Játssz egy 32" LG LED televízióért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
83

Brazil

(Brazil)
 
28
9
6
20
Brazil
 
Deku   2017. 09. 13.

Ez a film konkrétan aranyat érő kis alkotás. Zeneileg veszettül ott van nagyon jó hangulatot hoz meg hozzá annak ellenére is, hogy a történet viszont nem annyira megkapó. Nagyon korrekt tudott lenni.

 
Laci000   2015. 06. 02.

Tipikus Terry Gilliam film, elvont, elborult, beteg. Eléggé vontatott, de ettől függetlenül szórakoztató és elgondolkodtató. A szereplők jól lettek összeválogatva és Michael Kamen zenéje is kiváló.

 
Kriszta   2015. 05. 21.

Nem egyszerű film (nagyon nem). Én elég edzett vagyok, de amikor először láttam, én is csak lestem, hogy ezmiez :D Underground sci-fi komédia, az egyik legfurább hangulattal, amit valaha láttam.

 
Randallot   2016. 04. 08.

Egy igazi retró-futurista disztópia, benne az elidegenedett, elembertelenedett társadalom önzabáló mechanizmusaival. Jó sok Freud, Yung, Kaffka van benne. Átitatódik a csodás szocializmus minden deformitásával, és átcsúszik egy álomba, ahol a hétköznapi, kilátástalan mókuskerékből átkerülünk egy eszeveszett hajszába, és a köré tornyosuló szürrealista káoszba.

 
byvike70   2015. 08. 07.

Imádom ezt a filmet!
Van benne humor, bár nem biztos, hogy egyből leesik a poén, bőven akad irónia, utópia... stb.
Persze a hangulata nagyon kiszámíthatatlan, egyik pillanatban még idilli szárnyaló képek, aztán hirtelen lent vagy a pöcegödörben...

Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Kim Greist
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Kim Greist
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Kim Greist
Jonathan Pryce
Kim Greist
Kim Greist
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap )
 

Robert De Niro szerette volna játszani Jacket, de a rendező már Michael Palinnak adta a szerepet. De Niro azonban ennek ellenére is játszani akart a filmben, így kapta meg Tuttle szerepét.

(SódóGA )
 

Ez a film a második Terry Gilliam Fantázia Trilógiájában. Az első az Időbanditák (1981), a harmadik pedig a Münchausen báró kalandjai (1988). Mindhárom egy menekülés története egy furcsa társadalomból. Az elsőben egy gyerek, a másodikban egy harmincas éveiben járó férfi, a harmadikban egy idős ember szemén keresztül kísérhetjük végig az eseményeket.

(SódóGA )


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.