Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! Login  
83
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
20
Képek
2
Videók
Brazil
 
Deku   2017. 09. 13.

Ez a film konkrétan aranyat érő kis alkotás. Zeneileg veszettül ott van nagyon jó hangulatot hoz meg hozzá annak ellenére is, hogy a történet viszont nem annyira megkapó. Nagyon korrekt tudott lenni.

 
Pirospingu   2016. 10. 01.

Kemény film. Az én 16 éves fejemnek azonban nem nagyon tud szólni, és az 1984-nél nem jobb, inkább koppintás pár helyen. Egy nagy agymenés, aminek többé nem akarok a részese lenni.


 
Kriszta   2015. 05. 21.

Nem egyszerű film (nagyon nem). Én elég edzett vagyok, de amikor először láttam, én is csak lestem, hogy ezmiez :D Underground sci-fi komédia, az egyik legfurább hangulattal, amit valaha láttam.

 
Randallot   2016. 04. 08.

Egy igazi retró-futurista disztópia, benne az elidegenedett, elembertelenedett társadalom önzabáló mechanizmusaival. Jó sok Freud, Yung, Kaffka van benne. Átitatódik a csodás szocializmus minden deformitásával, és átcsúszik egy álomba, ahol a hétköznapi, kilátástalan mókuskerékből átkerülünk egy eszeveszett hajszába, és a köré tornyosuló szürrealista káoszba.

 
byvike70   2015. 08. 07.

Imádom ezt a filmet!
Van benne humor, bár nem biztos, hogy egyből leesik a poén, bőven akad irónia, utópia... stb.
Persze a hangulata nagyon kiszámíthatatlan, egyik pillanatban még idilli szárnyaló képek, aztán hirtelen lent vagy a pöcegödörben...

Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Kim Greist
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Kim Greist
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Kim Greist
Jonathan Pryce
Kim Greist
Kim Greist
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap )
 

Robert De Niro szerette volna játszani Jacket, de a rendező már Michael Palinnak adta a szerepet. De Niro azonban ennek ellenére is játszani akart a filmben, így kapta meg Tuttle szerepét.

(SódóGA )
 

Ez a film a második Terry Gilliam Fantázia Trilógiájában. Az első az Időbanditák (1981), a harmadik pedig a Münchausen báró kalandjai (1988). Mindhárom egy menekülés története egy furcsa társadalomból. Az elsőben egy gyerek, a másodikban egy harmincas éveiben járó férfi, a harmadikban egy idős ember szemén keresztül kísérhetjük végig az eseményeket.

(SódóGA )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.