Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

A fiú és a kutyája (1975)

A Boy and His Dog
Filmadatlap
 
23
Szereplők
6
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Videók (1)

 
Filmbarbár   2021. 10. 18.

legújabb vélemény

1
A IV. világháború után - Cinikus körkép egy embertelen világról

Az egész Földet pusztasággá tevő kataklizmák mindig is kedvelt témát jelentettek a sci-fi íróknak, illetve a filmrendezőknek, hiszen sokféle szemszögből meg lehet közelíteni a kérdést. Kifejezetten trash alkotásoktól (Ultra Warrior; 2019 - Dopo la ca... teljes kritika»

 
Yosihiro   2020. 10. 27.

0
A fiú és kutyája

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Igazából nem vártam a filmtől sokat. Amit kaptam, az egyrészt tetszett, másrészt pedig nem. A történet jó, és szerintem remekül ábrázolták a a környezetet. A film mondanivalója már egészen más, hiszen a végén a csattanó, amit valljunk meg őszintén, nem néztünk ki a filmből, de nem lövöm le a poént... A karakterek megjelenítése viszont nem úgy sikerült, vagy nem úgy tudták átadni a lényeget, ahogy ez a történetből kiderül. Összességében a film forgatókönyve jó, a rendezés néha elcsúszik, a szereplők sajnos nem azt adják vissza nekem, amit a történet adni is akart. A képi és hangi effektek a kornak megfelelőek. Így egy közepes osztályzattal jutalmazom ezt a filmet. A föld alatti élet azt hiszem, gyenge megjelenítés lett, ettől mindenképp többet vártam. A filmben lévő, néha értelmetlen párbeszéd is nemhogy felemelné a filmet, le is húzza. A kutya mindenképp a film sztárja. Nélküle üres lett volna az egész. Hihetetlen, hogy mennyire kifejezően tudott nézni, és a szöveg is stimmelt :) A film eleje érdekes, és talán még jó is aztán, ahogy kezdjük megszokni a kutya beszédét, úgy kicsit unalmas, de a poénok ott vannak. A lány feltűnése ismét egy pozitívum, és kicsit el is kalandozhatunk vele a romantika világában, de ettől többet nem ad a filmhez, max. a végén. Szóval egy jó filmnek indul, és a végére ellaposodik. Igazából nézhető egyszer, sokat ne várjunk tőle! A vége a csattanó, hogy a főhősök jól laknak, na ez a nem semmi. Üdv, Yosi

 
HercegPeter   2018. 06. 05.

0

Őszintén szólva nem túl sok értelme van ennek a filmnek. Elég érdekesen kezdődik. Eleinte nem is igazán értettem, hogy miről akar szólni. A megjelenített világ emlékeztet a Mad Max filmekre, bár ez korábbi. Nagyon sok unalmas és értelmetlen jelenet v... több»

 
MKristijan   2016. 10. 27.

0

Nem tudtam mit várjak tőle, de érdekesnek találtam, fura egy elgondolás volt az egész "történetecske", maga a föld alatti világ adta a legtöbbet. 4 csillag lehet kicsit túlzás, de nekem valahogy éppen karcolja.

 
TribeBubu   2017. 08. 03.

0

Az egész poszt-apokaliptikus hangulat el lett találva és ez a klasszikus A majmok bolygója filmeket idéző kettősség is nagyon hatásos. Mindemellett a poénok óriásiak, a katarzisélmény meg annyira szembemegy minden megszokott történetével, hogy az elk... több»

 
irongozu   2016. 04. 15.

0

Ezen nincs mit szépíteni: egy nézhetetlenül unalmas, borzasztó alakításokkal tarkított és még annál is kínosabb elbeszélésmódú film. Azonban különösen is cinikusan és őszintén ragadja meg a posztapokaliptikus világ értékvesztését és elállatiasodását,... több»