Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
92
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
20
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 11. 20.

legújabb vélemény

Nem is volt kétséges ilyen szereplő gárdával, hogy ez a film valami eszement jó lesz. Remek alkotás volt és minden kis részletre oda volt figyelve, ez látszott rajta. Emiatt pedig lehetetlen nem kedvelni.

 
Ragemarci   2015. 10. 23.

66'-os film a társadalom szándékos lebutításáról. Itt és most aktuálisabb, mint valaha.


 
Toncsi   2016. 05. 12.

Tök jó film, nagyon bírtam a sztorit. Szerintem ez vitte a prímet, maguk a színészek nem adnak sokat a filmhez.

 
romcul   2015. 07. 10.

A filmet a tartalma miatt választottam ki esti megnézésre és nem csalódtam. Oké, hogy hetvenes években készült, de mondanivalója ma is megállja a helyét. Én nagyon élveztem a korra jellemző fura elemek és díszlet, ruházat és filmstílus mellett is.

 
Miért kötelező megnézni? Mert hatásosan és profi módon fest le egy olyan világképet, amit vélhetően sosem szeretnénk megtapasztalni, némiképp azonban mégis benne élünk. több»
 
Egy sivár és lelketlen világot fest le nekünk Truffaut, amelyben a tudás nyújtotta szellemi szabadságnak hatalmas ára van, amelyet azonban mégis érdemes megfizetni, még akkor is, ha csupán saját magát tudjuk megváltani vele, a világot nem. Lezúzza ez ember lelkét ez a film, mégis kár lenne kihagyni az életünkből. több»
 

Ray Bradbury regénye először 1953-ban jelent meg. Lóránd Imre magyar fordításában többször is kiadták, első alkalommal 1966-ban az Európa Kiadónál.

(Berto49)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A film címe azt a hőmérsékletet jelöli, amelyen a papír tüzet fog (ez Celsiusfokban mérve közel 233°Celsius). Szakértők szerint viszont az erre vonatkozó valóságos érték valamennyivel alacsonyabb.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.