Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
87
Filmadatlap
 
27
Szereplők
56
Vélemények
32
Képek
3
Videók
A tanú
 
Timon   2020. 04. 08.

legújabb vélemény

Igazi top-film.Szatirikus műfaja miatt szanaszét röhögtem magam nem is egy résznél.Kedvenc részeim:az elején,amikor a kutya odamegy a felirathoz,a másik a ,,magyar narancs".

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 18.

a nap véleménye

A nemzetközi helyzet cenzúrázatlanul is egyre fokozódik

E sorokat a film eredeti, cenzúrázatlan változatának megtekintése után írom. Ha meg kéne neveznem a magyar film történetéből egy olyan alkotást, mely generációkon keresztül képes volt megmaradni a kollektív emlékezetben a frappáns egysorosaival, a „rendszerre” tett burkolt és kevésbé burkolt beszólásaival, a jobbnál jobb jeleneteivel és ikonikus karaktereivel, akkor a választásom kétségkívül Bacsó Péter A tanú című remekművére esne. Mi több, tovább megyek: ennek a filmnek nemcsak a sztorija és jelenetei ismertek, hanem a bemutatását átható kálvária is. 1969-ben készült el, de tíz évig dobozban tartották az akkori kultúrpolitikai döntés következtében, s a nagyközönség csak 1981-től láthatta C... több»


 
Deku   2017. 07. 08.

Ezektől a nevektől én bőven többet vártam volna el. Igazán a színészi játékkal még nem is volt gond, a történet volt nagyon gyenge. Szerintem ennél többet is simán ki lehetett volna hozni a filmből.

2
 
Mavil   2016. 06. 09.

Egyik kedvenc magyar filmem, igazi klasszikus gyöngyszem, megunhatatlan. Egy alapmű, amit mindenkinek látnia kell. Hihetetlen, hogy ennyi év elteltével is aktuális.

 
MP170506   2019. 05. 23.

Jó kis film. Kiváló magyar humorral fűszerezve, kiváló magyar színészekkel mutatja be az akkori társadalmi rendszert. Kultuszfilm vált belőle, el nem felejthető szlogenekkel.

Both Béla
Both Béla
Kállai Ferenc
Kállai Ferenc
Kállai Ferenc
Both Béla
Kállai Ferenc
Őze Lajos
Kállai Ferenc
Őze Lajos
 
Félelmetesen vicces alkotás, még ma is bele lehet borzongani, miközben betegre nevetjük magunkat a mára már klasszikussá vált egysorosokon.

9/10 több»
 
A Tanú a mi narancsunk. Alig terem ilyen Magyarországon, de ha igen, akkor azt meg kell őriznünk. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk! több»
 
Félreértés ne essék: A tanú így is remek film. Ha csak a feléig vetítik, ha kínai hangsávval, netán fekete-fehéren, visszafelé lejátszva, kép nélkül, rádiójátékként, bárhogyan – remekmű mivolta akkor is átsüt minden torzításon. több»
 

Az 1990- es évek elején, az üllői út egyik házfalán méteres betűkkel került fel egy grafitti: dr. kotász!

(Bogi87)
 

Pelikán vallomásának szerzője, Tuschinger elvtárs jelenetét a leányfalui MAHART-üdülő teraszán forgatták.

(Bogi87)
 

Az állami ítéletvégrehajtó, doktor Kotász neve egy focistától származik.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.