Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
91%

Sztalker (1979)

Stalker
Filmadatlap
 
21
Szereplők
6
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

0

Nehezen emészthető, nagy odafigyelést igénylő mozi, amit egy zseni, Andrei Tarkovsky rakott elénk. A film hol színes, hol fekete-fehér, vagyis inkább sötétbarna tónusú, ami külön érdekességet, szépséget ad a műnek. Korát megelőző, misztikus, sci-fi é... több»

 
irongozu   2016. 04. 29.

2

Ez egy igazi filozofikus alkotás, ahol a jelenetek lassú kibontakozása csak növeli a feszültséget. Mindemellett magával ragadó az egyedi képi világa is. Lassú film, de mindenképpen minőségi.


 
ANdraS   2015. 05. 14.

2

Talán nincs is jobb rendező Tarkovszkynál, ő és egy pár kiválasztott állnak a csúcson. Úgyhogy az értékelésem egyértelmű - ha bármilyen filmet néztek tőle, nem bánjátok meg. Ez az egyik legjobb sci-fi, amit valaha csináltak, gondolkozni lehet róla reggeltől estig.

 
Deku   2017. 11. 20.

0

Ebben nem volt akkora nagy mondanivaló de legalább szórakoztató volt a film. Márpedig a filmeknek ez lenne a lényege. Nagyon imádni valóak lettek a színészek. Szeretnivaló a végéig, ajánlom.

 
lauralaura   2019. 03. 11.

0

KIvételesen szép, mély és nagyon finoman és lassan vezetett film. Valóban nem könnyű, moziban, ha éppen adják érdemes megnézni.

 
Bogi   2016. 02. 18.

0

A legtöbb mai ember nem értené a film mondanivalóját, lényegét.Ezért nem is ajánlom senkinek a megnézését, csak annak, aki megérteni szeretné, és beleélni magát.

Galéria (9)

Videók (1)

A film összbevétele 234 723 dollár volt (imdb.com).

 

A film főszereplője, Alekszandr Kajdanovszkij szinkronizálta Cserhalmi Györgyöt András Ferenc Dögkeselyű című filmjének orosz kiadásában.

(zborody )
 

A 163 perces filmben összesen 142 vágás van. Ez azt jelenti, hogy átlagban 88 másodperc hosszú egy snitt.

(Král)
 

A film hangmérnöke, Vladimir Sarun szerint a Zónában játszódó részek forgatási helyszínéül szolgáló Cseljabinszk város környéke erősen szennyező és veszélyes volt. Sarun szerint a film egyik színésze, Anatolij Szolonicin, a rendező felesége, Larisza és maga a direktor, Andrej Tarkovszkij is az ottani vegyszennyezés miatt vesztették életüket néhány évvel később rákban.

(Král)
 

A jármű, amivel a 3 főszereplő eljut a Zóna bejáratáig, egy 1960-ban gyártott Land Rover Series 1.

(Král)
 

A film első 9 percében nincs beszéd.

(Král)
 

A film 1980-ban Cannes-ban elnyerte az Ökomenikus zsűri díját.

(Král)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított, "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben (2009).

(dulkap)
 

A film helyszínéül szolgáló Zónát egy nukleáris baleset ihlette, amely 1957-ben történt Cseljabinszki közelében.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film anyaga forgatás után máig ismeretlen körülmények között elégett, és Andrei Tarkovskynak az egész filmet újra kellet forgatnia kisebb költségvetéssel. Például ott, ahol eredetileg 6 tank volt, 3-mal kellett ugyanazt a felvételt újraforgatni és kitalálni, hogy ugyanolyan jól mutasson.

(ANdraS)