Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
71
Filmadatlap
 
26
Szereplők
1
Vélemények
7
Képek
Videók
Bob Roberts

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 09. 03.

legújabb vélemény

A film elsősorban a "politikuscsinálás" mechanizmusát,valamint az ezzel járó médiamanipulációt emeli ki. Ehhez pedig az (ál)dokumentarista eszközöket, valamint neves színészeket használ. Bob Roberts egy fiktív személy, mégis, rajta keresztül számos ismérvét megismerhetjük az amerikai politika mechanizmusait, s ezt az egész kampányokkal kapcsolatos hajcihőt, ami egyrészt a nagy szavak hangoztatása, valamint a politikai ellenfelek gátlástalan megalázása. Az meg a ráadás, hogy egy 1992-ben bemutatott film ennyire látnoki erejű legyen, hiszen azóta több híres politikus is alkalmazta azt a modellt, ami a filmben is megjelenik. Aki szeretne egy képet kapni az amerikai politika és választás mechanizmusát, s nem zavarja a dokumentarista kivitelezés, annak erősen javaslom ezt a filmet!

Tim Robbins
Tim Robbins
Tim Robbins
Tim Robbins
Tim Robbins
Tim Robbins
Giancarlo Esposito

A film összbevétele 4 479 470 dollár volt (imdb.com).

 

A Bob Roberts című film Jack Black nagyjátékfilmes debütálása. A színész emellett a film soundtrackjén háttérvokálozott is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az összes dalt Tim Robbins és testvére, David Robbins írta, előbbi pedig nemcsak énekelt a filmben, hanem harmonikán is játszott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Alan Rickman a saját pénzével segítette a film létrejöttét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Bob Roberts című film Tim Robbins filmrendezői debütálása.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Cameo szerepek a filmben: Susan Sarandon és Fred Ward is hírolvasók!

(kovacsbarn)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.