Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Brazil (1985)

Brazil
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
20
Képek
1
Videók
Brazil

Galéria (20)

Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Kim Greist
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Kim Greist
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Kim Greist
Jonathan Pryce
Kim Greist
Kim Greist

Videók (1)

 
Drawen H.   2021. 07. 09.

legújabb vélemény

0
Néhány megrökönyödés

Nos, Terry Gilliam a legendás Monty Pythonból. Olvastam néhány hozzászólást, és nem értem, hogy mire is számíthattak. Csak a közelmúlt: Zéró elmélet, aztán a Tizenkét majom, Halászkirály legendája, Félelem és reszketés stb. Ezekre és még sok más munkájára gondolva szerintem nemigen van más választásunk, mint felkészülni X óra vagy X óra x perc őrületre. Számomra nem ez a legélesebb kés a fiókban, azonban ajánlott.

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Ez a film konkrétan aranyat érő kis alkotás. Zeneileg veszettül ott van nagyon jó hangulatot hoz meg hozzá annak ellenére is, hogy a történet viszont nem annyira megkapó. Nagyon korrekt tudott lenni.

 
Pirospingu   2016. 10. 01.

0

Kemény film. Az én 16 éves fejemnek azonban nem nagyon tud szólni, és az 1984-nél nem jobb, inkább koppintás pár helyen. Egy nagy agymenés, aminek többé nem akarok a részese lenni.

 
Randallot   2018. 07. 15.

2

Egy igazi retró-futurista disztópia, benne az elidegenedett, elembertelenedett társadalom önzabáló mechanizmusaival. Jó sok Freud, Yung, Kaffka van benne. Átitatódik a csodás szocializmus minden deformitásával, és átcsúszik egy álomba, ahol a hétközn... több»

 
Kriszta   2015. 05. 21.

1

Nem egyszerű film (nagyon nem). Én elég edzett vagyok, de amikor először láttam, én is csak lestem, hogy ezmiez :D Underground sci-fi komédia, az egyik legfurább hangulattal, amit valaha láttam.

 
byvike70   2015. 08. 07.

1

Imádom ezt a filmet! Van benne humor, bár nem biztos, hogy egyből leesik a poén, bőven akad irónia, utópia... stb. Persze a hangulata nagyon kiszámíthatatlan, egyik pillanatban még idilli szárnyaló képek, aztán hirtelen lent vagy a pöcegödörben...

 
dosty   2016. 06. 09.

1

Az a jó a Brazilban, hogy vállaltan kíván egy végletes víziója lenne a szomorú jövőnek és önmaga paródiája is. Ezért is járja be a kontrasztok világát egyetlen filmen belül - a teljes szürkeségtől a bombasztikus vizuális élményekig. Csodálatos kombin... több»

A film összbevétele 9 929 135 dollár volt (imdb.com).

 

Steven Jay Schneider egy listájára felkerül, az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz-ra.

(Norbi)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Robert De Niro szerette volna játszani Jacket, de a rendező már Michael Palinnak adta a szerepet. De Niro azonban ennek ellenére is játszani akart a filmben, így kapta meg Tuttle szerepét.

(SódóGA)
 

Ez a film a második Terry Gilliam Fantázia Trilógiájában. Az első az Időbanditák (1981), a harmadik pedig a Münchausen báró kalandjai (1988). Mindhárom egy menekülés története egy furcsa társadalomból. Az elsőben egy gyerek, a másodikban egy harmincas éveiben járó férfi, a harmadikban egy idős ember szemén keresztül kísérhetjük végig az eseményeket.

(SódóGA)
 

Miközben folytak a küzdelmek a stúdióval, Terry Gilliam megvásárolt egy teljes oldalt a Daily Varietyben, ami egy vagyonba került. Oda helyezte el a hirdetését temetési meghívó formájában, rajta egy üzenettel a stúdió igazgatójának: "Kedves Sid Sheinberg, mikor fogja végre engedélyezni a filmem vetítését? Aláírás: Terry Gilliam."

(SódóGA)