Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
89

Mechanikus narancs (1971)

A Clockwork Orange
Filmadatlap
 
26
Szereplők
16
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
Di Canio   2020. 03. 31.

legújabb vélemény

Nagy klasszikus, de mitől azt nem tudom. Persze érdekes, hogy a bandavezérrel mi történik, de ez a film a saját korában lehetett csak nagy szám, most már sokkal nehezebb megérteni, hogy ez akkor akár valóságos is lehetett.

 
Deku Nézhetetlen  2017. 07. 18.

Hát ez meg mi a bú bánat? De most komolyan, a neve se volt biztató de az amiről ez a film szól valami eszement. Nem sok ilyenbe botlok bele mert alapból kerülöm de ez rémes volt.


 
Hakker   2019. 02. 15.

Anthony Burgess Gépnarancs című művéből készült. Talán ez a legjelentősebb Kubrick film, mondjuk nekem nem ez a kedvencem tőle , de nagyon jó. Az erőszak ábrázolása az a Drughi képében jelenik meg. Különböző erőszakos bandák, csupán kedvtelésből alkalmaznak erőszakot, minden előzmény nélkül. A sok negatív visszajelzések ellenére, ez a film kultfilmmé vált, ami teljes mértékben érthető.

 
Milanman   2015. 02. 10.

Kubrick zseniális és kortalan mesterműve az anarchiáról és a totális rendszerek minden szabad és a rendszerrel ellentétes gondolatot tiltó és maga alá gyűrni szándékozó természetrajzáról. A sajátos nyelvezet, a szokatlan képi világ olyan erős atmoszférát teremt, amivel a rendező egy mai napig megdöbbentően eredeti filmet alkotott.

 
ZozArt89   2019. 07. 15.

A korral nem kopott el eme filmnek a mondanivalója, ugyanis Kubrick erős kérdéseket feszeget ezzel a filmmel. Egyedi megvalósítás és kivételes képi világ jellemzi. Imádtam.

 
Kinek ajánljuk: Filmtörténeti sarokkőről, kultklasszikusról lévén szó, mindenkinek, aki érdeklődik a filmművészet iránt, kedveli Kubrick stílusát. több»

A film összbevétele 26 589 355 dollár volt (imdb.com).

 

Gary Oldman egy interjúban elárulta, hogy Malcolm McDowell alakítása miatt határozta el, hogy színész lesz.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 70. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.