Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91

Mechanikus narancs (1971)

A Clockwork Orange
Filmadatlap
 
26
Szereplők
15
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
Deku Nézhetetlen  2017. 07. 18.

Hát ez meg mi a bú bánat? De most komolyan, a neve se volt biztató de az amiről ez a film szól valami eszement. Nem sok ilyenbe botlok bele mert alapból kerülöm de ez rémes volt.

 
Hakker   2019. 02. 15.

Anthony Burgess Gépnarancs című művéből készült. Talán ez a legjelentősebb Kubrick film, mondjuk nekem nem ez a kedvencem tőle , de nagyon jó. Az erőszak ábrázolása az a Drughi képében jelenik meg. Különböző erőszakos bandák, csupán kedvtelésből alkalmaznak erőszakot, minden előzmény nélkül. A sok negatív visszajelzések ellenére, ez a film kultfilmmé vált, ami teljes mértékben érthető.


 
Milanman   2015. 02. 10.

Kubrick zseniális és kortalan mesterműve az anarchiáról és a totális rendszerek minden szabad és a rendszerrel ellentétes gondolatot tiltó és maga alá gyűrni szándékozó természetrajzáról. A sajátos nyelvezet, a szokatlan képi világ olyan erős atmoszférát teremt, amivel a rendező egy mai napig megdöbbentően eredeti filmet alkotott.

 
ZozArt89   2019. 07. 15.

A korral nem kopott el eme filmnek a mondanivalója, ugyanis Kubrick erős kérdéseket feszeget ezzel a filmmel. Egyedi megvalósítás és kivételes képi világ jellemzi. Imádtam.

 
FarZoo   2015. 06. 25.

Ma is elgondolkoztató, érdekesnek mondható film, ami jelen időben is megállja a helyét. Olyan problémákat vet fel, ami ma is helytálló, ettől időtálló a film. Érdemes megnézni!

A film összbevétele 26 589 355 dollár volt (imdb.com).

 

Gary Oldman egy interjúban elárulta, hogy Malcolm McDowell alakítása miatt határozta el, hogy színész lesz.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 70. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.