Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Isten hozta, Mr... (1979)

Being There
Filmadatlap
 
17
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
1
Videók

Galéria (15)

Videók (1)

 
Ernő Koska   2021. 01. 20.

legújabb vélemény

1
Kerno

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Rendkívül érdekes, különleges hangulatú film. Nem egyszernézős, nekem is a csak a többedik nézésre vált világossá, hogy a Peter Sellers játszotta kertész voltaképpen Jézus 20. századi reinkarnációja (lásd. vízen járás). Szelíd, békés alkatú személy, ezért válik mindenkinek szimpatikussá (a tv műsorban való szereplése csúcs 95 %-os nézettséget vált ki). Talán egy ilyen ember tudná megváltani a világ bűneit.

1
 
dailyfilmsan   2019. 02. 23.

0

Nem tudom eldönteni, hogy ez egy nagyon jó szatíra és társadalomkritika, vagy egy gyenge paródia. Sajnos a gyenge paródia mellett maradtam, mert igen, tényleg egy autista, kimért ember lett a közéleti világ királya. Olyan szinten képtelen helyzetet m... több»

 
FunBoi   2015. 06. 25.

0

Shirley Mclain felbukkanása az utolsó jelent tájékán is elég megnyerő momentuma a filmnek. Az egész rendkívül elragadó, ahogy egy apró félreértés felértékelődhet, de attól mégis az marad, ami.

 
Domino   2015. 06. 04.

0

Peter Sellers teljesítménye lenyűgöző, aki eddig csak komédiákból ismerte őt, az nagyon meg fog lepődni...:)

A film összbevétele 30 177 511 dollár volt (imdb.com).

 

Peter Sellers minden a filmmel kapcsolatos szerződésébe beiktatott egy olyan záradékot, miszerint minden szállásán nyugat felé néző ágynak kell lenni.

(dailyfilmsan)
 

A forgatás helyszíne a Biltmore Mansion kastály volt Karolinában.

(dailyfilmsan)
 

Peter Sellers erősen lobbizott Chance szerepéért, végül a Rózsaszín párduc filmek meggyőzték a készítőket, és nem is akartak mást a szerepre, csak Sellerst.

(dailyfilmsan)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeállított 2000 elején egy listát (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét állítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat, komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjáték stb. Jelen film a 26. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)