Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90

Az én XX. századom (1989)

Az én XX. századom
Filmadatlap
 
17
Szereplők
4
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 04.
Hajrá, Enyedi Ildikó!

Enyedi Ildikó jól feladta a leckét első nagyjátékfilmjével. Ha röviden jellemezni akarom a filmet, akkor úgy fogalmazhatnék, hogy egy szép történet művészfilmes elmesélése, amelybe egy egész korszakot sikerült belesűríteni. És azt is elmondhatom, hogy ennyire vicces művészfilmet nagyon ritkán láthatunk. Nemrégiben láttunk egy olyan művészieskedni próbáló filmet (inkább nem nevesítek), amelyben ember legyen a talpán, aki logikát tudott találni abban, hogy miért éppen azok az adott jelenetsorok vannak egymás után komponálva, amik. Az én XX. századomban sem állítanám, hogy minden egyes képkockánál éreztem a szerkesztésbeli tudatosságot (ez simán lehet az én hibám is), de ennek ellenére ez egy ... több»

 
Hakker   2018. 02. 06.

Szerintem, ez az alkotás Enyedi Ildikó eddigi legjobb alkotása. Meglepő, hogy jóformán nem kapott semmi elismerést.


 
Williamgek   2016. 11. 27.

Egy picit más, amire számítottam. Ez sem volt egy túl pörgős film, de nem bántam meg. Kissé elnyújtott az igaz, lehetett volna akár rövidebb. Bár annyira feszes ez a film ugyanakkor, hogy nem is tudnám, mi az amit kihagytam volna belőle.

 
FunBoi   2016. 10. 21.

Egyszerűen kíváncsi voltam a rendező többi filmjére, és most már nem értem magam, hogy hogy nem ismertem az ő munkáit mindeddig. Szerintem nagyon sokat hagy ki az, aki nem nézi meg az ő filmjeit. Nagyon jók :)

Dorota Segda
Dorota Segda
Dorota Segda

A film összbevétele 682 016 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet 2000-ben beválogatták az Új Budapesti Tizenkettőbe, amelyben a Magyar Film-és tévéművészek Szövetségének és a Magyar Újságírók Szövetsége Film- és Tévékritikusi szakosztályának tagjai szavaztak a magyar filmtörténet legjobb munkáiról.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film felújított, digitalizált változatát a 2018-as Berlinale-n mutatták be Enyedi Ildikó részvételével.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Díjak: 1989 Cannes Film Festival – Arany Kamera díj a legjobb első filmnek 1989 Edinburgh Film Festival – Special Prize 1989 Las Vegas Film Festival – Special Prize, Author Prize 1989 Magyar Filmhét – Legjobb Rendező, Filmkritikusok díja

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.