Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Sztalker (1979)

Stalker
Filmadatlap
 
21
Szereplők
5
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

2

Nehezen emészthető, nagy odafigyelést igénylő mozi, amit egy zseni, Andrei Tarkovsky rakott elénk. A film hol színes, hol fekete-fehér, vagyis inkább sötétbarna tónusú, ami külön érdekességet, szépséget ad a műnek. Korát megelőző, misztikus, sci-fi é... több»

 
ANdraS   2015. 05. 14.

3

Talán nincs is jobb rendező Tarkovszkynál, ő és egy pár kiválasztott állnak a csúcson. Úgyhogy az értékelésem egyértelmű - ha bármilyen filmet néztek tőle, nem bánjátok meg. Ez az egyik legjobb sci-fi, amit valaha csináltak, gondolkozni lehet róla reggeltől estig.

 
irongozu   2016. 04. 29.

2

Ez egy igazi filozofikus alkotás, ahol a jelenetek lassú kibontakozása csak növeli a feszültséget. Mindemellett magával ragadó az egyedi képi világa is. Lassú film, de mindenképpen minőségi.

 
lauralaura   2019. 03. 11.

1

KIvételesen szép, mély és nagyon finoman és lassan vezetett film. Valóban nem könnyű, moziban, ha éppen adják érdemes megnézni.

 
Deku   2017. 11. 20.

0

Ebben nem volt akkora nagy mondanivaló de legalább szórakoztató volt a film. Márpedig a filmeknek ez lenne a lényege. Nagyon imádni valóak lettek a színészek. Szeretnivaló a végéig, ajánlom.

2

A film összbevétele 234 723 dollár volt (imdb.com).

 

A film főszereplője, Alekszandr Kajdanovszkij szinkronizálta Cserhalmi Györgyöt András Ferenc Dögkeselyű című filmjének orosz kiadásában.

(Archívum)
 

A 163 perces filmben összesen 142 vágás van. Ez azt jelenti, hogy átlagban 88 másodperc hosszú egy snitt.

(Kralmos)
 

A film hangmérnöke, Vladimir Sarun szerint a Zónában játszódó részek forgatási helyszínéül szolgáló Cseljabinszk város környéke erősen szennyező és veszélyes volt. Sarun szerint a film egyik színésze, Anatolij Szolonicin, a rendező felesége, Larisza és maga a direktor, Andrej Tarkovszkij is az ottani vegyszennyezés miatt vesztették életüket néhány évvel később rákban.

(Kralmos)
 

A jármű, amivel a 3 főszereplő eljut a Zóna bejáratáig, egy 1960-ban gyártott Land Rover Series 1.

(Kralmos)
 

A film első 9 percében nincs beszéd.

(Kralmos)