kell hagyni, szokatlanul erős nyitás egy SW-élőszereplős alkotásnál. Nekem viszont valamennyi közül ez a kedvenc nyitásom (mind a három epizódot beleértve). Amikor bejelentették, éreztem hogy ez is valami új lesz. Igaz, egy lázadó-pilóta előtörté... több»

 
Piczil Zsolt   2022. 11. 05.

1
Öncenzúrázva az élmény 5/5

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Én továbbra is szigorúan 50%-át kivágom a sorozatnak, jórészt csak az Andor vonalat tartom meg, nem vagyok kíváncsi a despota birodalmi elit életére, politikai cselszövésére. Tejóistenűrkommunistavagyokénis. Így csak a rablás/menekülés/ börtön vonalat mutatja és az irgalmatlanul ütős! Az Andor-vonal annyira nyomasztó a börtön résznél, mint egy THX-be oltott 1984. Itt lehet megérteni, a "terroristák" miért annyira veszett kutyák, miért annyira elkeseredettek hogy öngyilkos akciókat hajtanak végre (Zsivány Egyes). A Mon Mothma/ Birodalmi nyomozás vonal, ha nem is felesleges, részenként elég belőle 2-3 perc. Az az érzésem, az én mozifilmekhez szokott szervezetem csak a vágóasztal "szűrésével" bír megbirkózni a sorozatok felhígított történeteivel.

 
petera050   2022. 09. 23.

1

Nem akarok máris nagy szavakat használni, de szerintem erre a szériára már nagy szükségünk volt. Nekem az ObiWan csalódás volt egy kissé, de ez most teljesen kárpótol érte, úgy érzem.

 
Mirci   2022. 09. 24.

1

Oé, ez engem máris beszippantott, csak nehogy elszúrják az írók, nagyon tudni fog kelleni tartani ezt a szintet, mert irtó izgalmasan startolt.

 
Zsebok   2022. 09. 22.

1

Nagyon kemény, sötét hangulatú, nekem nagyon bejött. Látványra is szép.

 

Tony Gilroy, a sorozat írója és producere vezette a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet átdolgozását és újraforgatását, ahol Cassian Andor karaktere először jelent meg.

(Hupka Adrián)
 

Diego Luna és Alan Tudyk újra eljátsszák Cassian Andor és K-2SO szerepét, amelyeket korábban a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet (2016) című filmben alakítottak.

(Hupka Adrián)