Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
53%

Gimiboszi (1999)

Election
Filmadatlap
 
17
Szereplők
7
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Videók (1)

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 01. 15.

legújabb vélemény

0
Szegény Election…

Szegény Election… ez lenne ugyebár Alexander Payne alkotásának az eredeti címe, ám sikerült egy olyan magyar címmel ellátni, amelynek köszönhetően sokan azt mondanák: „Ilyen filmet én biztos nem nézek meg”. Még ha a fordítás nem is pontos, én azt mon... teljes kritika»

 
SzFa   2017. 09. 27.

0

Valóban nem túl emlékezetes vagy élvezetes film. Lehetett volna belőle többet kihozni, de itt most ennyi sikerült. Végig lehet nézni, de azért senkinek sem ajánlom, mert unalmas.

 
doroffee   2016. 02. 14.

0

Értékelem a filmet, de tőlem nagyon távol áll, pont azért, mert rengeteg olyan elem van benne, amely a magyar kultúrában nem ismerős. És pont ezért nem tudtam teljesen ráhangolódni a történetre, erre a diákelnökös dologra. De amúgy a mondanivalója nagyon ott van.

 
kissjanos21   2016. 04. 04.

0

Nekem azt kell, hogy mondjam nekem tetszett. A film olyan mély és komoly témát ölel fel, mint a politika természete és az egyes benne részt vevők személyisége. Sok emberi kapcsolatot feszeget ez a roppant jó forgatókönyvvel rendelkező film. Szerintem egyszer mindenképp érdemes megnézni.

 
Mr. Zero   2015. 09. 01.

0

Nem voltam odáig érte. Értem, amit mondani akar a film, de nem kötött le, szó szerint vártam, hogy mikor lesz vége. Egynek elment, azért de ennyi. Átlagosan közepes a kategóriáján belül.

 
Imlah   2017. 11. 27.

0

Annak ellenére hogy nem egy mai film mégis egy időtálló, szórakoztató dráma, amit ma is szívesen megnézek. Kellemes a humora, jól alakítanak a szereplők.

 
fazekasanett92   2016. 12. 16.

0

Ahogy a címe is sugallja ez a film szerintem tiniknek való , középkategóriás, nem túl mély nyomot hagyó vígjáték , ami tele van sablonnal és felesleges üresjáratokkal , semmitmondó és üres tartalommal.

A film összbevétele 14 879 556 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatása 1998 őszén történt, amelyet egy komoly hóvihar is megzavart.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Barack Obama egyszer úgy nyilatkozott, hogy a Gimiboszi az egyik kedvenc politikai témájú filmje.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Melissa Joan Hartot meghallgatták Tracy Flick szerepére, de a szerepet végül nem kapta meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az iskolai jeleneteket egy valódi gimnáziumban, az omahai Millard West High Schoolban vették fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben szereplő spanyoltanár egy valódi középiskolás tanár volt, aki abban a gimnáziumban tanított spanyol és francia nelvet, ahol Alexander Payne is tanult.

(ArpiHajdu és Réci)