Streaming szemle: 6 kihagyhatatlan premier, amit a jövő héten nézhetsz (szeptember 19-25)

A soron következő listában összegyűjtöttük azokat a legizgalmasabb premiereket, amelyek a következő héten várnak ránk a különféle streamingszolgáltatók jóvoltából. Minden film és sorozat elérhető lesz egy gombnyomással weboldalunkról is, azonban megtekintésükhöz természetesen előfizetés szükséges az adott szolgáltatónál.

#6

86 Andor  (2022)

(15) (2)

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

Disney+

A Zsivány Egyes történetében bemutatott Cassian Andor előtörténetével ismerkedhetünk meg, amint a lázadás kialakulásának kezdeti éveiben tevékenykedik. több»

Az Andor sorozatot Tony Gilroy készítette a Disney+ streamingszolgáltató számára. A sorozat a Star Wars spin-off film, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet (2016) előzménye, és a tolvajból lett lázadó kémet, Cassian Andort követi nyomon a film eseményeit megelőző öt évben. Megismerhetünk egy csapatnyi karaktert, akik a Galaktikus Birodalommal szemben állnak a Lázadók Szövetségének megalakulása idején.
#5

NA Prizma  (2022)

(1)

dráma

Amazon Prime Video

A sorozat Andrea és Marco, két külsőleg egyforma, de az élethez való hozzáállásukban nagyon különböző ikerpárt, valamint baráti társaságuk kapcsolatát és identitását... több»

Az olasz drámasorozatban egy ikerpárt ismerhetünk meg, akik belsőleg nagyon is különbözőek. Az önfelfedező útjuk egyszerre örömteli és viharos, és egyformán érinti a baráti csoportjukat, melynek tagjai mind keresik a helyüket egy folyamatosan változó világban.
#4

78 Sidney  (2022)

(1)

dokumentum | életrajzi

Apple TV+

Oprah Winfrey producer jóvoltából készült dokumentumfilm, ami Sidney Poitier életét és munkásságát mutatja be, aki filmkészítőként, színészként és emberjogi aktivistaként... több»

Az Apple TV+ dokumentumfilmjében megismerhetjük Sidney Poitier életének munkásságát, ami a film világában gyökerezett, viszont az emberi jogokért vívott harcban csúcsosodott ki. Az első fekete bőrű színész volt, aki Oscar-díjat nyert és az angol királynő lovaggá is ütötte. 1995 és 2003 között a Disney-nél dolgozott mint az igazgatótanács tagja, majd a Bahamák nagykövete volt Japánban.
#3

82 Brazil  (1985)

(11) (6)

dráma | politikai | sci-fi | szatíra

HBO Max

Egy túlbürokratizált, elszürkült, elferdült jövőben egy hétköznapi, szomorkás aktakukac megpróbál kijavítani egy adminisztrációs hibát. Ezzel azonban az események olyan... több»

Terry Gilliam rendezésében készült klasszikus, amiben egy bürokrácián alapuló disztópiát ismerhetünk meg és a főhösünket, aki egy rendszerhiba nyomába ered, és rövid időn belül irányíthatatlanul sodródik az összeesküvések és hazugságok poklában. Egy kis szabadságra, nyugalomra vágyik, de az állam ellenségévé válik, aminek következtében harcba kell szállnia szürreális világával.
#2

66 Az Északi  (2022)

(26) (14)

akció | dráma | fantasy | kaland | thriller | történelmi

SkyShowtime | Telekom TVGO

A 10. század Izlandján járunk, amikor egy fiatal herceg bosszút esküszik apja halála után. A férfi nem nyugszik, amíg meg nem találja a gyilkosokat, és meg nem fizet a... több»

Az északi egy 2022-es amerikai történelmi akció-thriller, amelyet Robert Eggers rendezett, és amelynek forgatókönyvét Sjón Sigurdssonnal közösen írta. Az Amleth legendája alapján készült film főszereplői Alexander Skarsgård (aki egyben a producer is volt), Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk és Willem Dafoe. A cselekmény Amleth, egy viking herceg kalandjait mutatja be, aki elindul, hogy megbosszulja apja meggyilkolását. A filmre nagy hatással volt az északi mitológia.
#1

59 Lou  (2022)

(4)

dráma | krimi | misztikus

Netflix

Vihar tombol. Egy fiatal lányt elrabolnak. Az anyja összefog a titokzatos szomszédasszonnyal, hogy üldözőbe vegyék az emberrablót. Ez az utazás próbára teszi határaikat, és... több»

A Bad Robot jóvoltából érkezik az új krimi, aminek producere J.J. Abrams. A film egy távoli szigeten élő idős nőről szól, akit egy szomszédja megkér, hogy keresse meg elrabolt lányát. A Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) című filmből ismert Jurnee Smollett vezeti a stáblistát, míg a további szerepeket Logan Marshall-Green, Allison Janney és Greyston Holt alakítja.